Edward LeSaint

Edward LeSaint (13  d'avientu de 1870Cincinnati – 10  de setiembre de 1940Hollywood) foi un actor y direutor cinematográficu de nacionalidá estauxunidense, con una carrera artística que se desenvolvió en bona parte mientres los años del cine mudu.

Edward LeSaint35mm film frames.svg
Edward LeSaint - Aug 1920 EH.jpg
Vida
Nacimientu

Cincinnati13  d'avientu de 1870

[4]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés
Muerte

Hollywood10  de setiembre de 1940

[4] (69 años)
Sepultura Hollywood Forever Cemetery (es) Traducir
Familia
Casáu con Stella LeSaint
Estudios
Llingües falaes inglés
Oficiu direutor de cine, guionista, actor, actor de cineproductor de cine
IMDb nm1250355
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Nacíu en Cincinnati, Ohio, LeSaint empecipióse como actor, siendo inda un neñu, nel ambiente teatral de Filadelfia.

El so debú nel cine como actor llegó en 1911 con From the Bottom of the Sea, un curtiu d'Independent Moving Pictures interpretáu por Mary Pickford. Foi la primera de les 315 cintes nes que participó como actor. La so última película foi A Night at Earl Carroll's (1940), producida por Paramount, y na mesma fixo un pequeñu papel xunto a la so muyer, Stella LeSaint.

Amás d'actuar, LeSaint rodó 123 filmes como direutor. En 1912 dirixó la so primer película, Where Paths Meet. Tres seis producciones con Independent Moving Pictures, pasó a Selig Polyscope Company, productora na que conoció a Stella Razetto, una actriz de teatru y vodevil qu'interpretó con él los sos primeros papeles cinematográficos. Dambos casaron el 25 d'avientu de 1913, pasando xuntos el restu de la so vida. Stella tomó l'apellíu del so home, siendo conocida artísticamente como Stella LeSaint.

Amás d'actor y direutor, LeSaint trabayó nel guión de diez películes

Edward LeSaint finó en 1940 en Los Angeles, California.[5] Foi soterráu nel Campusantu Hollywood Forever, en Los Angeles.

Filmografía completaEditar

ActorEditar

1911Editar

1912Editar

1923Editar

1929Editar

1930Editar

1931Editar

1932Editar

1933Editar

1934Editar

1935Editar

1936Editar

193 7Editar

1938Editar

1939Editar

1940Editar

DireutorEditar

1912Editar

1913Editar

1914Editar

1915Editar

1916Editar

1917Editar

1918Editar

1919Editar

1920Editar

1922Editar

1923Editar

1924Editar

1925Editar

1926Editar

GuionistaEditar

ReferenciesEditar

  1. 1,0 1,1 Biblioteca Nacional de Francia. «autoridaes BNF» (francés). Consultáu'l 10 ochobre 2015.
  2. 2,0 2,1 Afirmao en: Find a Grave. Identificador Find a Grave: 7957119. Apaez como: Edward LeSaint. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  3. 3,0 3,1 Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 46517. Apaez como: Edward J. Le Saint. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  4. 4,0 4,1 Afirmao en: Internet Broadway Database. Identificador de persona d'Internet Broadway Database: 58941. Apaez como: E. J. Le Saint. Data de consulta: 9 ochobre 2017. Llingua de la obra o nome: inglés.
  5. IMDb

Enllaces esternosEditar