Llista d'aeropuertos por tráficu de pasaxeros

artículu de llista de Wikimedia

Los 50 Aeropuertos más transitaos del mundu en 2015, amás los pasaxeros, el movimientu y la carga que se realizaron del mes de marzu de 2013 a marzu de 2014.

Tráficu aereu 2015Editar

Datos del Conseyu Internacional d'Aeropuertos (ACI):[1]

Puestu Aeropuertu Ubicación País Códigu
(IATA/ICAO)
Total
pasaxeros
Puestu
Cambéu
%
Cambéu
1.   Aeropuertu Internacional Hartsfield-Jackson Atlanta, Xeorxa Estaos Xuníos ATL/KATL 101,491,106    5.5%
2.   Aeropuertu Internacional de Beixín-Capital Chaoyang-Shunyi, Beixín China PEK/ZBAA 89,938,628    4.4%
3.   Aeropuertu Internacional de Dubái Garhoud, Dubái Emiratos Árabes Xuníos DXB/OMDB 78,014,841  3  10.7%
4.   Aeropuertu Internacional O'Hare Chicago, Illinois Estaos Xuníos ORD/KORD 76,942,493  3  9.8%
5.   Aeropuertu de Haneda Ōta, Tokiu Xapón HND/RJTT 75,316,718  1  3.4%
6.   Aeropuertu de Londres-Heathrow Hillingdon, Londres Reinu Xuníu LHR/EGLL 74,989,795  3  2.2%
7.   Aeropuertu Internacional de Los Angeles Los Angeles, California Estaos Xuníos LAX/KLAX 74,937,004  2  6.1%
8.   Aeropuertu Internacional de Ḥong Kong Chek Lap Kok, Ḥong Kong Ḥong Kong (China) HKG/VHHH 68,283,407  2  8.2%
9.   Aeropuertu de París-Charles de Gaulle Roissy-en-France, Islla de Francia Francia CDG/LFPG 65,766,986  1  3.1%
10.   Aeropuertu Internacional de Dallas/Fort Worth Dallas-Fort Worth, Texas Estaos Xuníos DFW/KDFW 64,072,468  1  0.9%
11.   Aeropuertu Internacional d'Istambul Yeşilköy, Istambul Turquía IST/LTBA 61,836,781  2  9.2%
12.   Aeropuertu de Frankfurt Frankfurt, Hesse Alemaña FRA/EDDF 61,032,022  1  2.5%
13.   Aeropuertu Internacional de Shanghai-Pudong Pudong, Shanghai China PVG/ZSPD 60,053,387  6  16.3%
14.   Aeropuertu d'Ámsterdam-Schiphol Haarlemmermeer, Holanda Septentrional Países Baxos AMS/EHAM 58,284,864    6.0%
15.   Aeropuertu Internacional John F. Kennedy Queens, Nueva York, Nueva York Estaos Xuníos JFK/KJFK 56,827,154  3  6.8%
16. Aeropuertu Internacional de Singapur Changi Singapur ENSIN/WSSS 55,449,000    2.5%
17.   Aeropuertu Internacional de Guangdong-Baiyun Baiyun-Huadu, Guangdong, Guangdong China CAN/ZGGG 55,201,915  2  0.8%
18.   Aeropuertu Internacional Soekarno-Hatta Cengkareng, Bantén Indonesia CGK/WIII 54,053,905  6  5.5%
19.   Aeropuertu Internacional de Denver Denver, Colorado Estaos Xuníos DEAN/KDEN 54,014,502  2  1.0%
20.   Aeropuertu Internacional Suvarnabhumi Bang Phli, Samut Prakan Tailandia BKK/VTBS 52,808,013  2  13.8%
21   Aeropuertu Adolfo Suárez Madrid-Barajas Madrid España MAD/LEMD 50,420,583  3  7.7%
22.   Aeropuertu Internacional de San Francisco Condáu de San Mateo Estaos Xuníos SFO/KSFO 50,057,887    6.3%
23.   Aeropuertu Internacional de Seúl-Incheon Incheon Corea del Sur ICN/RKSI 49,412,750  1  8.2%
