Llista de pilotos de Fórmula 1

artículu de llista de Wikimedia

Esta ye una llista de los pilotos qu'apostaron el Campeonatu Mundial de Fórmula 1 dende'l so añu d'entamu en 1950, y les estadístiques d'aquellos pilotos que consiguieron siquier un podiu mientres la so carrera.

Con siquier un podiu nel so palmarésEditar

  • Negrina: Activos en 2017
  • Resultaos hasta Gran Premiu d'Abu Dhabi de 2017 incluyíu.[1]
  • Incluyir a los pilotos, mayoritariamente estauxunidenses, que participaben namái nes 500 milles d'Indianapolis ente los años 1950 y 1960, mientres los cualos la prueba formaba parte del calendariu oficial de Fórmula 1.
Pilotu Títulos Campenatos Victories Podios GPs
Bandera d'Alemaña Michael Schumacher 7 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 91 155 308
Bandera d'Arxentina Juan Manuel Fangio 5 1951, 1954, 1955, 1956, 1957 24 35 52
Bandera del Reinu Xuníu Lewis Hamilton 4 2008, 2014, 2015, 2017 62 117 208
Bandera de Francia Alain Prost 4 1985, 1986, 1989, 1993 51 106 202
Bandera d'Alemaña Sebastian Vettel 4 2010, 2011, 2012, 2013 47 97 199
Bandera de Brasil Ayrton Senna 3 1988, 1990, 1991 41 80 162
Bandera del Reinu Xuníu Jackie Stewart 3 1969, 1971, 1973 27 43 100
Bandera de Austria Niki Lauda 3 1975, 1977, 1984 25 54 177
Bandera de Brasil Nelson Piquet 3 1981, 1983, 1987 23 60 207
Bandera de Australia Jack Brabham 3 1959, 1960, 1966 14 31 128
Flag of Spain.svg Fernando Alonso 2 2005, 2006 32 97 293
Bandera del Reinu Xuníu Jim Clark 2 1963, 1965 25 32 73
Bandera de Finlandia Mika Häkkinen 2 1998, 1999 20 51 165
Bandera del Reinu Xuníu Graham Hill 2 1962, 1968 14 36 179
Bandera de Brasil Emerson Fittipaldi 2 1972, 1974 14 35 149
Bandera d'Italia Alberto Ascari 2 1952, 1953 13 17 33
Bandera del Reinu Xuníu Nigel Mansell 1 1992 31 59 191
Bandera d'Alemaña Nico Rosberg 1 2016 23 57 206
Bandera del Reinu Xuníu Damon Hill 1 1996 22 42 122
Bandera de Finlandia Kimi Räikkönen 1 2007 20 91 273
Bandera del Reinu Xuníu Jenson Button 1 2009 15 50 309
Bandera de Australia Alan Jones 1 1980 12 24 117
Bandera de Estaos Xuníos d'América Mario Andretti 1 1978 12 19 131
Bandera de Canadá Jacques Villeneuve 1 1997 11 23 165
Bandera de Sudáfrica Jody Scheckter 1 1979 10 33 113
Bandera del Reinu Xuníu James Hunt 1 1976 10 23 93
Bandera de Nueva Zelanda Denny Hulme 1 1967 8 33 112
Bandera del Reinu Xuníu John Surtees 1 1964 6 24 113
Bandera de Austria Jochen Rindt 1 1970 6 13 62
Bandera d'Italia Giuseppe Farina 1 1950 5 20 34
Bandera de Finlandia Keke Rosberg 1 1982 5 17 128
Bandera del Reinu Xuníu Mike Hawthorn 1 1958 3 18 47
Bandera de Estaos Xuníos d'América Phil Hill 1 1961 3 16 51
Bandera del Reinu Xuníu Stirling Moss 0 - 16 24 67
Bandera del Reinu Xuníu David Coulthard 0 - 13 62 247
Bandera d'Arxentina Carlos Reutemann 0 - 12 45 146
Bandera de Brasil Rubens Barrichello 0 - 11 68 326
Bandera de Brasil Felipe Massa 0 - 11 41 272
Bandera de Austria Gerhard Berger 0 - 10 48 210
