Llista d'estatues más altes del mundu

artículu de llista de Wikimedia

Esti artículu inclúi una llista de les estatues más altes nel mundu con un altor mínimu de 30 metros ensin incluyir pedestal nin plintu.

  1. La llista ta ordenada pol altor de la estatua, ensin cuntar nin el pedestal nin posibles elevaciones del terrén.
  2. Cuando la estatua tien una base o pedestal, l'altor total amosar na siguiente columna.
  3. L'añu referir a la fecha de realización de la estatua.
Comparanza ente delles estatues:
Buda del Templu de Primavera 153 m (incl. pedestal de 25 m y 20 m tronu)
Estatua de la Llibertá 93 m (incl. pedestal de 47 m )
Estatua de la Madre Patria 91 m (plintu escluyíu)
Cristu Redentor 39,6 m (incl. pedestal de 9,5 m )
David de Miguel Ángel 5,17 m (plintu de 2,5 m escluyíu).

EsistentesEditar

Más de 100 metrosEditar

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Más de 100 m
Buda del Templu de Primavera Vairocana Buda Lushan, Henan   China 128 m Inclúi un tronu de lotu de 20 m sobre un pedestal-edificiu de 25 m. Altor total 153 m.[1] 2002 33°46′31″N 112°27′04″E / 33.775150°N 112.451016°E / 33.775150; 112.451016 (Spring Temple Buddha (Lushan, China))  
Laykyun Setkyar Buda Monywa, Sagaing   Birmania 116 m Sobre un tronu de lotu de 13,5 m. altor total de 130 m.[2] 2008 22°04′49″N 95°17′21″E / 22.0803°N 95.2893°E / 22.0803; 95.2893 (Laykyun Setkyar (Khatakan Taung, Myanmar))  
Ushiku Daibutsu Amitabha Buda Ushiku, Ibaraki   Xapón 110 m Inclúi un tronu de lotu de 10 m sobre pedestal-edificiu de 10 m. Altor total del monumentu: 120 m.[3] 1993 35°58′58″N 140°13′13″E / 35.982716°N 140.220287°E / 35.982716; 140.220287 (Ushiku Daibutsu (Ushiku, Ibaraki, Japan))  
Guan Yin del mar del sur en Sanya Guanyin Sanya, Hainan   China 108 m Altor total de 135 m[4] 2005 18°17′34″N 109°12′31″E / 18.292683°N 109.208736°E / 18.292683; 109.208736 (Guanyin Statue of Hainan (China))
Farónicas del Emperador Yan y Huang Emperador Yan y Huang, Emperadores de China Zhengzhou, Henan   China 106 m [5] 2007 34°57′26″N 113°30′45″E / 34.957222°N 113.512373°E / 34.957222; 113.512373 (Emperors Yan and Huang)

De 90 a 100 metrosEditar

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 100 m
Sendai Kannon Kannon (Guanyin) Sendai, Prefeutura de Miyagi   Xapón 100 m 1991 38°18′02″N 140°49′25″E / 38.300466°N 140.823559°E / 38.300466; 140.823559 (Sendai Daikannon)
Qianshou Qianyan Guanyin de Weishan Guan Yin Weishan, Changsha, provincia de Hunan   China 99 m Estatua de bronce dorao.[6] 2009 28°11′3.60″N 111°57′49″E / 28.1843333°N 111.96361°E / 28.1843333; 111.96361 (Qianshou Qianyan Guanyin of Weishan)
Estatua de Pedro'l Grande Pedro I de Rusia Moscú   Rusia 96 m [7] 1997 55°44′19″N 37°36′30″E / 55.738606°N 37.60824°E / 55.738606; 37.60824 (Peter the Great Statue (Moscow, Russia))
Gran Buda de Tailandia Buda Gautama Ang Thong   Tailandia 92 m 2008 14°35′35.60″N 100°22′40.02″E / 14.5932222°N 100.3777833°E / 14.5932222; 100.3777833 (Great Buddha of Thailand (Ang Thong, Thailand))

