Llista de conceyos de Málaga

artículu de llista de Wikimedia

Llista de los 103 conceyos de la provincia de Málaga:

Mapa de los conceyos de Málaga

Lista de municipiosEditar

 
Málaga.
 
Marbella.
 
Mijas.
 
Fuengirola.
 
Vélez-Málaga.
 
Torremolinos.
 
Benalmádena.
 
Estepona.
 
Rincón de la Victoria.
 
Antequera.
 
Alhaurín de la Torre.
 
Ronda.
 
Alhaurín el Grande.
 
Cártama.
 
Nerja.
# Nome Población
(2018)
Población
(2016)
Población
(2013)
Población
(2012)
Población
(2011)
Población
(2010)
Población
(2009)
Superficie
(km²)
1 Málaga 571026   569009   568479   567433   568030   568507   568305 398
2 Marbella 141463   140774   142018   140473   138662   136322   134623 116,8
3 Vélez-Málaga 80817   78890   76911   78467   77004   75623   74190 158
4 Mijas 80630   77769   85600   82124   79262   76362   73787 148
5 Fuengirola 75396   77486   77397   75953   74054   71783   71482 10
6 Torremolinos 68262   67786   69389   68961   68181   66957   65448 20
7 Benalmádena 67746   67245   69002   65965   63788   61383   58854 27,2
8 Estepona 67012   66683   67986   67101   65667   66150   65592 137
9 Rincón de la Victoria 46093   44003   41827   41216   40339   39922   38666 27,5
10 Antequera 41154   41065   41620   41827   41854   45234   45168a 749,3
11 Alhaurín de la Torre 39911   38794   38067   37446   36730   36832   35114 82
12 Ronda 33978   34381   36665   36698   36793   36909   36827 384,5
13 Cártama 25758   24824   24242   23664   22867   22173   21313 105
14 Alhaurín el Grande 24123   24315   24249   24074   23807   23675   23319 73
15 Coín 21716   21456   22536   21791   22159   22030   21866 127
16 Nerja 21061   21204   22918   22617   22294   21957   21811 85
17 Torrox 16465   15098   18514   18274   17859   17303   16890 51
18 Manilva 14977   14750   14600   14391   13810   14168   13813 35
19 Álora 12951   12941   13342   13399   13499   13474   13395 169
20 Pizarra 9118   9106   9298   9269   9137   8990   8785 63
21 Campillos 8517   8511   8677   8663   8707   8641   8658 188
22 Archidona 8288   8499   8705   8814   8857   8837   8858 187
23 Benahavís 7989   7342   6380   5980   5486   4932   4373 145
24 Algarrobo 6367   6232   6601   6584   6539   6350   6219 10
25 Casares 6121   5795   5754   5616   5331   5182   4993 160
26 Alameda 5366   5390   5455   5504   5471   5486   5481 65
27 Villanueva del Trabuco 5300   5313   5444   5482   5424   5447   5408 59
28 Mollina 5020   4913   5185   5239   5283   5274   5152 75
29 Villanueva de Algaidas 4218   4325   4471   4485   4489   4515   560 5
30 Arriate 4147   4114   4074   4121   4162   4137   4136 8
31 Teba 3818   3912   4044   4128   4148   4184   4201 144
32 Almogía 3770   3786   4168   4195   4221   4257   4298 164
33 Cómpeta 3745   3705   3885   3861   3832   3862   3854 54
34 Cuevas de San Marcos 3671   3776   4029   4043   4097   4107   4131 37
35 Ojén 3568   3385   3293   3451   3244   2949   2805 86
36 Casabermeja 3507   3443   3651   3686   3675   3554   3520 68
37 Colmenar 3392   3385   3583   3624   3673   3681   3621 66
38 Villanueva del Rosario 3373   3465   3588   3641   3646   3698   3712 44,6
39 Sierra de Yeguas 3356   3370   3488   3517   3552   3545   3566 86
40 Humilladero 3310   3311   3430   3383   3358   3324   3291 35
41 Villanueva de la Concepción 3288   3304   3460   3465   3443 s/d 3.352b 63,2
42 Cortes de la Frontera 3181   3277   3461   3540   3586   3642   3714 176
43 Frigiliana 3086   3039   3395   3360   3273   3171   3071 41
44 Periana 3068   3149   3542   3560   3570   3602   3611 58
45 Benamocarra 2999   2999   3084   3089   3084   3035   3061 6
46 Yunquera 2880   2948   3091   3139   3181   3205   3237 58
47 Riogordo 2701   2812   3083   3107   3127   3059   3102 41