24.   Aeropuertu Internacional de Kuala Lumpur Sepang, Selangor Malasia KUL/WMKK 48,938,424  3  0.0%
25.   Aeropuertu Internacional Indira Gandhi Delhi India DEL/VIDP 45,981,773  6  15.7%
26.   Aeropuertu Internacional McCarran Las Vegas, Nevada Estaos Xuníos LES/KLAS 45,356,580  1  5.8%
27.   Aeropuertu Internacional de Charlotte-Douglas Charlotte, Carolina del Norte Estaos Xuníos CLT/KCLT 44,876,627  3  1.2%
28.   Aeropuertu Internacional de Miami Condáu de Miami-Dade, Florida Estaos Xuníos MIA/KMIA 44,350,247  1  8.3%
29.   Aeropuertu Internacional de Phoenix-Sky Harbor Phoenix, Arizona Estaos Xuníos PHX/KPHX 44,003,840  3  4.5%
30.   Aeropuertu Intercontinental George Bush Houston, Texas Estaos Xuníos IAH/KIAH 43,023,224  2  4.3%
31.   Aeropuertu Internacional de Seattle-Tacoma Seattle, Washington Estaos Xuníos SÍA/KSEA 42,340,461  9  12.9
32.   Aeropuertu Internacional de Chengdú-Shuangliu Shuangliu-Wuhou, Chengdú, Sichuan China CTU/ZUUU 42,244,842  6  12.0%
33.   Aeropuertu Internacional de Toronto-Pearson Mississauga, Ontario Canadá YYZ/CYYZ 41,036,847  1  6.4%
34.   Aeropuertu de Múnich Freising, Baviera Alemaña MUC/EDDM 40,981,522  2  3.2%
35.   Aeropuertu Internacional Chhatrapati Shivaji Mumbai, Maharashtra India BOM/VABB 40,637,377  12  16.1%
36.   Aeropuertu de Roma-Fiumicino Fiumicino, Lazio Italia FCO/LIRF 40,422,156  1  5.0%
37.   Aeropuertu de Londres-Gatwick Crawley, West Sussex Reinu Xuníu LGW/EGKK 40,271,343  1  5.7%
38.   Aeropuertu de Sydney Mascot, Sydney, Nueva Gales del Sur Australia SYD/YSSY 39,914,103  5  2.7%
39.   Aeropuertu Internacional de Shenzhen-Bao'an Bao'an, Shenzhen, Guangdong China SZX/ZGSZ 39,721,619  2  9.5%
40.   Aeropuertu de Barcelona–El Prat Barcelona España BCN/LEBL 39,674,095  1  5.7%
41.   Aeropuertu Internacional de São Paulo-Guarulhos Guarulhos, São Paulo Brasil GRU/SBGR 39,213,865  11  1.4%
42.   Aeropuertu Internacional de Shanghai-Hongqiao Changning-Minhang, Shanghai China SHA/ZSSS 39,090,699  5  3.0%
43.   Aeropuertu Internacional d'Orlando Orlando, Florida Estaos Xuníos MCO/KMCO 38,727,749    8.4%
44.   Aeropuertu Internacional de Taiwán Taoyuan Dayuan, Taoyuan Taiwán TPE/RCTP 38,473,333  2  7.5%
45.   Aeropuertu Internacional Benito Juárez Venustiano Carranza, Méxicu Méxicu MEX/MMMX 38,433,288  3  12.2%
46.   Aeropuertu Internacional de Kunming-Changshui Guandu, Kunming, Yunnan China KMG/ZPPP 37,523,345  ?  16.0%
47.   Aeropuertu Internacional de Newark Newark, Nueva Jersey Estaos Xuníos EWR/KEWR 37,494,704  3  5.3%
48.   Aeropuertu Internacional de Narita Narita, Chiba Xapón NRT/RJAA 37,268,307  3  4.9%
49.   Aeropuertu Internacional Ninoy Aquino Pásay/Parañaque, Gran Manila Filipines MNL/RPLL 36,583,459    7.3%
50.   Aeropuertu Internacional de Minneapolis-Saint Paul St. Paul, Minnesota Estaos Xuníos MSP/KMSP 36,556,281  4  4.1%