Bandera de Suecia Ronnie Peterson 0 - 10 26 123
Bandera de Australia Mark Webber 0 - 9 42 217
Bandera de Bélxica Jacky Ickx 0 - 8 25 120
Bandera de Colombia Juan Pablo Montoya 0 - 7 30 95
Bandera de Francia René Arnoux 0 - 7 22 164
Bandera d'Italia Riccardo Patrese 0 - 6 37 257
Bandera de Francia Jacques Laffite 0 - 6 32 180
Bandera d'Alemaña Ralf Schumacher 0 - 6 27 181
Bandera de Canadá Gilles Villeneuve 0 - 6 13 68
Bandera del Reinu Xuníu Tony Brooks 0 - 6 10 39
Flag of Switzerland.svg Clay Regazzoni 0 - 5 28 139
Bandera de Australia Daniel Ricciardo 0 - 5 27 129
Bandera d'Italia Michele Alboreto 0 - 5 23 215
Bandera del Reinu Xuníu John Watson 0 - 5 20 154
Bandera de Nueva Zelanda Bruce McLaren 0 - 4 27 104
Bandera del Reinu Xuníu Eddie Irvine 0 - 4 26 148
Bandera de Estaos Xuníos d'América Dan Gurney 0 - 4 19 87
Bandera d'Italia Giancarlo Fisichella 0 - 3 19 231
Bandera d'Alemaña Heinz-Harald Frentzen 0 - 3 18 160
Bandera de Bélxica Thierry Boutsen 0 - 3 15 164
Bandera de Francia Didier Pironi 0 - 3 13 72
Bandera de Países Baxos Max Verstappen 0 - 3 11 58
Bandera del Reinu Xuníu Peter Collins 0 - 3 9 35
Bandera del Reinu Xuníu Johnny Herbert 0 - 3 7 165
Bandera de Finlandia Valtteri Bottas 0 - 3 22 98
Bandera de Francia Patrick Depailler 0 - 2 19 95
Bandera d'Arxentina José Froilán González 0 - 2 15 26
Bandera de Francia Patrick Tambay 0 - 2 11 123
Bandera de Francia Maurice Trintignant 0 - 2 10 84
Bandera d'Italia Elio de Angelis 0 - 2 9 109
Bandera de Estaos Xuníos d'América Peter Revson 0 - 2 8 32
Bandera de Méxicu Pedro Rodríguez 0 - 2 7 54
Flag of Switzerland.svg Jo Siffert 0 - 2 6 100
Bandera d'Alemaña Wolfgang von Trips 0 - 2 6 29
Bandera de Estaos Xuníos d'América Bill Vukovich 0 - 2 2 6
Bandera de Francia Jean-Pierre Jabouille 0 - 2 2 55
Bandera de Francia Jean Alesi 0 - 1 32 202
Bandera de Estaos Xuníos d'América Richie Ginther 0 - 1 14 54
Bandera de Francia François Cevert 0 - 1 13 47
Bandera de Polonia Robert Kubica 0 - 1 12 76
Bandera d'Italia Jarno Trulli 0 - 1 11 256
Bandera d'Italia Alessandro Nannini 0 - 1 9 78
Bandera d'Italia Lorenzo Bandini 0 - 1 8 42
Bandera de Francia Jean-Pierre Beltoise 0 - 1 8 88
Bandera d'Alemaña Jochen Mass 0 - 1 8 114
Bandera d'Italia Luigi Musso 0 - 1 7 251
Bandera d'Italia Luigi Fagioli 0 - 1 6 7
Bandera de Brasil Carlos Pace 0 - 1 6 73
Bandera d'Italia Piero Taruffi 0 - 1 5 19
Bandera de Francia Olivier Panis 0 - 1 5 158
Bandera de Estaos Xuníos d'América Sam Hanks 0 - 1 4 8
Bandera de Estaos Xuníos d'América Jim Rathmann 0 - 1 4 10
Bandera del Reinu Xuníu Innes Ireland 0 - 1 4 53
Bandera de Suecia Gunnar Nilsson 0 - 1 4 32
Bandera de Finlandia Heikki Kovalainen 0 - 1 4 112
Bandera de Estaos Xuníos d'América Jimmy Bryan 0 - 1 3 10
Bandera de Estaos Xuníos d'América Rodger Ward 0 - 1 2 12
Bandera de Estaos Xuníos d'América Johnnie Parsons 0 - 1 1 9
Bandera de Estaos Xuníos d'América Lee Wallard 0 - 1 1 2