De 80 a 90 metrosEditar

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 90 m
Dai Kannon de ''Kita non Miyako'' park Kannon (Guanyin) - Byakue Kannon Ashibetsu, Hokkaidō   Xapón 88 m [8] 1989 43°31′41.44″N 142°11′53.14″E / 43.5281778°N 142.1980944°E / 43.5281778; 142.1980944
Gran Buda de Ling Shan Buda Gautama Wuxi, Jiangsu   China 88 m [9] 1996 31°25′55″N 120°5′29″E / 31.43194°N 120.09139°E / 31.43194; 120.09139 (Grand Buddha at Ling Shan (Wuxi, China))
Estatua de la Madre Patria Madre Patria (Xunión Soviética) Mamáyev Kurgán; Volgográu   Rusia 87 m Conocer como ¡La Madre Patria Llapada! (en rusu: "Родина-мать зовёт!", Rodina-Mat' zovyot!) 1967 10°04′00″N 69°20′00″E / 10.06667°N 69.33333°E / 10.06667; 69.33333 (The Motherland Calls)

De 70 a 80 metrosEditar

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 80 m
Nacencia d'un Nuevu Mundu Cristobal Colón Arecibo, Puertu Ricu   Puertu Ricu 81.6 m 2017 Cristóbal Colón de pies al mandu de la embarcación Santa María 18°29′14″N 66°37′01″O / 18.487290°N 66.617081°O / 18.487290; -66.617081
Awaji Kannon de la Isla Awaji Kannon (Guanyin) Awaji, Hyogo   Xapón 80 m Sobre pedestal/edificiu de 20 m. Altor total de 100 m. 1982[10] 34°30′11″N 134°58′36″E / 34.502949°N 134.976676°E / 34.502949; 134.976676
Jiuhuashan Dizang Pusa Lutian Datongxiang Ksitigarbha Qingyang   China 76 m Altor total: 155 m. 2012
Estatua de Guanyin nel Monasteriu Tsz Shan Guanyin Ḥong Kong   China 76 m 2012
Kaga Kannon Kannon (Guanyin) Kaga, Prefeutura d'Ishikawa   Xapón 73 m 1987 36°19′33″N 136°20′56″E / 36.325706°N 136.348851°E / 36.325706; 136.348851
Gran Buda de Leshan Maitreya Buda Leshan   China 71 m Construcción empecipiada en 713 xunto a otros dos estatues de 16 m de Lokapala. 803 29°32′50″N 103°46′09″E / 29.547222°N 103.769167°E / 29.547222; 103.769167

De 60 a 70 metrosEditar

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe |--- Hasta 70 m
Son Tra Guanyin Guanyin Da Nang, Vietnam   Vietnam 69,7 m [11] 2010 16°05′59″N 108°16′37″E / 16.0996°N 108.2769°E / 16.0996; 108.2769 (Son Tra Guanyin)
Guerrero Chimalli Guerrero Chimalli Chimalhuacan   Méxicu 65 m Sobre un pedestal de 10 m. Altor total: 75 m.[12][13] 2014 19°24′47″N 98°59′01″O / 19.412963°N 98.983727°O / 19.412963; -98.983727
Estatua de la Madre Patria (Kiev) Madre Patria (Xunión Soviética) Kiev   Ucraína 62 m Sobre un pedestal de 40 m. Altor total: 102 m. En rusu: "Родина-мать", Rodina-Mat 1981 50°25′35″N 30°33′47″E / 50.426497°N 30.563171°E / 50.426497; 30.563171
Jibo Kannon Kannon (Guanyin) - Jibo Kannon Kurume, Prefeutura de Fukuoka   Xapón 62 m [14] 1983 33°17′08″N 130°32′05″E / 33.285445°N 130.534852°E / 33.285445; 130.534852
Guanyin del monte Xiqiao Guanyin Nanhai, Guangdong   China 62 m Sobre un pedestal de 15 m. Altor total del monumentu: 77 m. 1998 22°55′59″N 112°58′18″E / 22.933101°N 112.971725°E / 22.933101; 112.971725
Guan Yu de Yuncheng Guan Yu Yuncheng, Shanxi   China 61 m Sobre un pedestal de 19 m. Altor total del monumentu: 80 m.[15] 2010