Tráficu aereu 2014Editar

PasaxerosEditar

Considerando namái aeropuertos con más de 25 millones de viaxeros aéreos.

La rexón con más aeropuertos transitaos ye América con 23 aeropuertos, siendo 19 d'EEXX, 1 de Canadá, 1 de Méxicu, 1 de Colombia y 1 de Brasil siguida d'Asia con 20 aeropuertos, Europa con 10 y Oceanía con 3.

Non. Aeropuertu País Códigu IATA Pasaxeros
1 Beixín   China PEK 120,100,215
2 Londres-Heathrow   Reinu Xuníu LHR 112,312,785
3 Atlanta   Estaos Xuníos d'América ATL 100,450,158
4 Chicago-O'Hare   Estaos Xuníos d'América ORD 87,776,685
5 Tokiu-Haneda   Xapón HND 81,900,000
6 Los Angeles   Estaos Xuníos d'América LAX 81,160,695
7 París CDG   Francia CDG 76,655,584
8 Dallas-Fort Worth   Estaos Xuníos d'América DFW 72,291,000
9 Frankfurt del Main   Alemaña FRA 66,695,101
10 Ḥong Kong   China HKG 65,500,000
11 Yakarta   Indonesia CGK 64,493,109
12 Dubái   Emiratos Árabes Xuníos DXB 64,101,000
13 Denver   Estaos Xuníos d'América DEAN 61,190,000
14 Ámsterdam   Países Baxos AMS 60,988,877
15 Bangkok-Suvarnabhumi   Tailandia BKK 58,887,796
16 Madrid   España MAD 58,022,291
17 Nueva York JFK   Estaos Xuníos d'América JFK 54,400,000
18 Singapur   Singapur ENSIN 51,190,000
19 Guangdong   China CAN 51,011,109
20 Shanghai-Hongqiao   China SHA 50,900,000
21 San Francisco   Estaos Xuníos d'América SFO 50,770,765
22 Las Vegas   Estaos Xuníos d'América LES 50,554,489
23 Phoenix-Sky Harbor   Estaos Xuníos d'América PHX 50,155,589
24 Houston-George Bush   Estaos Xuníos d'América IAH 48,800,000
25 Charlotte-Douglas   Estaos Xuníos d'América CLT 46,650,000
26 Miami   Estaos Xuníos d'América MIA 43,392,281
27 Istambul-Atatürk   Turquía IST 41,190,921
28 Kuala Lumpur   Malasia KUL 41,001,192
29 Múnich   Alemaña MUC 40,991,199
30 Roma-Fiumicino   Italia FCO 40,870,796
31 Nueva Delhi   India DEL 40,811,000
32 Sydney   Australia SYD 40,611,291
33 Seúl Incheon   Corea del Sur ICN 40,300,000
34 Orlando-International   Estaos Xuníos d'América MCO 40,183,381
35 Barcelona   España BCN 40,001,000
36 Newark   Estaos Xuníos d'América EWR 37,700,000
37 Toronto-Pearson   Canadá YYZ 36,500,000
38 Londres-Gatwick   Reinu Xuníu LGW 35,950,000
39 Shanghai-Pudong   China PVG 34,198,122
40 Minneapolis-Saint Paul   Estaos Xuníos d'América MSP 34,011,484
41 Seattle-Tacoma   Estaos Xuníos d'América SÍA 34,004,980
42 São Paulo-Guarulhos   Brasil GRU 33,991,990
43 Ciudá de Méxicu   Méxicu MEX 33,990,000
44 Detroit-Wayne   Estaos Xuníos d'América DTW 33,011,000
45 Filadelfia   Estaos Xuníos d'América PHL 32,940,122
46 Manila   Filipines MNL 30,995,000
47 Bogotá   Colombia BOG 30,191,000
48 Chengdu   China CTU 29,848,766
49 Boston   Estaos Xuníos d'América BOS 29,174,358
50 Tokiu-Narita   Xapón NRT 28,825,085
51 Bombay   India BOM 28,821,199
52 Melbourne   Australia MEL 28,238,429
53 París-Orly   Francia ORY 27,283,202
54 Moscú-Domodédovo   Rusia DME 26,518,241
55 Taipéi   República de China TPE 25,525,873

