Llista de circuitos de Fórmula 1

artículu de llista de Wikimedia

Plantía:Resume de Fórmula 1

Distribución mundial de circuitos de Fórmula Unu.

La siguiente ye una llista de circuitos qu'allugaron carreres de Fórmula 1 dende 1950 hasta 2017.

En total, 71 circuito distintos allugaron carreres del Campeonatu Mundial. El primeru en faelo foi Silverstone, onde se llevó a cabu la primer carrera, el Gran Premiu de Gran Bretaña de 1950. El más llargu foi'l Circuitu de Pescara (25 km..) onde de normal se realizaba la carrera de la Coppa Acerbo, y allugó una carrera del Campeonatu Mundial, el Gran Premiu de Pescara de 1957.

A lo llargo de la historia de F1 usáronse distintos trazaos pa los circuitos, incluyendo dellos construyíos pa tal fin, denominaos Autódromos, como'l circuitu de Suzuka, y los circuito caleyeros urbanos como'l Circuitu de Mónaco. Tamién esisten dellos circuitos de trazáu semi urbanu, tamién conocíos como "híbridos", nos entemecen zones urbanes con otros sectores restaurar y diseñar especialmente pa ser utilizaos como pistes de carrera.

Ente los circuitos más reconocíos, tantu pola so historia como poles grandes carreres que los tocó allugar, atópense'l Circuitu de Mónaco, el Circuitu de Silverstone, el Circuitu de Spa-Francorchamps, l'Autodromo Nazionale Monza y el Circuitu de Yas Marina, ente otros.

Na temporada 2018 de Fórmula 1, van ser 21 los circuitos que conformen el calendariu.

CircuitosEditar

Circuitu Tipu Allugamientu País Carreres Temporaes To. Mapa
Red Bull Ring Autódromu Spielberg   Austria Gran Premiu d'Austria 1997–2003, 2014- 8  
Adelaida Caleyeru Adelaida   Australia Gran Premiu d'Australia 1985–1995 11  
Ain-Diab Autódromu Casablanca   Marruecos Gran Premiu de Marruecos 1958 1  
Aintree Autódromu Liverpool   Gran Bretaña Gran Premiu de Gran Bretaña 1955, 1957, 1959, 1961–1962 5  
Albert Park Híbridu Melbourne   Australia Gran Premiu d'Australia 1996– 19  
Austin Autódromu Austin   EEXX Gran Premiu d'EEXX 2012- 3  
AVUS Autódromu Berlín   Alemaña Gran Premiu d'Alemaña 1959 1  
Bakú Caleyeru Bakú   Azerbaixán Gran Premiu d'Europa Gran Premiu d'Azerbaixán 2016- 2  
Baḥréin Híbridu Sakhir   Baḥréin Gran Premiu de Baḥréin 2004-2010, 2012- 10  
Boavista Caleyeru Porto   Portugal Gran Premiu de Portugal 1958, 1960 2  
Brands Hatch Autódromu Kent   Gran Bretaña Gran Premiu de Gran Bretaña
Gran Premiu d'Europa
1964, 1966, 1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1978, 1980, 1982–1986 14  
Bremgarten Rutero Bremgarten bei Bern   Suiza Gran Premiu de Suiza 1950–1954 5  
Bugatti Autódromu Le Mans   Francia Gran Premiu de Francia 1967 1  
Caesars Palace Caleyeru Las Vegas   EEXX Gran Premiu de Las Vegas 1981–1982 2  
Cataluña Autódromu Montmeló   España Gran Premiu d'España 1991– 24  
Charade Autódromu Clermont-Ferrand   Francia Gran Premiu de Francia 1965, 1969–1970, 1972 4  
Detroit Caleyeru Detroit   EEXX Gran Premiu del este de los Estaos Xuníos 1982–1988 4  
Dijon-Prenois Autódromu Dijon   Francia Gran Premiu de Francia
Gran Premiu de Suiza
1974, 1977, 1979, 1981–1982, 1984 6  
Donington Park Autódromu Leicestershire   Gran Bretaña Gran Premiu d'Europa 1993 1  
Enzo y Dino Ferrari Híbridu Imola   Italia Gran Premiu de San Marín
Gran Premiu d'Italia
1980–2006 26  
Estoril Autódromu Estoril   Portugal Gran Premiu de Portugal 1984–1996 13  
Fair Park Caleyeru Dallas   EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1984 1  
Fuji Speedway Híbridu Shizuoka   Xapón Gran Premiu de Xapón 1976–1977, 2007–2008 4  
Gilles Villeneuve Híbridu Montreal   Canadá Gran Premiu de Canadá 1978–1986, 1988–2008, 2010- 35  
Hermanos Rodríguez Autódromu Ciudá de Méxicu   Méxicu Gran Premiu de Méxicu 1963–1970, 1986–1992, 2015- 15  
Hockenheimring Autódromu Hockenheim   Alemaña Gran Premiu d'Alemaña 1970, 1977–2006, 2008-2010, 2013- 35  
Hungaroring Híbridu Mogyoród, metrópolis de Budapest   Hungría Gran Premiu d'Hungría 1986– 29  
Indianápolis Híbridu Indiana   EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1950-1960
2000-2007
19  
Circuitu Internacional de Corea Internacional de Corea Híbridu Yeongam, Jeolla del Sur   Corea del Sur Gran Premiu de Corea del Sur 2010-2013 4  
Istanbul Park Híbridu Istambul   Turquía Gran Premiu de Turquía 2005–2011 7  
Nelson Piquet Autódromu Jacarepaguá, Rio de Janeiro   Brasil Gran Premiu de Brasil 1978, 1981–1989 10  
Jarama Autódromu Jarama   España Gran Premiu d'España 1968, 1970, 1972, 1974, 1976–1979, 1981 9  
Xerez Autódromu Xerez de la Frontera   España Gran Premiu d'España
Gran Premiu d'Europa
1986-1990, 1994, 1997 7  
José Carlos Pace Híbridu Interlagos, São Paulo   Brasil Gran Premiu de Brasil 1973–1977, 1979–1980, 1990– 31  
Juan y Oscar Alfredo Gálvez Autódromu Buenos Aires   Arxentina Gran Premiu d'Arxentina 1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998 20  
Kyalami Autódromu Kyalami   Sudáfrica Gran Premiu de Sudáfrica 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993 20  
Long Beach Caleyeru Long Beach, California   EEXX Gran Premiu del oeste de los Estaos Xuníos 1976–1983 8  
Magny-Cours Híbridu Nevers   Francia Gran Premiu de Francia 1991–2008 17  
Monsanto Park Caleyeru Lisboa   Portugal Gran Premiu de Portugal 1959 1  
Monte Carlo Caleyeru Mónacu   Mónacu Gran Premiu de Mónaco 1950, 1955– 61  
Montjuïc Caleyeru Barcelona   España Gran Premiu d'España 1969, 1971, 1973, 1975 4  
Mont-Tremblant Autódromu Saint-Jovite   Canadá Gran Premiu de Canadá 1968, 1970 2  
Monza Híbridu Monza   Italia Gran Premiu d'Italia 1950–1979, 1981– 63  
Mosport Park Autódromu Bowmanville   Canadá Gran Premiu de Canadá 1967, 1969, 1971–1977 8  
Nivelles-Baulers Autódromu Nivelles   Bélxica Gran Premiu de Bélxica 1972, 1974 2  
Nürburgring Autódromu Nurburgu   Alemaña Gran Premiu d'Alemaña
Gran Premiu d'Europa
Gran Premiu de Luxemburgu
1951–1958, 1961–1969, 1971–1976, 1984–1985, 1995–2007, 2009, 2011, 2013 41  
Aida Autódromu Aida   Xapón Gran Premiu del Pacíficu 1994–1995 2  
Österreichring Autódromu Zeltweg   Austria Gran Premiu d'Austria 1970–1987 18  
Paul Ricard Autódromu Castellet   Francia Gran Premiu de Francia 1971, 1973, 1975–1976, 1978, 1980, 1982–1983, 1985–1990, 2018- 14  
Pedralbes Caleyeru Barcelona   España Gran Premiu d'España 1951, 1954 2  
Pescara Rutero Pescara   Italia Gran Premiu de Pescara 1957 1  
Phoenix Caleyeru Phoenix   EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1989–1991 3  

