Aeropuertu Internacional Indira Gandhi

L'Aeropuertu Internacional Indira Gandhi (hindi: इंदिरा गांधी अंतरराष्ट्रीय हवाई अड्डे पर) (IATA: DELOACI: VIDP), asitiáu a 16 km del centru de la ciudá de Delhi, ye unu de los principales accesos nacionales ya internacionales de la India. L'aeropuertu foi nomáu asina n'homenaxe a la ex Primer Ministru Indira Gandhi, fía de Jawaharlal Nehru.

Aeropuertu Internacional Indira Gandhi
aeropuertu internacional, aeropuertu y aeródromu de tráficu comercial
IATA: DEL • OACI: VIDP
Llocalización
PaísBandera de India India
Territorios National Capital Territory of Delhi (en) Traducir
Division in India (en) Traducir Delhi division (en) Traducir
Distritu Distrito de Nueva Delhi (es) Traducir
Coordenaes 28°33′27″N 77°05′00″E / 28.5574°N 77.0833°E / 28.5574; 77.0833
Aeropuertu Internacional Indira Gandhi alcuéntrase n'India
Aeropuertu Internacional Indira Gandhi
Aeropuertu Internacional Indira Gandhi
Aeropuertu Internacional Indira Gandhi (India)
Altitú 236,8 m
Historia y usu
Orixe del nome Indira Gandhi
Palam (en) Traducir
Aeropuertu
Ciudá a la que sirve Delhi y Nueva Delhi
Vuelos
Instalaciones
Formáu por Terminal 1 (en) Traducir, Terminal 2 (en) Traducir y Terminal 3 (en) Traducir
Web oficial
Cambiar los datos en Wikidata
Área pal Check-in de la Terminal 1A de partíes doméstiques.

Estructura editar

Conocíu nos sos empiezos como Aeropuertu de Palam, foi renombráu a Aeropuertu Internacional Indira Gandhi tres la inauguración d'una nueva terminal internacional (Terminal 2) el 2 de mayu de 1986. Lo que foi l'Aeropuertu de Palam, anguaño conocíu como Terminal 1, ye utilizáu en forma esclusiva pa operaciones nacionales.

La capacidá de la Terminal 1 ta envalorada en 7,15 millones de pasaxeros per añu. Sicasí, la realidá ye que mientres el periodu 2005/2006 rexistró cerca de 10,4 millones de pasaxeros. Incluyendo la terminal internacional (Terminal 2) l'aeropuertu tien una capacidá total de 12,5 millones, pero'l tráficu de pasaxeros pal mesmu periodu foi de 16,2 millones. Cuenta con un serviciu de tresporte gratuitu ente les terminales.

L'Aeropuertu Internacional Indira Gandhi tien dos pistes non paraleles: la pista principal 10/28 (3.810 m) y la pista auxiliar 09/27 (2.813 m). La pista 28 ye una de les poques n'Asia y la única na India fornida con un Sistema d'aterrizaxe per presea CAT III-B.

Mientres l'iviernu de 2005 l'aeropuertu rexistró un númberu récor d'interrupción d'operaciones por causa de borrina/smog. Por esa razón, delles aereollinies doméstiques entrenaron a los sos pilotos pa operar so les condiciones CAT-II con una visibilidá mínima de 350 m. El 31 de marzu de 2006, l'aeropuertu convertir nel primer aeropuertu indiu n'operar dos pistes en forma simultánea, tres una prueba qu'arreyó una aeronave de SpiceJet aterrizando y otra de Jet Airways desapegando.

Por cuenta de que la Base Hindon de la Fuercia Aérea de la India atopar na ruta de vuelu del Aeropuertu Internacional Indira Gandhi, ye necesariu que les aeronaves civiles realicen un xiru pa evitar el sobrevuelu de la instalación militar. N'años anteriores la Fuercia Aérea de la India solía cerrar l'Aeropuertu Internacional Indira Gandhi pa utilizalo mientres les celebraciones añales de felicidá fuercia. Dende'l 2006 tales actividaes van ser realizaes na Base Hindon de la Fuercia Aérea, p'amenorgar la interrupción del tráficu aereu civil del aeropuertu. Esto quiciabes seya una consecuencia de la privatización del aeropuertu llevada alantre a principios de 2006.