De 50 a 60 metrosEditar

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 60 m
Lashaosi Dafo Buda Gautama Wushan, Gansu   China 60 m Talláu nel monte.[16] 559
Luangpho Yai Buda Gautama Roi Et   Tailandia 59,2 m Sobre una base de 8,65 m. con un pequeñu muséu, altor total: 87,85 m.
Gran Buda de Maitreya Maitreya Buda Emei, Hsinchu   República de China 57,6 m Altor total de 72 m. 2011 24°40′52″N 120°59′08″E / 24.681045°N 120.985651°E / 24.681045; 120.985651
Aizu Jibo Dai-Kannon Kannon (Guanyin) - Jibo Kannon Aizuwakamatsu, Fukushima   Xapón 57 m 1987 37°33′03″N 139°57′04″E / 37.550906°N 139.951229°E / 37.550906; 139.951229
Futtsu Dai-Kannon Kannon (Guanyin) Futtsu, Prefeutura de Chiba   Xapón 56 m En memoria de los finaos na Segunda Guerra Mundial. 1961 35°15′49″N 139°51′45″E / 35.263544°N 139.862437°E / 35.263544; 139.862437

De 40 a 50 metrosEditar

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
Hasta 50 m
Usami Dai-Kannon Kannon (Guanyin) Itō, Shizuoka   Xapón 50 m 1982
Sodoshima Dai-Kannon Kannon (Guanyin) Shōdoshima, Distritu de Shōzu, Kagawa   Xapón 50 m Diz la tradición qu'un diente del hestóricu Buda caltener nel so interior. 1994 34°18′15″N 134°07′29″E / 34.304285°N 134.124733°E / 34.304285; 134.124733 (Sodoshima Kannon (Shōdoshima, Japan))
Monumentu de la Renacencia Africana Pueblos d'África Dakar   Senegal 49 m 2010 14°43′20″N 17°29′42″W / 14.72222°N 17.49500°O / 14.72222; -17.49500 (African Renaissance Monument)
Buda de Aluthgama Buda Gautama Aluthgama   Sri Lanka 48,8 m 2007 6°26′56″N 80°00′00″E / 6.4490°N 80.0001°E / 6.4490; 80.0001
Kamaishi Dai-Kannon Kannon (Guanyin) - Gyoran Kannon Kamaishi, Prefeutura d'Iwate   Xapón 48,5 m Simboliza la seguridá marítima; 11 plantes dientro del buda. 1970 39°15′24″N 141°54′03″E / 39.256532°N 141.900895°E / 39.256532; 141.900895
Templu Donglin Buddha Amitabha Distritu de Lushan, Jiangxi   China 48 m [17] 2012
Jinding Dafo Buda Gautama Dunhua   China 48 m En posición de pies. 2011
Samantabhadra del Monte Emei Buddha - Samantabhadra[18] Monte Emei, Sichuan   China 48 m 2005 29°31′32″N 103°20′12″E / 29.52567°N 103.336802°E / 29.52567; 103.336802
Templu Foguang en Fo Guang Shan Gautama Buddha Kaohsiung   Taiwán 48 m Bronce, altor total: 108 m. 2011
Monumentu a la Virxe de la Paz Virxe María Trujillo   Venezuela 47 m Obra del escultor Manuel de la Fuente. La mayor escultura de la Virxe María del mundu y l'estatua habitable más alta de toa América. 1983 9°20′52″N 70°27′46″W / 9.34778°N 70.46278°O / 9.34778; -70.46278 (Virxe de la Paz)