 
Prince George Autódromu East London   Sudáfrica Gran Premiu de Sudáfrica 1962–1963, 1965 3  
Reims-Gueux Rutero Reims   Francia Gran Premiu de Francia 1950–1951, 1953–1954, 1956, 1958–1961, 1963, 1966 11  
Riverside Autódromu Riverside   EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1960 1  
Rouen-les-Essarts Rutero Rouen   Francia Gran Premiu de Francia 1952, 1957, 1962, 1964, 1968 5  
Scandinavian Raceway Aeródromu
Autódromu
Anderstorp   Suecia Gran Premiu de Suecia 1973–1978 6  
Sebring Aeródromu Sebring   EEXX Gran Premiu de los Estaos Xuníos 1959 1  
Sepang Híbridu Kuala Lumpur   Malasia Gran Premiu de Malasia 1999– 2017 16  
Shanghai Autódromu Shanghai   China Gran Premiu de China 2004– 11  
Silverstone Híbridu Silverstone   Gran Bretaña Gran Premiu de Gran Bretaña 1950–1954, 1956, 1958, 1960, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971, 1973, 1975, 1977, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987-2002, 2004– 46  
Singapur Caleyeru Singapur   Singapur Gran Premiu de Singapur 2008- 7  
Spa-Francorchamps Híbridu Spa   Bélxica Gran Premiu de Bélxica 1950–1970, 1983, 1985–2005, 2007– 50  
Suzuka Híbridu Suzuka   Xapón Gran Premiu de Xapón 1987–2006, 2009, 2010- 26  
Valencia Caleyeru Valencia   España Gran Premiu d'Europa 2008–2012 5  
Circuitu de Sochi Caleyeru Sochi   Rusia Gran Premiu de Rusia 2014, 2015- 2  
Watkins Glen Autódromu Watkins Glen   EEXX Gran Premiu del este de los Estaos Xuníos 1961–1980 20  
Yas Island Híbridu Abu Dhabi   Emiratos Árabes Xuníos Gran Premiu d'Abu Dhabi 2009- 6  
Zandvoort Autódromu Zandvoort   Países Baxos Gran Premiu de los Países Baxos 1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985 30  
Zeltweg Airfield Aeródromu Zeltweg   Austria Gran Premiu d'Austria 1964 1  
Circuitu Internacional de Buddh Autódromu India   India Gran Premiu de la India 2011-2013 3  
Zolder Autódromu Heusden-Zolder   Bélxica Gran Premiu de Bélxica 1973, 1975–1982, 1984 10  
En negrina los circuitos que se cuerren na actualidá.

Enllaces esternosEditar