Abrir el menú principal

Kamaljit Singh Jhooti (Harlesden, Inglaterra; 26 de marzu de 1979), más conocíu pol so nome artísticu Jay Sean, ye un cantante y compositor inglés d'orixe indiu, más conocíu polos sos ésitos "Stolen", "Eyes on You", "Ride It", "Down" y "Tonight". Publicó cuatro álbumes, Me Against Myself (2004), My Own Way (2008), All or Nothing (2009) y Neon (2013). Robló con Virgin Records y fundó el so propiu sellu, Jayded Records. Darréu robló con Cash Money Records pa los sos llanzamientos n'Estaos Xuníos.

Jay Sean
Jay Sean - 2009 India Day Parade.jpg
Vida
Nacimientu

Londres y Municipio de Hounslow Traducir26  de marzu de 1981

(38 años)
Nacionalidá Bandera del Reinu Xuníu Reinu Xuníu
Estudios
Estudios Latymer Upper School Traducir
Oficiu
Oficiu cantautor, cantante y beatboxer Traducir
Xéneru artísticu pop
Mena de voz contratenor Traducir
Instrumentu musical guitarra
voz
Discográfica Virgin Records
2Point9 Records Traducir
IMDb nm1915047
www.jayseanworldwide.com
Cambiar los datos en Wikidata

Primeros añosEditar

Jay Sean creció nel barriu de Southall en Londres dientro d'una familia asiática. Tien ascendencia sij.[1][2] Jay Sean amuesa'l so talentu a una edá temprana, cuando a los 11 años, onde tuvo'l so niñez na so ciudá natal y él y el so primu (Pritpal Ruprai) formaron un dúu de hip hop llamáu "Compulsive Disorder".[3] Asistió a la escuela primaria Sandringham, Forest Gate Community School, Sir George Monoux College. Más tarde matriculóse en Barts y nel London School de Medicina y Odontoloxía, pero decidió retardar los sos estudios pa siguir la so carrera artística. Robló un contratu con Virgin Records dempués de la so tema "One Minute" y depués cayó en manos del productor de Rishi Rich.En 2010 tratar de grabar un remix del cantar "Crank It Up" de l'actriz cantante Ashley Tisdale[4] pero esti single foi atayáu polos roles de Televisión de la cantante.[5][6]

DiscografíaEditar

Álbumes d'estudiu *

2004: Me Against Myself

  • 2008: My Own Way
  • 2009: All or Nothing
  • 2013: Neon
EP
  • 2008: iTunes Live: London Festival '08
Álbumes compilatorios
  • 2012: Hit the Lights
Mixtapes
  • 2011: The Mistress
Senciellos
  • «Eyes on You»
  • «Stolen»
  • «Ride It»
  • «Maybe»
  • «Stay»
  • «War»
  • «Tonight»
  • «Down» (con Lil Wayne)
  • «Do You Remenber» (con Sean Paul y Lil Jon)
  • «2012 (It Ain't the End)» (con Nicki Minaj)
  • «Hit the Lights» (con Lil Wayne)
  • «Like This, Like That» (con Birdman)
  • «Where Do We Go»
  • «I'm All Yours» (con Pitbull)
Collaboraciones
  • «Dance with You (Nachna Tere Naal)» (Rishi Rich con Jay Sean y Juggy D)
  • «Push It Up (Aaja Kuriye)» (Juggy D con Jay Sean y Rishi Rich)
  • «Written on Her» (Birdman con Jay Sean)
  • «Lush» (Skepta con Jay Sean)
  • «I Made It (Cash Money Heroes)» (Kevin Rudolf con Birdman, Jay Sean y Lil Wayne)
  • «What Happened to Us» (Jessica Mauboy con Jay Sean)
  • «Every Little Part of Me» (Alesha Dixon con Jay Sean)
  • «Ñácaru Guapa» (Chinu & Nacho con Jay Sean)
  • «Wild Horses» (Antonia con Jay Sean)
Otres collaboraciones
  • «Meri Jaan» (Juggy D con Jay Sean)
  • «Your Love» (Remix) (Nicki Minaj con Jay Sean)
  • «That Ain't Me» (Lil Wayne con Jay Sean)
  • «Yalla Asia» (Jay Sean, Karl Wolf con Radhika Vekaria)
  • «Thinking About You (Hardwell con Jay Sean)
Creitos como compositor
  • «Boom Boom» (de Justice Crew)

Premios y nominacionesEditar

Esta ye una llista completa de premios y nominaciones ganáu por Jay Sean, un cantante-compositor, raperu, beatboxer y productor.