Modernización editar

Debíu al pronunciáu aumentu rexistráu nel tráficu aereu mientres los años 2004 y 2005, d'aproximao 24% per añu, la modernización de los aeropuertos de Nueva Delhi y Bombay (ente dambos responsables del 50% del tráficu aereu de la India) volvióse necesaria pa solliviar la creciente conxestión del tráficu aereu. El Gobiernu de la India tomó la decisión de modernizar estos aeropuertos por aciu un llamáu a llicitación internacional.

Tres un llargu y cuasi controversial procedimientu, los sobres coles ufiertes fueron abiertes pol Gobiernu y pal casu del Aeropuertu Internacional Indira Gandhi resultó favorecíu'l consorciu formáu por GMR Industries y Fraport, operador del Aeropuertu de Frankfurt del Main. D'alcuerdu al contratu, los aeropuertos van ser daos en concesión a los consorcios privaos, que van tener un 74% de participación accionaria nel aeropuertu ente que l'Autoridá Aeroportuaria de la India (AAI) va retener el restante 26%. Esta concesión va ser por un términu de 30 años con posibilidá d'estensión. L'aeropuertu va tar llistu pa los Xuegos de la Mancomunidá Británica del 2010.

Tamién hubo una fuelga entamada polos trabayadores de l'Autoridá Aeroportuaria de la India en protesta pola "privatización" d'estos aeropuertos, lo cual afectó llevemente'l tráficu aereu domésticu. Finalmente'l Ministru d'Aviación Civil, Praful Patel, d'alcuerdu a la decisión del Primer Ministru Manmohan Singh, garantizó a los trabayadores de que la nueva alministración absorbería un 60% del personal y el restu, va ser reteníu pola mesma Autoridá Aeroportuaria de la India. Reliance Capital, que foi unu de los que participó de la llicitación desconoció l'axudicación y presentó'l so reclamu ante la Corte Suprema, pero'l veredictu foi en favor de GMR-Fraport.

El procesu de modernización empezó colos consorcios depositando les garantíes por un valor de 5 billones d'INR cada unu. Sicasí, l'aeropuertu va tener una terminal interina que va tar llista pal 2008 pa remanar el tráficu de pasaxeros en forma provisional hasta que la tercer terminal seya completada pal 2010. Aquel día, la terminal provisional va ser utilizada puramente pa les aereollinies de baxu costo. La capacidá del aeropuertu va amontar de 15 a 37 millones de pasaxeros per añu. La tercera nueva terminal ye una terminal integrada, aproviendo servicios pa los vuelu de cabotaxe ya internacionales. La nueva terminal van ser un edificiu de dos plantes, la plata baxo va ser p'arribos y la planta alta pa les partíes. Va Ser coneutada col Metro de Delhi y una autopista de seis carriles. L'aeropuertu va tener 65 puente d'embarque, y un 90% del tráficu del aeropuertu va faer usu de los mesmos, tamién va cuntar con 130 mostradores pal check-in, 21 mostradores pal check-in automáticu, 72 puestos d'inmigración pa los pasaxeros internacionales, 15 árees d'escanio por rayos X pa los pasaxeros internacionales, 4 cintes tresportadores anches, y dos cintes tresportadores comunes pa los pasaxeros internacionales. La nueva terminal eventualmente va pasar a ser doméstica. Va Haber otres dos terminales a ser construyíes, a les cualos va trespasase tol tráficu internacional. Cuando se complete esta etapa, el nuevu Aeropuertu Internacional Indira Gandhi va tener la forma d'una "O". Va Tener 4 pistes, de les cualos la primera va tar rematada pal 2008, siendo la segunda pista más llarga d'Asia, dempués del Aeropuertu Internacional d'Almaty, con 4.430 m y más de 500 mostradores pal check-in, y más de 200 pontes d'embarque. L'actual terminal internacional va siguir en serviciu y tamién va recibir una serie d'importantes cambeos. Polo pronto, l'esterior de la terminal doméstica foi repintada, y les señales anguaño tán más visibles. Cuasi tolos baños fueron dafechu refaccionados, tantu na terminal doméstica como internacional, y la terminal internacional cuenta con dos nueves sales de tar pa los pasaxeros de clase executiva y primer clase (polo que cunta con un total de trés). Tamién hai una sala pa pasaxeros de clase económica. Los comercios llibres d'impuestos tales como Gucci, Armani, ente munchos otros, según tamién comercios indios, van tener el so llugar nel aeropuertu pa la primavera de 2007. Un nuevu sistema de manexu d'equipaxes foi incorporáu, con nueves cintes tresportadores pal equipaxe.