Estatua de la Llibertá (Llibertá allumando al mundu) Lady Llibertá Liberty Island, Nueva York   Estaos Xuníos 46 m Sobre un pedestal de 47 m. Altor total del monumentu: 93 m.[19] La mayor estatua de los Estaos Xuníos. Agasayo de Francia. 1886 40°41′21″N 74°02′40″O / 40.6892°N 74.0445°O / 40.6892; -74.0445
Templu Jixiang Buda Prefeutura autónoma de Xishuangbanna Dai   China 45 m 2008
Gran Buda de Phuket Buda Gautama Phuket   Tailandia 45 m [20] 2008 7°49′40″N 98°18′49″E / 7.82784°N 98.313727°E / 7.82784; 98.313727 (Phuket Big Buddha (Phuket, Thailand))
Virxe del Carcavón Virxe María Oruro   Bolivia 45 m 2013
Tong Lam Ser Amitabha Buda Amitabha Buda Nha Trang   Vietnam 44 m [21][22] 2012 12°16′59″N 109°08′02″E / 12.28296°N 109.13383°E / 12.28296; 109.13383 (Tong Lam Ser Amitabha Buddha statue (Vietnam))
Kailashnath Mahadev Shiva Kathmandu   Nepal 43,5 m La mayor estatua de Lord Shiva del mundu. Foi inaugurada en 2010.[23] 2010 27°38′46″N 85°28′29″E / 27.646017°N 85.474774°E / 27.646017; 85.474774 (Kailashnath Mahadev (Saanga, Nepal))
Estatua de Lord Murugan Murugan Batu Caves, Gombak, Selangor   Malasia 42,7 m Segunda mayor estatua d'una deidá Hindú y la mayor estatua de Murugan del mundu. 2006 3°14′15″N 101°41′02″E / 3.237483°N 101.683976°E / 3.237483; 101.683976
Santa Rita de Cássia Rita de Cascia Santa Cruz, Rio Grande do Norte   Brasil 42 m Sobre un pedestal de 6 m y con una corona de 8 m. Altor total de 56 m. 2010
Grand Byakue Kannon Kannon (Guanyin) Takasaki, Prefeutura de Gunma   Xapón 41,8 m [24] 1936 36°18′40″N 138°58′50″E / 36.311105°N 138.980677°E / 36.311105; 138.980677
Veera Abhaya Anjaneya Hanuman Swami Hanuman Vijayawada, Andhra Pradesh India 41 m La mayor estatua del mundu de Hanuman. 2003 17°13′47″N 82°07′21″E / 17.229682°N 82.12263°E / 17.229682; 82.12263 (Anjaneya Hanuman Swami (Paritala, India))
Templu Xishan Buddha Amitabha Taiyuan, Shanxi   China 41 m[25] 576
Estatua de Guan Yin Guanyin Lianhuashan, Cantón   China 40,8 m Anque la estatua foi completada en 1994, el doráu de la mesma nun remató hasta'l 2000.[26] 1994 22°59′27.33″N 113°30′1.49″E / 22.9909250°N 113.5004139°E / 22.9909250; 113.5004139 (Guanyin of Lianhuashan (Guangzhou, China))
Estatua de Thiruvalluvar Tiruvalluvar Kanyakumari, Tamil Nadu   India 40,53 m 2000 8°04′40″N 77°33′14″E / 8.0777°N 77.5539°E / 8.0777; 77.5539 (Thiruvalluvar Statue (Kanyakumari, India))