MovimientosEditar

Non. Aeropuertu País Códigu Movimientos
1 Atlanta   Estaos Xuníos d'América ATL 929.306
2 Chicago-O'Hare   Estaos Xuníos d'América ORD 877.775
3 Dallas-Fort Worth   Estaos Xuníos d'América DFW 646.165
4 Denver   Estaos Xuníos d'América DEAN 622.906
5 Los Angeles   Estaos Xuníos d'América LAX 611.103
6 Charlotte-Douglas   Estaos Xuníos d'América CLT 543.429
7 Beixín   China PEK 539.444
8 Las Vegas   Estaos Xuníos d'América LES 534.829
9 Houston-George Bush   Estaos Xuníos d'América IAH 529.211
10 París-CDG   Francia CDG 511.728
12 Londres-Heathrow   Reinu Xuníu LHR 480.948
13 Phoenix   Estaos Xuníos d'América PHX 462.239
14 Filadelfia   Estaos Xuníos d'América PHL 448.920
15 Detroit   Estaos Xuníos d'América DTW 440.678
16 Ámsterdam   Países Baxos AMS 440.542
17 Minneapolis-Saint Paul   Estaos Xuníos d'América MSP 431.944
18 Toronto   Canadá YYZ 430.515
19 Madrid   España MAD 418.727
20 Newark   Estaos Xuníos d'América EWR 410.554
21 San Francisco   Estaos Xuníos d'América SFO 409.954
22 Múnich   Alemaña MUC 408,009
23 Nueva York JFK   Estaos Xuníos d'América JFK 407.704
24 Miami   Estaos Xuníos d'América MIA 398.151
25 Tokiu   Xapón HND 384.716
26 Boston   Estaos Xuníos d'América BOS 371.130
27 Fort Lauderdale   Estaos Xuníos d'América FLL 365.655
28 Nueva York   Estaos Xuníos d'América LGA 364.074
29 Ciudá de Méxicu   Méxicu MEX 362.027
30 Guangzhou   China CAN 355.554
31 Yakarta   Indonesia CGK 353.178
32 Salt Lake City   Estaos Xuníos d'América SLC 351.698
33 Ḥong Kong   China HKG 349.633
34 Shanghai   China PVG 348.814
35 Phoenix   Estaos Xuníos d'América DVT 343.888
36 Istambul   Turquía IST 334.494
37 Dubái   Emiratos Árabes Xuníos DXB 332.651
38 Washington   Estaos Xuníos d'América IAD 324.939
39 Roma   Italia FCO 322.567
40 Bogotá   Colombia BOG 322.320
41 Nueva Delhi   India DEL 317.283
42 Singapur   Singapur ENSIN 314.566
43 Seattle-Tacoma   Estaos Xuníos d'América SÍA 313.581
45 Sydney   Australia SYD 309.062
46 Orlando   Estaos Xuníos d'América MCO 306.967
47 Long Beach   Estaos Xuníos d'América LGB 302.250
48 Memphis   Estaos Xuníos d'América MEM 302.024
49 Barcelona   España BCN 297.902
50 Vancouver   Canadá YVR 297.762
51 Los Angeles   Estaos Xuníos d'América VNY 290.620
52 Washington   Estaos Xuníos d'América DCA 283.678
53 Baltimore   Estaos Xuníos d'América BWI 277.112
54 São Paulo   Brasil GRU 275.094
55 Kuala Lumpur   Malasia KUL 272.113
56 Caraques   Venezuela CCS 271.965

CargaEditar

Non. Aeropuertu País Códigu Carga (tonelaes)
1 Ḥong Kong   China HKG 3.954.491
2 Memphis   Estaos Xuníos d'América MEM 3.948.132
3 Shanghai   China PVG 3,051,799
4 Anchorage   Estaos Xuníos d'América ANC 2,602,201
5 Seúl Incheon   Corea del Sur ICN 2,499,405
6 Dubái   Emiratos Árabes Xuníos DXB 2,272,303
7 Louisville   Estaos Xuníos d'América SDF 2,175,173
8 Frankfurt   Alemaña FRA 2,150,503
9 París   Francia CDG 2,042,400
10 Tokiu Narita   Xapón NRT 1,976,697
11 Singapur   Singapur ENSIN 1,902,568
12 Miami   Estaos Xuníos d'América MIA 1,854,668
13 Los Angeles   Estaos Xuníos d'América LAX 1,705,646
14 Beixín   China PEK 1,629,401
15 Taipéi   República de China TPE 1,590,778
16 Chicago   Estaos Xuníos d'América ORD 1,581,308
17 Londres-Heathrow   Reinu Xuníu LHR 1,565,923
18 Ámsterdam   Países Baxos AMS 1,539,300
19 Bangkok   Tailandia BKK 1,346,821
20 Nueva York   Estaos Xuníos d'América JFK 1,317,100
21 Guangzhou   China CAN 1,194,032
22 Indianapolis   Estaos Xuníos d'América IND 918,514
23 Tokiu   Xapón HND 882,619
24 Mumbai   India BOM 870,320
25 Shenzhen   China SZX 824,696
26 Newark   Estaos Xuníos d'América EWR 786,347
27 Leipzig   Alemaña LEJ 768,363
28 Bogotá   Colombia BOG 737,362
29 Osaka   Xapón KIX 733,201
30 Kuala Lumpur   Malasia KUL 702,592
31 Liexa   Bélxica LGG 661,804
32 Atlanta   Estaos Xuníos d'América ATL 644,320
33 Luxemburgu   Luxemburgu LUX 643,063
35 Dallas-Fort Worth   Estaos Xuníos d'América DFW 590,736
36 Nueva Delhi   India DEL 579,765
37 Yakarta   Indonesia CGK 542,093
38 Istambul   Turquía IST 516,883
39 Cincinnati   Estaos Xuníos d'América CVG 504,522
40 Abu Dhabi   Emiratos Árabes Xuníos AUH 500,975
41 Oakland   Estaos Xuníos d'América OAK 499,583
42 Chengdu   China CTU 482,353
43 São Paulo   Brasil GRU 462,628
44 Houston   Estaos Xuníos d'América IAH 444,546
45 Shanghai   China PVG 442,328
46 Milán   Italia MXP 442,120
47 Bruxeles   Bélxica BRU 430,539
48 Madrid   España MAD 412,758
49 Ciudá de Méxicu   Méxicu MEX 409,951
50 Filadelfia   Estaos Xuníos d'América PHL 409,088
51 Ontario   Estaos Xuníos d'América ONT 388,887
52 San Francisco   Estaos Xuníos d'América SFO 383,882
53 Naha   Xapón OKA 373,583
54 Madrás   India MAA 360,504
55 Johannesburgu   Sudáfrica JNB 322,673

