Federación de Fútbol d'Estaos Xuníos

La Federación de Fútbol de los Estaos Xuníos (USSF) (United States Soccer Federation n'inglés), ye l'organismu que rixe al fútbol nos Estaos Xuníos con sede en Chicago, Illinois. Foi fundada en 1913 y afiliada a la FIFA dende 1914. Ye miembru de la Concacaf y ta al cargu de la Seleición de fútbol de los Estaos Xuníos y toles categoríes inferiores.

Federación de Fútbol d'Estaos Xuníos
United States Soccer Federation (en)
federación de fútbol y organización ensin ánimu de llucru
Llocalización
Sede Chicago
Direición Estaos Xuníos
Historia
Fundación5 abril 1913
Organigrama
Presidente Carlos Cordeiro (10 xineru 2018)
Cindy Parlow (12 marzu 2020)
Participación empresarial
Organización matriz Unión Norteamericana de Fútbol (es) Traducir
CONCACAF
Propietariu de
Forma parte de
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata

Historia editar

 
See en Chicago (Illinois). L'estilu européu del edificiu reflexa'l sentimientu del fútbol estauxunidense d'asonsañar al fútbol.

La Federación de fútbol de los Estaos Xuníos foi fundáu'l 5 d'abril de 1913 sol nome de United States Football Association. Un añu dempués, incorporar a la FIFA en 1914.[1]

Dende 1945, denominóse como United States Soccer Football Association, y hasta 1974 pasó a llamase al actual nome United States Soccer Federation.

En 1914 creóse una de les primeres competiciones, la Lamar Hunt U.S. Open Cup, denominada como la National Challenge Cup, siendo una de los tornéu más antiguos d'esi país. El primer campeón, el Brooklyn Field Club.

Nos años 1990, Estaos Xuníos foi sede de la Copa Mundial de Fútbol de 1994. Anguaño entama dellos campeonatos a nivel llocal y torneos a nivel Concacaf y FIFA.

Presidentes editar

Cronoloxía de los presidentes editar

Competiciones de clubes editar

La Federación de Fútbol de los Estaos Xuníos ye la encargada de supervisar les siguientes competiciones:

Centru Nacional d'Entrenamientu editar

En 2003, la USSF abrió'l so centru nacional d'entrenamientu en StubHub Center en Carson, California. La instalación de 130$ millones de dólares inclúi un estadiu de fútbol, onde fai de llocal l'equipu de la Major League Soccer, Los Angeles Galaxy. La instalación ta fornida con cinco campu de fútbol total (cuatro de yerba artificial) pal usu de los equipos de la MLS y la seleición norteamericana xuvenil, de mayores y la seleición femenina, que tienen campamentos nel Home Depot Center con regularidá.

Ver tamién editar

Referencies editar

  1. Spalding's Official Soccer Football Guide 1914-15, p. 44

Enllaces esternos editar