De 30 a 40 metrosEditar

Estatua Representación Allugamientu País Altor Notes Completada Coordenaes Imaxe
De 30 a 40 m
Estatua de Decebalo Decebalo Orşova   Rumanía
40
2004
Shichikama Shokannon Kannon Prefeutura de Nishisonogi, Nagasaki   Xapón 40 m 1990
Shinran Shonin Shinran Kitakanbara District, Niigata   Xapón 40 m 1990
Monumentu a José María Morelos José María Morelos Isla Janitzio, Michoacán   Méxicu 40 m Realizada en piedra rosa. 1934 19°34′25″N 101°39′07″O / 19.573611°N 101.651944°O / 19.573611; -101.651944
Estatua ecuestre de Genghis Khan Genghis Khan Khentii, Provincia de Töv   Mongolia 40 m 2007 47°48′29″N 107°32′13″E / 47.807927°N 107.536899°E / 47.807927; 107.536899 (Genghis Khan equestrian statue (Mongolia)) 160x160px
Buda de Fo Guang Shan Buda Amitabha Kaohsiung   República de China 40 m [27] 1972 22°44′57″N 120°26′45″E / 22.749050°N 120.445900°E / 22.749050; 120.445900 (Fo Guang Shan Buddha)
Mázcara de Atatürk Mask Mustafa Kemal Atatürk Buca na Provincia d'Esmirna   Turquía 40 m Obra del escultor Harun Atalayman.[28] 2009 38°24′22″N 27°08′46″E / 38.406046°N 27.145991°E / 38.406046; 27.145991 (Atatürk Mask (Buca, Turkey))
Tathagata Tsal Buda Ravangla, Sikkim   India 39 m 2013 [29]
Gran estatua de Buda de Wat Phothikyan Phut Thak Tham Amitabha Pasir Puteh, Kelantan   Malasia 39 m L'abá del templu budista de los dragones ximielgos vio a Buda nun suañu.[30] 2009
Buda xigante de Hongguang Shan Buda Gautama Ürümqi, Xinjiang   China 38,8 m [31] 2004 43°52′52″N 87°36′49″E / 43.881145°N 87.613478°E / 43.881145; 87.613478 (Hongguang Shan Dafo(Ürümqi, China))
Templu de Nanshan Buda Gautama Yantai   China 38,66 m En posición sentáu. 2004
Daishaka Buda Gautama Tamana, Kumamoto   Xapón 38.5 m En posición sentáu. 1979
Laozi del monte Laojunshan Laozi Luanchuan, Luoyang, provincia de Henan   China 38 m Estatua de bronce dorao.[32] 2010
Estatua de Padmasambhava en Rewalsar Guru Rinpoche Rewalsar, Himachal Pradesh   India 37,5 m ¡ 31°38′2″N 76°49′59.99″E / 31.63389°N 76.8333306°E / 31.63389; 76.8333306
Shiva de Murudeshwara Shiva Murudeshwara, distritu d'Uttara Kannada, Karnataka   India 37 m La segunda mayor estatua de Lord Shiva del mundu.[33] 2006 14°05′37″N 74°29′01″E / 14.093645°N 74.483689°E / 14.093645; 74.483689
Buddha de Rong Xian Maitreya Buda Rong Xian, provincia de Sichuan province   China 37 m [34] Dinastía Tang
El Merlion de Sentosa Un merlion Sentosa   Singapur 37 m 1996 1°15′13″N 103°49′08″E / 1.2535°N 103.818794°E / 1.2535; 103.818794
Cristu Rei de Świebodzin Jesus Świebodzin   Polonia 36 m. Incluyida una corona metálica de 3 m[35] Sobre un pedestal de piedra negra de 16 m. Altor total del monumentu: 52 m. La mayor estatua de cristu del mundu. (2011)[35] 2010 52°14′12″N 15°32′47″E / 52.236667°N 15.546389°E / 52.236667; 15.546389
Guanyin el templu de Chongyuan Guanyin Suzhou, provincia de Jiangsu   China 36 m Estatua de bronce dorao de 88 t baxu techu. 2007
Estatua de Padmasambhava en Namchi Guru Rinpoche Namchi, Sikkim   India 36 m 2004[36] 27°10′46″N 88°22′48″E / 27.179514°N 88.380021°E / 27.179514; 88.380021