48 Valle de Abdalajís 2568   2603   2712   2716   2761   2802   2842 21
49 Fuente de Piedra 2554   2525   2733   2758   2837   2795   2783 91
50 Monda 2523   2400   2383   2523   2486   2470   2410 58
51 Casarabonela 2510   2573   2690   2726   2707   2723   2748 113
52 Ardales 2493   2507   2588   2606   2632   2660   2641 106
53 Alcaucín 2239   2272   2832   2817   2753   2668   2576 46
54 Guaro 2182   2047   2284   2289   2310   2285   2272 22
55 Tolox 2083   2093   2295   2317   2343   2346   2373 94
56 La Viñuela 2020   2009   2073   2040   1980   1993   1994 27
57 Alozaina 2015   2030   2206   2230   2268   2244   2242 34
58 Almargen 1984   2046   2045   2157   2136   2137   2154 35
59 El Burgo 1823   1871   1947   1957   1957   1981   2004 117
60 Almáchar 1802   1835   1915   1904   1885   1899   1888 15
61 Cañete la Real 1691   1710   1812   1901   1947   1990   2014 165
62 Sayalonga 1658   1628   1568   1564   1557   1555   1564 18
63 Canillas de Aceituno 1620   1710   1851   1937   2242   2285   2323 42
64 Cuevas del Becerro 1595   1618   1704   1747   1790   1771   1801 16
65 Gaucín 1573   1620   1647   1727   1776   1845   1929 98
66 Benamargosa 1496   1558   1613   1634   1617   1610   1631 12
67 Villanueva de Tapia 1490   1531   1603   1629   1663   1672   1667 17
68 Benaoján 1488   1491   1531   1543   1572   1602   1604 32
69 Istán 1458   1399   1398   1533   1520   1486   1496 100
70 Cuevas Bajas 1392   1430   1451   1494   1482   1459   1454 15
71 Comares 1323   1348   1583   1638   1636   1615   1591 25
72 Moclinejo 1230   1217   1283   1295   1303   1274   1256 15
73 Arenas 1177   1205   1397   1411   1423   1411   1391 26
74 Alfarnate 1105   1135   1240   1300   1323   1338   1348 34
75 Montejaque 970   1011   1010   1017   1048   1017   1009 43
76 El Borge 933   960   984   1026   1033   1015   1026 25,7
77 Iznate 863   874   943   951   949   923   927 8
78 Algatocín 778   795   866   887   904   937   909 20
79 Igualeja 762   793   823   871   934   908   958 44
80 Carratraca 748   750   816   860   875   886   896 23
81 Canillas de Albaida 732   773   979   964   947   924   918 33
82 Totalán 715   707   736   746   768   737   722 9
83 Cútar 614   598   661   668   674   671   682 20
84 Sedella 606   625   715   716   733   687   699 32
85 Montecorto 585   640   649   n.e. n.e. n.e. n.e. 48
86 Jubrique 559   634   712   739   781   751   756 39
87 Serrato 477   503   500 n.e. n.e. n.e. n.e. 10
88 Benarrabá 458   493   544   559   587   567   570 26
89 Benalauría 443   456   492   511   514   506   503 21
90 Macharaviaya 442   461   500   504   519   519   501 7
91 Alfarnatejo 394   405   515   532   546   543   538 20
92 Genalguacil 393   424   499   522   544   491   501 31
93 Árchez 391   428   487   476   476   446   440 5
94 Jimera de Líbar 376   409   461   463   471   473   457 27
95 Pujerra 294   305   314   326   343   347   337 24
96 Parauta 253   230   241   242   265   254   231 44
97 Alpandeire 252   246   271   274   279   270   271 31,3
98 Faraján 248   265   246   287   292   252   275 20
99 Cartajima 247   241   250   251   277   266   246 22
100 Benadalid 225   232   258   262   262   265   257 20
101 Júzcar 225   292   239   243   242   221   218 33
102 Salares 174   181   229   236   232   205   214 11
103 Atajate 169   171   142   158   171   127   130 11

  Variación positiva respectu al añu anterior.
  Variación negativa respectu al añu anterior.
a El conceyu de Villanueva de la Concepción dixebróse d'Antequera en marzu de 2009, sicasí esti nun apaez na llista de conceyos del INE, polo que ye probable que'l datu de población d'Antequera incluya entá al del nuevu conceyu.
b Datos de 2008.

FonteEditar

Ver tamiénEditar

ReferenciesEditar

Enllaces esternosEditar