Céline Dion

cantante canadiana

Céline Marie Claudette Dion (30 de marzu de 1968Charlemagne) ye una cantante canadiana.

Céline DionPicto infobox music.png
Celine Dion Concert Singing Taking Chances 2008.jpg
Vida
Nacimientu

Charlemagne30 de marzu de 1968

[1] (54 años)
Nacionalidá Bandera de Canadá Canadá
Residencia Henderson
Las Vegas
Familia
Padre Adhémar Dion
Madre Thérèse Dion
Casada con René Angélil  (1994 -  14 xineru 2016)
Fíos/es
Hermanos/es
Estudios
Llingües falaes inglés
francés
Oficiu cantante, actriz, actriz de voz, música, pianista, restauradora, compositora, actriz de cineartista d'estudiu
Altor 1,71 m
Premios
Xéneru artísticu pop
Dance
rock
Adult contemporary
dance pop (es) Traducir
Pop rock
soft rock
variety (en) Traducir
Mena de voz sopranu
Instrumentu musical pianu
voz
Discográfica Columbia Records
550 Music
Epic Records
CBS Records International
Legacy
Sony Music Canada
Sony BMG
IMDb nm0001144
celinedion.com
Celine Logo.png
Cambiar los datos en Wikidata

DiscografíaEditar

  • La Voix du Bon Dieu (1981)
  • Céline Dion chante Noël (1982)
  • Tellement j'ai d'amour (1982)
  • Mélanie (1984)
  • C'est pour toi (1985)
  • Incognito (1987)
  • Unison (1990)
  • Dion chante Plamondon (1991)
  • Des mots qui sonnent (1991)
  • Céline Dion (1992)
  • The Colour of My Love (1993)
  • D'eux (1995)
  • Falling Into You (1996)
  • Let's Talk About Love (1997)
  • S'il suffisait d'aimer (1998)
  • These Are Special Times (1998)
  • A New Day Has Come (2002)
  • One Heart (2003)
  • 1 fille & 4 types (2003)
  • Miracle (2004)
  • D'elles (2007)
  • Taking Chances (2007)
  • Sans attendre (2012)
  • Loved Me Back To Life (2013)
  • TBA (2016)

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Encyclopædia Britannica Online. Identificador Encyclopædia Britannica Online: biography/Celine-Dion. Apaez como: Celine Dion. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. URL de la referencia: https://www.celinedion.com/about/biography/. Data de consulta: 17 agostu 2022.
  3. URL de la referencia: https://college.berklee.edu/about/honorary-degree-recipients.
  4. URL de la referencia: http://www.ordre-national.gouv.qc.ca/membres/membre.asp?id=86.
  5. URL de la referencia: https://www.ulaval.ca/notre-universite/prix-et-distinctions/doctorats-honoris-causa-de-luniversite-laval/liste-complete-des-recipiendaires-de-1864-a-aujourdhui.html.

Enllaces esternosEditar