Patrick Swayze

Patrick Swayze (18  d'agostu de 1952Houston – 14  de setiembre de 2009Los Angeles) foi un actor, baillarín, cantante, compositor y productor de televisión d'Estaos Xuníos.

Patrick Swayze35mm film frames.svg
Patrick Swayze - 1990 Grammy Awards (cropped).jpg
Vida
Nacimientu

Houston[1]18  d'agostu de 1952

[2]
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Llingua materna inglés
Muerte

Los Angeles[3]14  de setiembre de 2009

[4] (57 años)
Causa de la muerte cáncer de páncrees
Familia
Padre Jesse Wayne Swayze
Madre Patsy Swayze
Casáu con Lisa Niemi  (12 xunu 1975 -  14 setiembre 2009)
Hermanos/es
Estudios
Estudios Universidad de Carolina Costera (es) Traducir
San Jacinto College (es) Traducir
Waltrip High School (en) Traducir
Llingües falaes inglés
Oficiu
Oficiu actor de televisión, actor de cine, cantautor, actor, baillarín, cantante, coreógrafu, actor de voz, productor de cineaikidoka
Altor 1,78 m
Llugares de trabayu Nueva York
Premios
Nominaciones
Instrumentu musical voz
Creencies
Relixón Ilesia Católica
IMDb nm0000664
Cambiar los datos en Wikidata

FilmografíaEditar

Añu Película o serie
1979 Skatetown USA
1983 Uncommon Valor
1983 The Outsiders
1984 Red Dawn
1984 Grandview, USA
1985 North and South
1986 Youngblood
1987 Dirty Dancing
1987 Steel Dawn
1988 Tiger Warsaw
1989 Next of Kin
1989 Road House
1990 Ghost
1991 Point Break
1992 City of Joy
1993 Father Hood
1995 Disney's Tall Tale
1995 Three Wishes
1995 To Wong Foo, Thanks for Everything, Julie Newmar
1998 Letters from a Killer
1998 Black Dog
2000 Forever Lulu
2001 Donnie Darko
2001 Green Dragon
2002 Waking Up in Reno
2003 One Last Dance
2003 11:14
2004 Dirty Dancing: Havana Nights
2004 George and the Dragon
2004 King Solomon's Mines
2005 Keeping Mum
2005 Icon
2006 The Fox and the Hound 2
2007 Jump!
2007 Christmas in Wonderland
2008 Powder Blue
2009 The Beast

ReferenciesEditar

  1. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 10 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  2. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 9 abril 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  3. Afirmao en: Gemeinsame Normdatei. Data de consulta: 30 avientu 2014. Autor: Biblioteca Nacional d'Alemaña.
  4. URL de la referencia: http://www.latimes.com/news/obituaries/la-me-patrick-swayze15-2009sep15,0,4483064.story.
  5. URL de la referencia: http://razzies.com/asp/content/XcNewsPlus.asp?cmd=view&articleid=29. Direición web d'archivu: https://web.archive.org/web/20110715155800/http://razzies.com/asp/content/XcNewsPlus.asp?cmd=view&articleid=29. Data de consulta: 3 avientu 2019.

Enllaces esternosEditar