Bandera de Estaos Xuníos d'América Troy Ruttman 0 - 1 1 8
Bandera de Estaos Xuníos d'América Bob Sweikert 0 - 1 1 5
Bandera de Estaos Xuníos d'América Pat Flaherty 0 - 1 1 6
Bandera de Suecia Jo Bonnier 0 - 1 1 104
Bandera d'Italia Giancarlo Baghetti 0 - 1 1 21
Bandera d'Italia Ludovico Scarfiotti 0 - 1 1 10
Bandera del Reinu Xuníu Peter Gethin 0 - 1 1 30
Bandera d'Italia Vittorio Brambilla 0 - 1 1 74
Bandera de Venezuela Pastor Maldonado 0 - 1 1 95
Bandera d'Alemaña Nick Heidfeld 0 - 0 13 185
Bandera de Suecia Stefan Johansson 0 - 0 12 103
Bandera de Nueva Zelanda Chris Amon 0 - 0 11 108
Bandera de Francia Romain Grosjean 0 - 0 10 124
Bandera de Francia Jean Behra 0 - 0 9 53
Bandera del Reinu Xuníu Martin Brundle 0 - 0 9 165
Bandera de Estaos Xuníos d'América Eddie Cheever 0 - 0 9 143
Bandera d'Italia Luigi Villoresi 0 - 0 8 34
Bandera de Méxicu Sergio Pérez 0 - 0 7 137
Bandera d'Italia Andrea de Cesaris 0 - 0 5 214
Bandera del Reinu Xuníu Derek Warwick 0 - 0 4 162
Bandera d'Italia Eugenio Castellotti 0 - 0 3 14
Bandera de Estaos Xuníos d'América Masten Gregory 0 - 0 3 43
Bandera de Sudáfrica Tony Maggs 0 - 0 3 27
Bandera de Francia Jean-Pierre Jarier 0 - 0 3 143
Bandera d'Italia Ivan Capelli 0 - 0 3 98
Bandera del Reinu Xuníu Mark Blundell 0 - 0 3 63
Bandera de Austria Alexander Wurz 0 - 0 3 69
Bandera d'Alemaña Timo Glock 0 - 0 3 95
Bandera de Francia Louis Rosier 0 - 0 2 38
Flag of Switzerland.svg Rudi Fischer 0 - 0 2 8
Bandera d'Italia Felice Bonetto 0 - 0 2 16
Bandera de Estaos Xuníos d'América Jack McGrath 0 - 0 2 6
Bandera de Francia Robert Manzon 0 - 0 2 29
Bandera d'Arxentina Onofre Marimon 0 - 0 2 12
Bandera d'Italia Umberto Maglioli 0 - 0 2 9
Bandera d'Alemaña Karl Kling 0 - 0 2 11
Bandera d'Italia Cesara Perdisa 0 - 0 2 7
Bandera de Estaos Xuníos d'América Harry Schell 0 - 0 2 57
Bandera del Reinu Xuníu Roy Salvadori 0 - 0 2 50
Bandera del Reinu Xuníu Stuart Lewis-Evans 0 - 0 2 14
Bandera de Bélxica Olivier Gendebien 0 - 0 2 15
Bandera del Reinu Xuníu Peter Arundell 0 - 0 2 13
Bandera del Reinu Xuníu Mike Parkes 0 - 0 2 7
Bandera del Reinu Xuníu Piers Courage 0 - 0 2 29
Bandera del Reinu Xuníu Jackie Oliver 0 - 0 2 52
Bandera del Reinu Xuníu Mike Hailwood 0 - 0 2 50
Bandera del Reinu Xuníu Tom Pryce 0 - 0 2 42
Bandera d'Alemaña Hans Joachim Stuck 0 - 0 2 81
Bandera d'Italia Teo Fabi 0 - 0 2 71
Bandera d'Italia Stefano Modena 0 - 0 2 81
Bandera de Países Baxos Jos Verstappen 0 - 0 2 107
Bandera de Finlandia Mika Salo 0 - 0 2 111
Bandera de Rusia Daniil Kvyat 0 - 0 2 74
Bandera del Reinu Xuníu Reg Parnell 0 - 0 1 7
Bandera de Mónacu Louis Chiron 0 - 0 1 19
Bandera de Estaos Xuníos d'América Bill Holland 0 - 0 1 3
Bandera de Estaos Xuníos d'América Mauri Rose 0 - 0 1 2
Bandera del Reinu Xuníu Peter Whitehead 0 - 0 1 12
Bandera d'Italia Dorino Serafini 0 - 0 1 1
Bandera de Estaos Xuníos d'América Mike Nazaruk 0 - 0 1 4
Bandera de Estaos Xuníos d'América Manny Ayulo 0 - 0 1 6