Brit Asia Music Awards
  • 2010: Best UK Urban Act (ganó)[7]
  • 2010: Best Single ("Down") (ganó)
  • 2010: Best Male (nomáu)
  • 2010: Best Album (All or Nothing) (nomáu)
UK Asian Music Awards (Ames)
  • 2005[8]
    • Best Album (Me Against Myself) (ganó)
    • Best Urban Act (ganó)
    • Best Video ("Stolen") (ganó)
  • 2007
    • DesiHits Artist of the Year Award (ganó)
  • 2008[9]
    • Best Urban Act (ganó)
    • Best Video ("Ride It") (ganó)
  • 2009[10]
    • Best Male Act (ganó)
    • Best Album (My Own Way) (ganó)
    • Best Urban Act (ganó)
  • 2010[11]
    • Best Male Act (ganó)
    • Best Urban Act (ganó)
    • Best Video ("Down") (ganó)
    • Best Album (All or Nothing) (ganó)
  • 2011[12][13]
    • Best Male Act (ganó)
    • Best Urban Act (nomáu)
    • Best Video - ft. Nicki Minaj – "2012 (It Ain't the End)" (ganó)
Channel O Best of British Awards
  • 2008: Best Video ("Ride It") (ganó)
UK BMI Awards
  • 2008: BMI Songwriter Awards ("Deal with It") (ganó)
MTV Russia Music Awards
  • 2008: Best International Artist (ganó)
MOBO Awards
  • 2008: Best UK Male (nomáu)
  • 2008: Best R'n'B/Soul (nomáu)
Rogers Filmi South Asian Film Festival
  • 2009: Music Video Award ("Down") (nomáu)[14]
UK Urban Music Awards
  • 2009: Best Collaboration ("Down", featuring Lil Wayne) (ganó)[15]
30 Under 30
  • 2009: nomáu (ganó)[16]

ReferenciesEditar

  1. «Sean does it his way at the Embassy - The National Newspaper».
  2. «Jay Sean 'twitters' offer to Priyanka!- Hindustan Times».
  3. Many people who almire this amazing vocalist don’t know that Jay started his hobby of rapping at the age of 11, when he was part of a band called "Compulsive Disorder," with his cousin Pritpal Ruprai. Jay went by the name MC “Nicky J,” and eventually "Compulsive Disorder" later gained the attention of local radio station DJs.
  4. [1]
  5. Jay Sean Biography (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).. Channel O.
  6. «Desi-Box.com Presents:Jay Sean Interview -ESCLUSIVE!». Desi-Box.com. Archiváu dende l'orixinal, el 28 d'agostu de 2008. Consultáu'l 22 d'abril de 2008.
  7. Jay Sean wins two Brit Asia Music Awards
  8. «Artists unite to celebrate British Asian Music». Archiváu dende l'orixinal, el 10 de xineru de 2011. Consultáu'l 24 d'agostu de 2010.
  9. Nazhat (8 de marzu de 2008). «The UK Asian Music Awards 2008». desiblitz.com. Consultáu'l 24 d'agostu de 2010.
  10. «2009 UK AMA Award Winners - on desihits.com». desihits.com (6 de marzu de 2009). Consultáu'l 24 d'agostu de 2010.
  11. [http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/8563876.stm Jay Sean steals the show at the Asian Music Awards]
  12. «The Lebara Mobile UK Asian Music Awards 2011... and the nominees are...». ethnicnow.com (2 de febreru de 2011). Consultáu'l 13 de marzu de 2011.
  13. Jas Sembhi (10 de marzu de 2011). «2011 UK Asian Music Awards Winners». desiblitz.com. Consultáu'l 13 de marzu de 2011.
  14. «Jay Sean To Receive ROGERS FILMI Festival's Inaugural Music Video Award». UKPRwire (4 d'ochobre de 2009). Consultáu'l 9 de payares de 2009.
  15. Jas Sembhi (4 de payares de 2009). «RDB and Jay Sean win Urban Awards». Desi Blitz. Consultáu'l 4 de payares de 2009.
  16. 30 UNDER 30 NOMINEES (Vote Now thru Sept. 30th)

Enllaces esternosEditar