Rollandia rolland

especie de páxaru

Rollandia rolland[2][3] ye una especie d'ave podicipediforme de la familia Podicipedidae qu'habita en Suramérica.

Rollandia rolland
Estáu de caltenimientu
Esmolición menor (LC)
Esmolición menor (IUCN 3.1)[1]
Clasificación científica
Reinu: Animalia
Subreinu: Metazoa
Filu: Chordata
Subfilu: Vertebrata
Superclas: Tetrapoda
Clas: Aves
Subclas: Neognathae
Orde: Podicipediformes
Familia: Podicipedidae
Xéneru: Rollandia
Especie: R. rolland
(Quoy y Gaimard, 1824)
Distribución
Consultes
[editar datos en Wikidata]

Carauterístiques editar

El macá de cara blanca mide aproximao 30 cm de llargu. Presenta plumaxe negru nel envés, pescuezu y cabeza, con un inconfundible diseñu blancu nos llaos de la cabeza, al altor de les oreyes. L'iris de los sos güeyos ye coloráu.

Comportamientu editar

El polliscu ye'l más pequeñu de los zambullidores de la zona y el de coloración más escura. Al igual que los otros miembros de la familia, la so vida trescurre principalmente na agua, saliendo d'ésta en contaes ocasiones y xeneralmente pa xubir al nial. Ye malo de ver, yá que a la menor alarma fúndese y al salir a la superficie solo asoma la cabeza y el pescuezu, escondiéndose ente les totoras o vexetación acuática.

Reproducción editar

Constrúi un nial flotante con totora húmeda y fondiáu a vexetación del sector, con una niarada de 4 a 6 güevos blancu-azulaos.

Hábitat editar

El so hábitat natural son llagos d'agua duce, dende'l nivel del mar hasta cerca de 4.500 m d'altitú. Alcuéntrase en Perú, Bolivia, Paraguái, Chile, Arxentina, Islles Malvines, Islles Xeorxa del Sur y Sandwich del Sur y Uruguái. En Brasil, ta presente nel estremu sur (del Pantanal de Mato Grosso, en Rio Grande do Sul).

Referencies editar

  1. BirdLife International (2012). «'Rollandia rolland'» (inglés). Llista Roxa d'especies amenazaes de la UICN 2012.2. Consultáu'l 5 de xunetu de 2013.
  2. Bernis, F; De Juana, E; Del Hoyo, J; Fernández-Cruz, M; Ferrer, X; Sáez-Royuela, R; Sargatal, J. «Nombres en castellano de las aves del mundo recomendados por la Sociedad Española de Ornitología (Primera parte: Struthioniformes-Anseriformes)». Ardeola. Handbook of the Birds of the World (Madrid: SEO/BirdLife) 41 (1):  páxs. 79-89. ISSN 0570-7358. https://www.seo.org/wp-content/uploads/tmp/docs/vol_41_1_primero.pdf. 
  3. Ficha en Avibase.

Enllaces esternos editar