Brooke Smith

Brooke Smith (22 de mayu de 1967) ye una actriz estauxunidense, meyor conocida por interpretar a Erica Hahn na serie Grey's Anatomy y a Catherine Martin na película The Silence of the Lambs (1991).

Brooke Smith35mm film frames.svg
Vida
Nacimientu

Nueva York[1]22  de mayu de 1967

[3] (53 años)
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Estudios
Estudios American Academy of Dramatic Arts
Oficiu
Oficiu actriz, actriz de televisiónactriz de cine
IMDb nm0807548
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Ye fía del publicista Gene Smith y de Lois Smith. El so padrín ye l'actor Robert Redford.

Graduóse na American Academy of Dramatic Arts.

El 6 de xineru de 1999 casóse col cinematógrafu rusu Steve Lubensky, la pareya dio-y la bienvenida a la so primer fía xuntos, Fanny Grace Lubensky, el 12 de marzu de 2003 na ciudá de Nueva York. En mayu de 2008, la pareya adoptó a una pequeña d'Etiopía a la que llamaron Lucy Dinknesh Lubensky.

CarreraEditar

En 2006 xunir al repartu de la esitosa serie norteamericana Grey's Anatomy, onde interpretó a la sarcástica doctora y ciruxana cardiotorácica Erica Hahn, hasta 2008, depués de que los productores decidieren que yá nun yera necesariu'l so personaxe.[4][5]

FilmografíaEditar

Man Who Wasn't There]] (2001) - Prisionera *[[For Earth Below]] (2002) - Dede

Her Shoes]] (2005) - Amy

Day (película)|Llabor Day]] (2013)

TelevisiónEditar

(3 episodios, 2006) - Sarah

(4 episodios, 2007) - Valerie Scottson

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 12 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Identificador GND: 135535034. Data de consulta: 16 ochobre 2015. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  3. Afirmao en: filmportal.de. Identificador Filmportal: 6ddbd64083c5444792f9ab9d188b2d83. Apaez como: Brooke Smith. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  4. 'Grey's Anatomy' Fires Brooke Smith
  5. Brooke Smith ye despidida de Grey’s anatomy

Enllaces esternosEditar