Tráficu Aereu 2009Editar

Datos definitivos a 05 d'agostu de 2010Editar

Posición Aeropuertu Llocalización Códigu
(IATA/ICAO)
1. Aeropuertu Internacional Hartsfield-Jackson Atlanta, Xeorxa,   Estaos Xuníos d'América ATL/KATL 88.032.086
2. Aeropuertu de Londres-Heathrow Londres, Inglaterra,   Reinu Xuníu LHR/EGLL 66.037.578
3. Aeropuertu de Beixín Beixín,   China PEK/ZBAA 65.372.012
4. Aeropuertu Internacional O'Hare Chicago, Illinois,   Estaos Xuníos d'América ORD/KORD 64.158.343
5. Aeropuertu Internacional de Tokiu Tokiu, Kanto,   Xapón HND/RJTT 61.903.656
6. Aeropuertu de París-Charles de Gaulle París, Islla de Francia,   Francia CDG/LFPG 57.906.866
7. Aeropuertu Internacional de Los Angeles Los Angeles, California,   Estaos Xuníos d'América LAX/KLAX 56.520.843
8. Aeropuertu Internacional de Dallas-Fort Worth Dallas, Texas,   Estaos Xuníos d'América DFW/KDFW 56.030.457
9. Aeropuertu de Frankfurt del Main Frankfurt del Main, Hesse,   Alemaña FRA/EDDF 50.932.840
10. Aeropuertu Internacional de Denver Denver, Colorado,   Estaos Xuníos d'América DEAN/KDEN 50.167.485
11. Aeropuertu de Madrid-Barajas Madrid, Comunidá de Madrid,   España MAD/LEMD 49.784.941
12. Aeropuertu Internacional John F. Kennedy Nueva York, Nueva York,   Estaos Xuníos d'América JFK/KJFK 45.915.069
13. Aeropuertu Internacional de Ḥong Kong Ḥong Kong,   China HKG/VHHH 45.558.807
14. Aeropuertu de Schiphol Ámsterdam, Holanda Septentrional,   Países Baxos AMS/EHAM 43.570.370
15. Aeropuertu Internacional de Dubái Dubái,   Emiratos Árabes Xuníos DXB/OMDB 40.901.752
16. Aeropuertu Suvarnabhumi Bangkok,   Tailandia BKK/VTBD 40.500.224
17. Aeropuertu Internacional McCarran Las Vegas, Nevada,   Estaos Xuníos d'América LES/KLAS 40.469.012
18. Aeropuertu Intercontinental George Bush Houston, Texas,   Estaos Xuníos d'América IAH/KIAH 40.007.354
19. Aeropuertu Internacional Sky Harbor Phoenix, Arizona,   Estaos Xuníos d'América PHX/KPHX 37.824.982
20. Aeropuertu Internacional de San Francisco San Francisco (California), California,   Estaos Xuníos d'América SFO/KSFO 37.338.942

Ver tamiénEditar

ReferenciesEditar

  1. «2015 Airport Traffic Statistics». Airport Council International (11 d'abril de 2016). Consultáu'l 24 de xunetu de 2016.

Enllaces esternosEditar