Monumentu de Alyosha Soldaos soviéticos de la Segunda Guerra Mundial Murmansk   Rusia 35,5 m Sobre pedestal de 7 m. Altor total del monumentu: 42,5 m. 1974 68°59′34″N 33°04′16″E / 68.992902°N 33.071208°E / 68.992902; 33.071208 (Alyosha Monument (Murmansk, USSR)) 75px
Templu de Shandan Gautama Buddha Shandan   China 35 m En posición sentáu Dinastía Tang[37]
Bodhisattva Avalokitesvara de Tazawako Avalokitesvara Tazawako, Prefeutura d'Akita   Xapón 35 m 1939 39°44′21″N 140°43′23″E / 39.739192°N 140.723013°E / 39.739192; 140.723013
Gran estatua del norte de Mogao Caves Maitreya Buda[38] Dunhuang, Gansu   China 35 m Cerca de la gran estatua del sur de 26 m de Maitreya sentáu construyíu mientres la Kaiyuan. 694
Cristu de la Concordia Jesus Cochabamba   Bolivia 34.2 m (112 ft) Sobre un pedestal de 6,2 m. Altor total del monumentu: 40,4 m. 1994 17°23′04″S 66°08′04″O / 17.384522°S 66.13452°O / -17.384522; -66.13452
Buda Tian Tan Buda Gautama Ngong Ping Isola Lantau Hong Kong   China 34 m 1993 22°15′14″N 113°54′17″E / 22.253889°N 113.904722°E / 22.253889; 113.904722
Maoshan Laozi Shenxiang Laozi cerca de Zhenjiang, Provincia de Jiangsu   China 33 m 1998 31°47′48.38″N 119°18′39.77″E / 31.7967722°N 119.3110472°E / 31.7967722; 119.3110472 (Laozi statue in Mount Mao (Jiangsu, China))
Gran Buda Maitreya de Xuedoushan Maitreya Fenghua   China 33 m Buda sentáu.[39] 2008
Cristu Rei Xesús de Nazaret Pachuca de Soto, Estáu d'Hidalgo   Méxicu 33 m En posición de pies. 1999 20°07′49″N 98°43′20″O / 20.130282°N 98.722124°O / 20.130282; -98.722124
Parque El Cuetu del Santísimu Jesus de Nazaret Floridablanca (Santander)   Colombia 33 m En posición de pies. 2015
Yishan Dafo Gautama Buddha Guanyun   China 33 m En posición sentáu. 2009
Guanshiyin Pusa Shengxiang de Guanyin Shan Guanyin Dongguang   China 33 m Talláu na roca. 2001
Nuesa Señora del Sagráu Corazón Virxe María -y Mas-Rillier en Miribel, Ain   Francia 33 m Sobre un pedestal/edificiu de 20 m. 53 m d'altor total.[40] 1941 45°49′44″N 4°57′01″E / 45.828919°N 4.950349°E / 45.828919; 4.950349
Mangal Mahadev Shiva Lago Ganga Talao   Mauriciu 33 m 2007 20°24′59″S 57°29′33″E / 20.4164°S 57.4924°E / -20.4164; 57.4924 (Mangal Mahadev)
Estatua de Basava en Basavakalyan Basava Basavakalyan, Karnataka   India 33 m La mayor talla de Lord Basava del mundu. 2012
Hanuman Murti en Shimla Hanuman Shimla, Himachal Pradesh   India 33 m A 2.591 m sobre'l nivel del mar. 2010
Junkin Kaiun Hoju Daikanzeon Bosatsu Kannon Distritu de Ichishi   Xapón 33 m 1982
Taniyama non Daikannon Kannon Kagoshima   Xapón 33 m 2001
Maitreya Buda doráu de Beopjusa Maitreya Buda Naesongni-myeon, provincia de Chungcheongbuk-do   Corea del Sur 33 m 1990
Estatua de Buda del Monasteriu Mindroling Gautama Buda Dehradun, Estáu d'Uttarakhand India 32,6 m
Buda de Wat Intharawihan Maitreya Bangkok   Tailandia 32,5 m
Hanuman Murti en Shahjahanpur Hanumat Dham Shahjahanpur, Uttar Pradesh   India 32 m 2013
Nacencia del home nuevu Güevu de Colón Cristóbal Colón Sevilla   España 32 m Nel interior d'un güevu formáu poles veles de 45 m. 1995 37°25′39″N 5°59′34″O / 37.427575°N 5.992813°O / 37.427575; -5.992813
