Céline Dion

cantante canadiana
(Redirixío dende Celine Dion)

Céline Marie Claudette Dion (30  de marzu de 1968Repentigny (es) Traducir) ye una cantante canadiana.

Céline DionPicto infobox music.png
Celine Dion Concert Singing Taking Chances 2008.jpg
Vida
Nacimientu

Repentigny (es) Traducir30  de marzu de 1968

[7] (53 años)
Nacionalidá Bandera de Canadá Canadá
Residencia Henderson
Familia
Padre Adhémar Dion
Madre Thérèse Dion
Casada con René Angélil  (1994 -  14 xineru 2016)
Fíos/es
Hermanos/es
Estudios
Llingües inglés
francés
Oficiu
Oficiu cantante, actriz, actriz de voz, música, pianista, restauradora, compositora, actriz de cineartista d'estudiu
Pesu 53,5 kg
Altor 1,71 m
Premios
Alcuñu/os Queen Céline, The Queen of Pop, Queen of Adult Contemporary y Queen of Power Ballads
Xéneru artísticu pop
Dance
Rock
chanson (en) Traducir
Adult contemporary
dance pop (es) Traducir
Pop rock
soft rock (es) Traducir
Mena de voz sopranu
Instrumentu musical pianu
voz
Discográfica Columbia Records
550 Music
Epic Records
CBS Records International
Legacy
Sony Music Canada
IMDb nm0001144
celinedion.com
Celine Logo.png
Cambiar los datos en Wikidata

DiscografíaEditar

  • La Voix du Bon Dieu (1981)
  • Céline Dion chante Noël (1982)
  • Tellement j'ai d'amour (1982)
  • Mélanie (1984)
  • C'est pour toi (1985)
  • Incognito (1987)
  • Unison (1990)
  • Dion chante Plamondon (1991)
  • Des mots qui sonnent (1991)
  • Céline Dion (1992)
  • The Colour of My Love (1993)
  • D'eux (1995)
  • Falling Into You (1996)
  • Let's Talk About Love (1997)
  • S'il suffisait d'aimer (1998)
  • These Are Special Times (1998)
  • A New Day Has Come (2002)
  • One Heart (2003)
  • 1 fille & 4 types (2003)
  • Miracle (2004)
  • D'elles (2007)
  • Taking Chances (2007)
  • Sans attendre (2012)
  • Loved Me Back To Life (2013)
  • TBA (2016)

Enllaces esternosEditar


  1. Afirmao en: Encyclopædia Britannica Online. Identificador Encyclopædia Britannica Online: biography/Celine-Dion. Apaez como: Celine Dion. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  2. Afirmao en: FemBio. Identificador FemBio: 7701. Apaez como: Céline Dion. Data de consulta: 9 ochobre 2017.
  3. Afirmao en: Enciclopedia Brockhaus. Identificador de Brockhaus Enzyklopädie en línea: dion-celine-marie-claudette. Apaez como: Céline Marie Claudette Dion. Llingua de la obra o nome: alemán.
  4. Afirmao en: base de datos nacional d' Autoridá de la República Checa. Identificador NKCR AUT: ola2002150677. Data de consulta: 23 payares 2019.
  5. Afirmao en: GeneaStar. Identificador GeneaStar de persona: dion. Apaez como: Céline Dion.
  6. Afirmao en: Roglo. Identificador Roglo: p=celine;n=dion. Apaez como: Céline Dion.
  7. Afirmao en: enciclopedia Proleksis. Identificador de la enciclopedia Proleksis: 53521. Apaez como: Celine Dion. Llingua de la obra o nome: croata.
  8. URL de la referencia: http://www.ordre-national.gouv.qc.ca/membres/membre.asp?id=86.
  9. URL de la referencia: https://www.ulaval.ca/notre-universite/prix-et-distinctions/doctorats-honoris-causa-de-luniversite-laval/liste-complete-des-recipiendaires-de-1864-a-aujourdhui.html.