Bandera de Estaos Xuníos d'América Art Cross 0 - 0 1 4
Bandera de Estaos Xuníos d'América Duane Carter 0 - 0 1 8
Bandera d'Alemaña Hans Herrmann 0 - 0 1 19
Bandera de Estaos Xuníos d'América Tony Bettenhausen 0 - 0 1 11
Bandera de Estaos Xuníos d'América Jimmy Davies 0 - 0 1 8
Bandera de Estaos Xuníos d'América Paul Russo 0 - 0 1 10
Bandera de Estaos Xuníos d'América Don Freeland 0 - 0 1 8
Bandera de Bélxica Paul Frere 0 - 0 1 11
Flag of Spain.svg Alfonso de Portago 0 - 0 1 5
Bandera del Reinu Xuníu Ron Flockhart 0 - 0 1 13
Bandera d'Arxentina Carlos Menditeguy 0 - 0 1 11
Bandera de Estaos Xuníos d'América George Amick 0 - 0 1 2
Bandera de Estaos Xuníos d'América Johnny Boyd 0 - 0 1 6
Bandera de Estaos Xuníos d'América Johnny Thomson 0 - 0 1 8
Bandera del Reinu Xuníu Cliff Allison 0 - 0 1 18
Bandera de Estaos Xuníos d'América Paul Goldsmith 0 - 0 1 3
Bandera de Bélxica Willy Mairesse 0 - 0 1 13
Bandera del Reinu Xuníu Trevor Taylor 0 - 0 1 29
Bandera del Reinu Xuníu Bob Anderson 0 - 0 1 29
Bandera del Reinu Xuníu Mike Spence 0 - 0 1 37
Bandera de Rodesia John Love 0 - 0 1 10
Bandera del Reinu Xuníu Brian Redman 0 - 0 1 15
Bandera del Reinu Xuníu Dick Attwood 0 - 0 1 17
Bandera de Bélxica Lucien Bianchi 0 - 0 1 19
Bandera de Francia Johnny Servoz-Gavin 0 - 0 1 13
Bandera de Francia Henri Pescarolo 0 - 0 1 64
Bandera d'Alemaña Rolf Stommelen 0 - 0 1 63
Bandera de Suecia Reine Wisell 0 - 0 1 23
Bandera de Australia Tim Schenken 0 - 0 1 36
Bandera de Estaos Xuníos d'América Mark Donohue 0 - 0 1 16
Bandera de Estaos Xuníos d'América George Follmer 0 - 0 1 13
Bandera d'Italia Bruno Giacomelli 0 - 0 1 82
Bandera de Francia Philippe Streiff 0 - 0 1 54
Bandera de Brasil Mauricio Gugelmin 0 - 0 1 80
Bandera de Brasil Roberto Moreno 0 - 0 1 77
Bandera de Xapón Aguri Suzuki 0 - 0 1 88
Bandera de Finlandia JJ Lehto 0 - 0 1 70
Bandera de Estaos Xuníos d'América Michael Andretti 0 - 0 1 13
Bandera d'Italia Nicola Larini 0 - 0 1 75
Bandera de Francia Eric Bernard 0 - 0 1 47
Bandera d'Italia Gianni Morbidelli 0 - 0 1 70
Bandera de Xapón Takuma Sato 0 - 0 1 92
Bandera de Portugal Tiago Monteiro 0 - 0 1 37
Flag of Spain.svg Pedro de la Rosa 0 - 0 1 107
Bandera de Brasil Nelson Piquet, Jr. 0 - 0 1 28
Bandera de Rusia Vitaly Petrov 0 - 0 1 58
Bandera de Xapón Kamui Kobayashi 0 - 0 1 76
Bandera de Dinamarca Kevin Magnussen 0 - 0 1 61
Bandera de Canadá Lance Stroll 0 - 0 1 20

Llista completaEditar

Actualizáu colos pilotos 2018.[2]

AEditar

BEditar

CEditar

DEditar

YEditar

FEditar

GEditar

HEditar

IEditar

JEditar

KEditar

LEditar

MEditar

NEditar

OEditar

PEditar

QEditar

REditar

SEditar

TEditar

OEditar

VEditar

WEditar

YEditar

ZEditar

Ver tamiénEditar

ReferenciesEditar

  1. F1, STATS. «Estadístiques Pilotos - Pódiums - Por númberu • STATS F1» (es). Consultáu'l 12 de xineru de 2018.
  2. F1, STATS. «Piloto Y • STATS F1» (es). Consultáu'l 12 de xineru de 2018.

Enllaces esternosEditar