Baxianshan Dafo Buda PingshanSichuan   China 32 m dinastía Ming
Estatua de Buda del mosnasterio Diskit Jampa Buda Diskit, Ladakh   India 32 m 2010
Hanuman de Nandura Hanuman Maharastra   India 32 m
Estatua de Mao en Juzizhou Mao Zedong Distritu de Yuelu, Changsha   China 32 m 2009[41]
Bhaisajyaguru del templu de Nihon-ji Buda - Bhaisajyaguru Kyonan, Distritu de Awa Chiba   Xapón 31 m La mayor escultura xaponesa pre-moderna. 1790 (aprox.) 35°09′28″N 139°50′05″E / 35.157732°N 139.834757°E / 35.157732; 139.834757 (Bhaisajyaguru of the Nihon-Ji Temple (Kyonan, Awa District, Japan))
Mangal Mahadev Lord Shiva Gangtan, Sampla Beri Road Hariyana   India 30,7 m Realizada por Murtikar Chandulal Verma. 2012 [10]
Jalesveva Jayamahe Oficial naval Surabaya   Indonesia 30,6 m Sobre edificiu de formigón de 30 m, altor total de 60,6 m. 1996 7°11′46.74″S 112°44′23.16″E / 7.1963167°S 112.7397667°E / -7.1963167; 112.7397667
Estatua de Mazu Mazu Sinwu, Taoyuan   Taiwán 30,5 m La mayor estatua de Mazu de Taiwán. 2001 24°58′32″N 121°01′35″E / 24.975662°N 121.026496°E / 24.975662; 121.026496
Shiva de Har-ki-Pauri Shiva Haridwar, Uttarakhand   India 30,5 m La tercera mayor estatua de Shiva del mundu y la segunda de la India.[42]
São Francisco de Canindé Francisco de Asís Canindé, Ceará   Brasil 30,5 m 2005 4°22′03″S 39°18′19″O / 4.367486°S 39.305166°O / -4.367486; -39.305166
Estatua del Cristu d'Esquitáu (Kristus kase Berkat) Xesús Esquitáu   Indonesia 30 m Sobre un pedestal de 20 m. Altor total del monumentu de 50 m. 2007 1°29′0″N 124°50′0″E / 1.48333°N 124.83333°E / 1.48333; 124.83333
Obinzurusama Pindola Bharadvaja Yamaga, Kumamoto   Xapón 30 m 1607
Cristu Resucitáu Xesús Tlalnepantla de Baz   Méxicu 30 m Sobre un pedestal talláu de 10 m. Altor total del monumentu: 40 m. 19°33′43″N 99°11′04″O / 19.562014°N 99.184463°O / 19.562014; -99.184463
Virxe d'El Panín Virxe de Quito (Virxe del Panín Quitu   Ecuador 30 m Sobre un pedestal de 11 m, 41 m en total. 1976 0°13′43″S 78°31′7″W / 0.22861°S 78.51861°O / -0.22861; -78.51861
Cristu Redentor Jesus Rio de Janeiro   Brasil 30 m Sobre un pedestal de 9,5 m. Altor total del monumentu: 39,6 m 1931 22°57′06″S 43°12′39″O / 22.951667°S 43.210833°O / -22.951667; -43.210833
Estatua de Buda del templu Phra Buddha Bharameedharm Chamruslok Buda Kelantan   Malasia 30 m En posición sentáu. [43]
Estatua de bronce de Guan Yin del templu Kek Lok Si Guanyin Air Itam, Penang island   Malasia 30 m Protegiada so un pabellón de 60,9 m, el más altu del mundu.[44] 1999 5°23′52″N 100°16′21″E / 5.39778°N 100.27250°E / 5.39778; 100.27250 (Kek Lok Si Guan Yin (Malaysia))
Estatues asitiaes frente a la Torre Juche Trabayador, llabrador ya intelectual Pyongyang   Corea del Norte 30 m 1982 39°01′04″N 125°45′47″E / 39.017783°N 125.76303°E / 39.017783; 125.76303 (Juche Tower)
Arcu de la reunificación Muyeres sosteniendo un símbolu Pyongyang   Corea del Norte 30 m 2001 38°57′52″N 125°42′56″E / 38.964464°N 125.715587°E / 38.964464; 125.715587 (Arch of Reunification)