Incidentes y accidentes editar

  • el 25 de xineru de 1970: un Fokker F27-200 (9N-AAR) de Royal Nepal Airlines proveniente de Katmandú, nel so aproximamientu mientres una nube, sufrió turbulencias y perdió altor sópito cuando se preparar p'aterrizar l'Aeropuertu de Palam. El pilotu nun pudo controlar l'aeronave y estrellóse cerca de la pista. De los 18 pasaxeros y 5 tripulantes, namái un miembru de la tripulación finó.[1]
  • el 23 de xunu de 1985, el Vuelu 182 de Air India que volaba la ruta Montreal-Londres-Delhi-Bombay, esplotó en plenu vuelu, matando a tolos pasaxeros a bordu, foi un atentáu terrorista.
  • el 12 de payares de 1996 l'aeropuertu foi l'escenariu d'un desastre cuando un Boeing 747 de Saudi Arabian Airlines, que xubía tres el despegue, topetó contra una aeronave d'Air Kazakhstan que taba xubiendo tres el so despegue, topetó con una aeronave arrendada por una compañía de moda, causando la muerte de tolos pasaxeros a bordu de dambes.
  • el 24 d'avientu de 1999, el vuelu 814 d'Indian Airlines, que desapegara dende Katmandú (Nepal) con destín al Aeropuertu Internacional Indira Gandhi foi secuestráu. L'aeronave voló por dellos puntos nel Asia Meridional mientres el Gobiernu d'India y los talibán axustaben. Un pasaxeru foi asesináu y dellos lliberaos. El 31 d'avientu'l restu de los pasaxeros fueron lliberaos.

Aereollinies y destinos editar

L'Aeropuertu Internacional Indira Gandhi ye'l Centru de conexón pa delles aereollinies indies, incluyendo Air Sahara, Indian Airlines, SpiceJet, Alliance Air y IndiGo Airlines. Air India y Jet Airways tamién cunten con otru centru de conexón nel Aeropuertu Internacional Chhatrapati Shivaji. L'aeropuertu tamién ye una base principal pa delles aereollinies indies, ente les que s'inclúin Kingfisher Airlines, Go Air, Air Deccan y Air Sahara.

Destinos nacionales editar

Aereollinies Destinos
  AirAsia India Bangalore, Goa, Guwahati
  Air India Ahmedabad, Amritsar, Aurangabad, Bagdogra, Bangalore, Bhopal, Bhubaneshwar, Bombay, Calcuta, Chandigarh, Chennai, Coimbatore, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Imphal, Indore, Jaipur, Jammu, Jodhpur, Khajuraho, Kochi, Kozhikode, Leh, Lucknow, Mangalore, Nagpur, Patna, Port Blair, Puni, Raipur, Rajkot, Ranchi, Srinagar, Surat, Thiruvananthapuram, Tirupati, Udaipur, Vadodara, Varanasi, Vijayawada, Visakhapatnam
  Air India Rexonal Allahabad, Bhubaneshwar, Bombay, Dehradun, Dharamsala, Gwalior, Jabalpur, Kullu, Pantnagar, Port Blair, Surat
  GoAir Ahmedabad, Bagdogra, Bangalore, Bombay, Bhubaneshwar, Calcuta, Chennai, Goa, Guwahati, Jammu, Kochi, Leh, Lucknow, Nagpur, Patna, Port Blair, Puni, Ranchi, Srinagar
  IndiGo Agartala, Ahmedabad, Bagdogra, Bangalore, Bhubaneshwar, Bombay, Calcuta, Chandigarh, Chennai, Coimbatore, Dibrugarh, Dimapur, Goa, Guwahati, Hyderabad, Imphal, Indore, Jaipur, Jammu, Kochi, Kozhikode, Lucknow, Nagpur, Patna, Puni, Raipur, Ranchi, Srinagar, Thiruvananthapuram, Vadodara, Varanasi, Visakhapatnam
  Jagson Airlines Chandigarh, Dharamsala, Kullu, Pantnagar, Shimla
  Jet Airways Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bangalore, Bhopal, Bhuj, Bombay, Calcuta, Chandigarh, Chennai, Dehradun, Gorakhpur, Guwahati, Hyderabad, Indore, Jaipur, Jodhpur, Khajuraho, Leh, Lucknow, Nagpur, Patna, Puni, Raipur, Ranchi, Srinagar, Thiruvananthapuram, Udaipur, Varanasi, Visakhapatnam
  Jet Airways operáu por JetKonnect Ahmedabad, Amritsar, Aurangabad, Bangalore, Bhopal, Bombay, Calcuta, Chandigarh, Chennai, Dibrugarh, Goa, Guwahati, Hyderabad, Indore, Jammu, Kochi, Lucknow, Port Blair, Puni, Raipur, Srinagar, Vadodara
  SpiceJet Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bangalore, Bombay, Calcuta, Chandigarh, Chennai, Dehradun, Dharamsala, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jabalpur, Jaipur, Jammu, Kochi, Puni, Srinagar, Udaipur, Varanasi, Visakhapatnam
  Vistara Ahmedabad, Bagdogra, Bangalore, Bombay, Goa, Guwahati, Hyderabad, Lucknow, Puni

