Céline Dion

cantante canadiana

Céline Marie Claudette Dion (30 de marzu de 1968Charlemagne y Montreal) ye una cantante canadiana.

Céline Dion
Vida
Nacimientu Charlemagne y Montreal30 de marzu de 1968[1] (56 años)
Nacionalidá Bandera de Canadá Canadá
Residencia Henderson
Las Vegas
Montreal
Familia
Padre Adhémar Dion
Madre Thérèse Dion
Casada con René Angélil (1994 – m. 2016)
Fíos/es
Hermanos/es
Estudios
Llingües falaes inglés[3]
francés[3]
Oficiu cantante, compositora, actriz, actriz de voz, música, pianista, restauradora, actriz de cineartista d'estudiu
Altor 1,7 m
Premios
Influyencies Cher, Anne Murray, Barbra Streisand, Bette Midler, Édith Piaf, Judy Collins, Stevie Wonder, Freddie Mercury, Aretha Franklin, Bee Gees, Carole King, Elton John, Natalie Cole, Sheena Easton, Bonnie Tyler, Barry Manilow, Neil Diamond, Captain & Tennille, Liza Minnelli y Patti LaBelle
Xéneru artísticu pop
Dance
rock
Adult contemporary
dance pop (es) Traducir
pop rock
soft rock
variety (en) Traducir
Mena de voz sopranu
Instrumentu musical voz
pianu
Discográfica Columbia Records
550 Music
Epic Records
CBS Records International
Legacy
Sony Music Canada
Sony BMG
IMDb nm0001144
celinedion.com
Cambiar los datos en Wikidata

Discografía editar

  • La Voix du Bon Dieu (1981)
  • Céline Dion chante Noël (1982)
  • Tellement j'ai d'amour (1982)
  • Mélanie (1984)
  • C'est pour toi (1985)
  • Incognito (1987)
  • Unison (1990)
  • Dion chante Plamondon (1991)
  • Des mots qui sonnent (1991)
  • Céline Dion (1992)
  • The Colour of My Love (1993)
  • D'eux (1995)
  • Falling Into You (1996)
  • Let's Talk About Love (1997)
  • S'il suffisait d'aimer (1998)
  • These Are Special Times (1998)
  • A New Day Has Come (2002)
  • One Heart (2003)
  • 1 fille & 4 types (2003)
  • Miracle (2004)
  • D'elles (2007)
  • Taking Chances (2007)
  • Sans attendre (2012)
  • Loved Me Back To Life (2013)
  • TBA (2016)

Referencies editar

  1. Afirmao en: Encyclopædia Britannica Online. Identificador Encyclopædia Britannica Online: biography/Celine-Dion. Apaez como: Celine Dion. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. URL de la referencia: https://www.celinedion.com/about/biography/. Data de consulta: 17 agostu 2022.
  3. 3,0 3,1 Identificador CONOR.SI: 8112739. Afirmao en: CONOR.SI.
  4. URL de la referencia: https://college.berklee.edu/about/honorary-degree-recipients.
  5. URL de la referencia: http://www.ordre-national.gouv.qc.ca/membres/membre.asp?id=86.
  6. URL de la referencia: https://www.ulaval.ca/notre-universite/prix-et-distinctions/doctorats-honoris-causa-de-luniversite-laval/liste-complete-des-recipiendaires-de-1864-a-aujourdhui.html.

Enllaces esternos editar