Oceanodroma furcata

especie de páxaru

Oceanodroma furcata, [2] ye una especie d'ave procelariforme de la familia Hydrobatidae nativa del noroeste d'América del Norte y el nordeste d'Asia.

Oceanodroma furcata
Estáu de caltenimientu
Esmolición menor (LC)
Esmolición menor (IUCN 3.1)[1]
Clasificación científica
Reinu: Animalia
Filu: Chordata
Clas: Aves
Orde: Procellariiformes
Familia: Hydrobatidae
Subfamilia: Hydrobatinae
Xéneru: Oceanodroma
Especie: O. furcata
(Gmelin, 1789)
Distribución
Consultes
[editar datos en Wikidata]

Distribución y hábitat editar

N'América del Norte, reproduzse nes islles Aleutianes d'Alaska, a lo llargo de la mariña de les islles de Columbia Británica en Canadá y el noroeste del Pacíficu nos Estaos Xuníos continentales. Reproduzse tamién nes islles Kuriles de Kamchatka. Añera en resquiebros de les roques o en pequeñes llurigues en tierra blanda y pon un solu güevu blancu.

Pasa'l restu del añu nel mar, polo xeneral n'agües más fríes. Puede reparase tamién n'alta mar pola mariña del Pacíficu hasta'l centru de California y Xapón. Aliméntase principalmente de plancton, crustáceos, pequeños pexes y calamares. Aliméntase de manera similar a otros petreles, recoyendo comida de la superficie de l'agua mientres ta en vuelu. Esti páxaru nun sigue a los barcos.

Referencies editar

  1. BirdLife International (2012). «Oceanodroma furcata» (inglés). Llista Roxa d'especies amenazaes de la UICN 2012.2. Consultáu'l 26 d'avientu de 2012.
  2. «Paíño Rabiforcáu (Oceanodroma furcata) (Gmelin, JF, 1789)». avibase. Consultáu'l 26 d'avientu de 2012.

Bibliografía editar

Enllaces esternos editar