Destinos internacionales editar

Ciudaes por países Nome del Aeropuertu Aereollinies
América del Norte
  Canadá
Toronto Aeropuertu Internacional Toronto Pearson   Jet Airways (Vía AMS) /   Air Canada
Vancouver Aeropuertu Internacional de Vancouver   Air Canada
  Estaos Xuníos d'América
Chicago Aeropuertu Internacional O'Hare   Air India
Newark Aeropuertu Internacional Llibertá de Newark   United Airlines
Nueva York Aeropuertu Internacional John F. Kennedy   Air India
San Francisco Aeropuertu Internacional de San Francisco   Air India
Washington Aeropuertu Internacional Washington Dulles   Air India
Europa
  Alemaña
Frankfurt del Main Aeropuertu de Frankfurt del Main   Air India /   Lufthansa
Munich Aeropuertu Internacional de Múnich   Lufthansa
  Austria
Viena Aeropuertu de Viena   Austrian Airlines
  Finlandia
Ḥélsinki Aeropuertu de Ḥélsinki-Vantaa   Finnair
  Francia
París Aeropuertu de París-Charles de Gaulle   Air India /   Air France
  España
Madrid Aeropuertu de Madrid-Barajas   Air Indiacon-india-con-madrid-en-el-primer-turismu-tiempu/
BARCELONA AEROPUERTO BARCELONA INDIA AIR
  Islandia
Reikiavik Aeropuertu Internacional de Keflavík   WOW air (empecipia'l 7 d'avientu de 2018)[2]
  Italia
Milán Aeropuertu de Milán-Malpensa   Air India
Roma Aeropuertu de Roma-Fiumicino   Air India /   China Airlines
  Países Baxos
Ámsterdam Aeropuertu d'Ámsterdam-Schiphol   Jet Airways /   KLM
  Reinu Xuníu
Birmingham Aeropueto Internacional de Birmingham   Air India
Londres Aeropuertu de Londres-Heathrow   Air India /   Jet Airways /   British Airways /   Virgin Atlantic
  Rusia
Moscú Aeropuertu Internacional de Moscú-Domodédovo   Air India
Aeropuertu Internacional de Moscú-Sheremétievo   Aeroflot
Aeropuertu Internacional de Moscú-Vnúkovo   Transaero Airlines
  Suiza
Zurich Aeropuertu Internacional de Zurich   Swiss International Air Lines
  Turquía
Istambul Aeropuertu Internacional Atatürk   Turkish Airlines
África
  Etiopía
Adís Abeba Aeropuertu Internacional Bole   Ethiopian Airlines
  Mauriciu
Puertu Lluis Aeropuertu Internacional de Mauriciu   Air Mauritius
Asia
  Afganistán
Kabul Aeropuertu Internacional de Kabul   Air India /   SpiceJet /   Ariana Afghan Airlines /   Kam Air /   Safi Airways
Kandahar Aeropuertu Internacional de Kandahar   Ariana Afghan Airlines
  Arabia Saudita
Dammam Aeropuertu Internacional Rei Fahd   Air India /   Jet Airways /   Saudi Arabian Airlines
Medina Aeropuertu Príncipe Mohammad Bin Abdulaziz   Saudi Arabian Airlines
Riyad Aeropuertu Internacional Rei Khalid   Air India /   Saudi Arabian Airlines
Yida Aeropuertu Internacional Rei Abdulaziz   Air India /   Saudi Arabian Airlines
  Baḥréin
Manama Aeropuertu Internacional de Baḥréin   Air India /   Gulf Air
  Bangladex
Dhaka Aeropuertu Internacional Zia   Air India /   Jet Airways /   Biman Bangladesh Airlines
  Bután
Paru Aeropuertu Internacional de Paru   Bhutan Airlines /   Druk Air
  China
Guangzhou Aeropuertu Internacional de Cantón-Baiyun   China Southern Airlines
Beixín Aeropuertu Internacional de Beixín-Capital   Air China /   China Eastern Airlines