DestruyíesEditar

 
Gran Buda de Bamiyan antes y dempués de la so destrucción

Entamaes o en construcciónEditar

Ver tamiénEditar

ReferenciesEditar

  1. (en chinu) 中国佛山金佛-153米卢舍那佛 - 墨宝斋
  2. The World Biggest Standing Buddha Image
  3. Usiku Daibutsu || Usiku Jyoen |
  4. (en chinu) http://www.orientbuddha.org/nsgy/ (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  5. (en chinu) 106 m High Statue of Emperors Yan and Huang Built
  6. (en chinu) [1] (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'[http://www.weishan.hn.cn/wM_ReadNews.asp?NewsId=144 historial] y la [http://www.weishan.hn.cn/wM_ReadNews.asp?NewsId=144 última versión]).
  7. The Moscow News.
  8. 北の京芦別.
  9. Lingshan Great Buddha | English | Jschina.com.cn. Usu incorreutu de la plantía enllaz rotu (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  10. 全国の大仏・大観音等一覧表
  11. Khánh thành tượng Quan Thế Âm tại Đà Nẵng - 7/30/2010 - QĐND
  12. http://noticieros.televisa.com/mexico-estaos/1412/inauguren-escultura-guerreru-chimalli-chimalhuacan/
  13. http://www.eluniversal.com.mx/primer-plana/2014/impresu/el guerreru-de-sebastian-dispara-polemicas-48002.html
  14. (en xaponés) 大本山 成田山 久留米分院.
  15. 组图:山西运城建成世界最大关公塑像 高达61米-搜狐新闻
  16. 尉迟迥与拉梢寺大佛
  17. 东林大佛_庐山东林寺無限的智悲[2]
  18. 峨眉山十方普贤菩萨修建纪事- 峨眉山草根人家青年旅舍峨眉山金顶“十方普贤”铜像诞生记_中国报告文学网
  19. National Park Service, US Department of the Interior. http://www.nps.gov/archive/stli/prod02.htm (6 d'abril de 2010). Archiváu dende l'orixinal, el 6 d'abril de 2010.
  20. http://www.phuketbigbuddha.com/ (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  21. Tượng Phật A Di Đà lớn nhất Việt Nam - VnExpress
  22. http://talkvietnam.com/2012/04/vietnams-largest-amitabha-buddha-statue/
  23. The Economic Times (ed.): «World's tallest Shiva statue unveiled in Nepal». Noticies (xunu 21, 2010, 09.18pm IST). Consultáu'l 3 de marzu de 2012.
  24. (en xaponés) 大観音の森・関東、中部
  25. 001太原市南郊區文物古跡狀況
  26. (en chinu) 广州番禺区莲花山简介-易游商旅网-广东旅游
  27. http://www.fgs.org.tw/english/index/index.htm
  28. City Of İzmir Ataturk "Mask" Project
  29. http://www.dalailama.com/news/post/920-consecration-of-the-tathagata-tsal-and-teaching-at-ravangla-sikkim
  30. (en chinu) 泰佛部落: 六月2009
  31. (en chinu) [3]
  32. (en chinu) People set up statue of Laozi, founder of Taoism
  33. World's tallest Siva idol
  34. (en chinu)[4]从乐山弥勒大佛说隐形山岳佛_华人佛教_凤凰网荣县大佛留下四个千古之谜
  35. 35,0 35,1 «Rio wschodu» (29 de xineru de 2009). Archiváu dende l'orixinal, el 7 de payares de 2010. Consultáu'l 4 de payares de 2010.
  36. 2009/05 錫金求法團- 朝聖行程說明 4/26更新 - 噶瑪噶舉國師 嘉察仁波切部落格 - 無名小站
  37. «山丹坐佛» (chinu).
  38. «唐宋时期敦煌社人修建莫高窟的活动 - 宝华寺» (chinu).
  39. 中国五方大佛、四大菩萨造像
  40. «Découvrez la Dombes et la statue monumentale Notre Dame du Sacré Choeur au Mas Rillier» (francés).
  41. 揭秘橘子洲毛澤東雕塑為何長髮飄逸(組圖)
  42. Haridwar
  43. Unexpected mouthwatering delights in Kelantan
  44. A record of sorts
  45. s:Bible (King James)/Daniel#3:1
  46. [http://internacional.elpais.com/internacional/2016/01/05/actualidad/1452007988_459929.html Una estatua xigante pa Mao]
  47. Balten la polémica estatua de Mao por illegal
  48. http://www.endex.com/gf/buildings/liberty/worldstatues/cosmoplanet/cosmoplanet.htm (enllaz rotu disponible n'Internet Archive; ver l'historial y la última versión).
  49. [5], Retrieved on 7-22-2012
  50. [6]
  51. [7]
  52. [8]
  53. Official Blogue site of Narendra Modi | Chief Minister Government of Gujarat | Statue of Unity
  54. «MAGISNYA PESONA PULAU DEWATA – BAGIAN 2» (29 de febreru de 2012).
  55. Sandra Caquías Cruz (30 de marzu de 2012). «La estatua de Colón va llegar a Arecibo». =El Nuevu Día. Consultáu'l 8 d'agostu de 2012.
  56. http://www.ourladyofmontemaria.org/project.html
  57. 四川南充雕刻世界第一大石窟立佛像总高99米(图)_资讯频道_凤凰网
  58. 江苏高邮建99米尧帝青铜像需铜2200吨内设电梯-搜狐新闻
  59. https://www.facebook.com/Bodhi1000
  60. 内蒙古乌拉特后旗将建69米高阳山大佛_各地新闻_新闻_腾讯网
  61. 幕府山腰要建68米高达摩像南京将复建幕府山五景
  62. 正德埔里大佛 - 正德全球資訊網
  63. [9]
  64. Maitreya Project

Enllaces esternosEditar