Abrir el menú principal

William C. deMille (25  de xunetu de 1878Washington Traducir - 5  de marzu de 1955Playa del Rey (Los Ángeles) Traducir) foi un guionista y direutor estauxunidense de la era del cine mudu a principios de los años 30. Foi tamién un notable dramaturgu enantes d'empecipiase nel cine. Yá bien establecíu na industria cinematográfico especializar na adaptación al cine d'obres de teatru de Broadway.

William C. deMille35mm film frames.svg
Young William C. de Mille.jpg
Vida
Nacimientu Washington Traducir25  de xunetu de 1878
Nacionalidá Bandera de Estaos Xuníos d'América Estaos Xuníos
Fallecimientu

Playa del Rey (Los Ángeles) Traducir5  de marzu de 1955

(76 años)
Sepultura Hollywood Forever Cemetery Traducir
Familia
Padre Henry C. De Mille
Madre Beatrice DeMille
Casáu/ada con Clara Beranger  (1928 -  1955)
Fíos/es
Hermanos/es
Estudios
Estudios Universidá de Columbia
Llingües inglés
Oficiu
Oficiu direutor de cine, guionista, escritor, presentador de televisión, actor, actor de cine, productor de cine y direutor de teatru
Emplegadores Universidá del Sur de California
IMDb nm0210352
Cambiar los datos en Wikidata

BiografíaEditar

Nació en Washington, ciudá del condado de Beaufort en Carolina del Norte. Fíu de Henry Churchill de Mille, dramaturgu y ministru episcopal laicu de Carolina de Norte y de Matilda Beatrice Samuel, quien nació nuna familia xudeo-sefardín n'Inglaterra pero que se convirtió a la fe del so maríu. Yera l'hermanu mayor del versátil Cecil B. DeMille, quien alterió'l so apellíu a "DeMille" cuando foi a Hollywood, afirmando que d'esa forma llucía meyor nes marquesines (William siguió siendo conocíu como "de Mille" al igual que la so fía Agnes.) Recibió'l títulu de bachiller de la Universidá de Columbia siguíu d'estudios de posgráu na Academia d'Arte Dramático, n'escueles alemanes y un segundu periodu en Columbia estudiando con Brander Matthews.
En 1903, casóse con Anna Angela George, fía del notable economista Henry George. Anna dio-y a William dos fíos, la coreógrafa Agnes De Mille y l'actriz Peggy George. No profesional, la so vida foi estable. Foi un esitosu dramaturgu de Broadway, les obres de William fueron polo xeneral producíes pol estravagante productor teatral David Belasco. Una notable producción, The Warrens of Virginia de 1907 presentó a la futura estrella del cine Mary Pickford y al so hermanu Cecil, dambos nesi momentu yeren actores novatos que desempeñaben papeles de menor importancia. William finalmente camudaríase a Hollywood siguiendo los pasos de Cecil. Foi unu de los más respetaos direutores de la era del cine mudu, anque nun aportar# a tan famosu como'l so hermanu y a pesar de que la mayoría de les sos películes mudes perdiéronse, Miss Lulu Bett de 1921 amuesa un delicáu toque na narración de les desgracies d'una aprobetada solterona pueblerina. Una de los escritores arreyaes na película foi Clara Beranger con quien deMille casóse en 1929.
Casi coles mesmes, William conoció tamién a Lorna Moon, una guionista escocesa establecida en Nueva York que tamién escribía sofisticaes comedies en Hollywood. En 1998, Richard de Mille, que se criara na casa de Cecil, reveló nel so llibru de memories My Secret Mother, Lorna Moon (La mio Madre Secreta, Lorna Lluna) que William C. deMille yera'l so padre y l'escritora Lorna Moon la so madre biolóxica. Richard fuera adoptáu por Cecil y Constance DeMille pa evitar l'escándalu familiar. Aparentemente, la esposa de William nunca supo la verdá sobre la nacencia de Richard.
Amás de la so fama cinematográfica, William de Mille foi unu de los primeros miembros de l'Academia d'Artes y Ciencies Cinematográfiques (el so hermanu foi miembru fundador.) Con Douglas Fairbanks foi co-anfitrión de la primer edición de los Premios Oscar en 1929 y únicu anfitrión de la segunda edición de los Premios de l'Academia l'añu siguiente. Tamién se desempeñó como presidente de l'academia de volao. DeMille ayudó a fundar la Escuela de Cine de la Universidá del Sur de California en 1929 y dempués de que la so carrera teatral na mariña atlántica nun pudiera resurdir a principios de 1930, participó viviegamente naquella facultá hasta la so muerte.
De Mille morrió en 1955 mientres vivía en Sablera del Rei, California, y foi soterráu nel Campusantu de Hollywood agora conocíu como'l Campusantu Hollywood Forever.

FilmografíaEditar

 
Why Change Your Wife? (1920).
 
Bought and Paid For (1922).
Añu Película Participación
1914 Rose of the Ranchu Actor
1915 Young Romance Autor de la Obra Teatral y Guionista
The Wild Goose Chase Guionista
Carmen Guionista
1916 The Ragamuffin Direutor y Guionista
The Sowers Direutor
The Heir to the Hoorah Direutor
Maria Rosa Co-guionista
1917 The Secret Game Direutor
1919 For Better, for Worse Guionista
1920 The Tree of Knowledge Direutor
Jack Straw Direutor
Conrad in Quest of His Youth Direutor
Why Change Your Wife? Autor
1921 Midsummer Madness Direutor y Productor
What Every Woman Knows Direutor
Miss Lulu Bett Direutor
1922 Bought and Paid For Direutor
A Trip to Paramountown Actor
Nice People Direutor
Clarence Direutor
1923 Grumpy Direutor
1924 Icebound Direutor
Classmates Autor y Guionista
1925 New Brooms Direutor
1929 The Idle Rich Direutor

Enllaces esternosEditar