Shanghai Aeropuertu Internacional Pudong   Air India /   China Eastern Airlines
  Corea del Sur
Seúl Aeropuertu Internacional d'Incheon   Air India (Vía HKG) /   Asiana Airlines
  Emiratos Árabes Xuníos
Abu Dhabi Aeropuertu Internacional d'Abu Dhabi   Air India /   Jet Airways /   Etihad Airways
Dubái Aeropuertu Internacional de Dubái   Air India /   IndiGo /   Jet Airways /   SpiceJet /   Emirates /   flydubai
Sharjah Aeropuertu Internacional de Sharjah   Air Arabia
  Ḥong Kong
Ḥong Kong Aeropuertu Internacional de Hong Kong   Air India /   Jet Airways /   Cathay Pacific
  Iraq
Bagdag Aeropuertu Internacional de Bagdag   Iraqi Airways
Basora Aeropuertu Internacional de Basora   Iraqi Airways
  Irán
Teḥrán Aeropuertu Internacional Imán Jomeini   Mahan Air
  Israel
Tel Aviv Aeropuertu Internacional Ben Gurion   Air India
  Xapón
Osaka Aeropuertu Internacional de Kansai   Air India (Vía HKG)
Tokiu Aeropuertu Internacional de Narita   Air India /   All Nippon Airways /   Japan Airlines
  Kazakstán
Almaty Aeropuertu Internacional d'Almaty   Air Astana
[[Archivu:|20x20px|border|link=|Bandera de Kirguistán]] Kirguistán
Biskek Aeropuertu Internacional d'Esquites [[Archivu:|20x20px|border|link=|Bandera de Kirguistán]] Pegasus Asia
  Kuwait
Ciudá de Kuwait Aeropuertu Internacional de Kuwait   Kuwait Airways
  Malasia
Kuala Lumpur Aeropuertu Internacional de Kuala Lumpur   Malaysia Airlines /   Malindo Air
  Myanmar
Yangon Aeropuertu Internacional de Yangon   Air India
  Nepal
Katmandú Aeropuertu Internacional de Katmandú   Air India /   IndiGo /   Jet Airways /   SpiceJet /   Nepal Airlines /   Druk Air
  Omán
Mascate Aeropuertu Internacional de Seeb   Air India /   Oman Air
  Paquistán
Karachi Aeropuertu Internacional Jinnah   Pakistan International Airlines
Lahore Aeropuertu Internacional Allama Iqbal   Pakistan International Airlines
  Qatar
Doḥa Aeropuertu Internacional Hamad   Jet Airways /   Qatar Airways
  Singapur
Singapur Aeropuertu Internacional de Singapur   Air India /   Jet Airways /   Singapore Airlines
  Sri Lanka
Colombu Aeropuertu Internacional Bandaranaike   Air India /   SriLankan Airlines
  Tailandia
Bangkok Aeropuertu Internacional Suvarnabhumi   Air India /   Jet Airways /   Thai Airways
  Taiwán
Taipéi Aeropuertu Internacional de Taiwán Taoyuan   China Airlines
  Taxiquistán
Duxambé Aeropuertu Internacional de Duxambé   Tajik Air operáu por East Air
  Turkmenistán
Axgabat Aeropuertu Internacional de Axgabat   Turkmenistan Airlines
  Uzbequistán
Taxkent Aeropuertu Internacional de Taxkent   Uzbekistan Airways
Oceanía
  Australia
Melbourne Aeropuertu Internacional Tullamarine   Air India
Sydney Aeropuertu Internacional Kingsford Smith   Air India

Enllaces esternos editar

Referencies editar

  1. Aviation Safety Network aportáu'l 18 de payares de 2006.
  2. Liu, Jim (14 de mayu de 2018) (n'inglés). WOW air plans Delhi launch in Dec 2018. https://www.routesonline.com/news/38/airlineroute/278614/wow-air-plans-delhi-launch-in-dec-2018/. Consultáu'l 14 de mayu de 2018.