Llista d'islles por superficie y población

artículu de llista de Wikimedia

Les siguientes son les 500 islles de mayor tamañu del mundu, ordenaes per superficie y población, yá sían marítimes, llacustres o fluviales, naturales o artificiales.

Alvertencies previesEditar

Islles continentalesEditar

Anque una islla ye, por definición, cualquier masa de tierra que tea dafechu arrodiada d'agua, de normal suélense escluyir les mases de tierra lo suficientemente grandes como pa ser consideraes continentes. Al clasificar a Australia como continente —entá cuando hai argumentos sobre si científicamente ser o ye solo parte d'un continente mayor llamáu AustralasiaGroenlandia resulta ser nesta llista la mayor islla del mundu. Les islles continentes son:

  1. Eurafrasia, con una superficie de 84 400 000 km² y qu'entiende 148 países;
  2. América, con 42 300 000 km² y qu'entiende 23 países;
  3. L'Antártida, con 13 000 000 km², sobre la que Arxentina, Australia, Chile, Francia, Nueva Zelanda, Noruega y el Reinu Xuníu tienen reclamaciones territoriales). (España y otros países acútense'l derechu a realizar una reclamación nel futuru).
  4. Australia, con 7 600 000 km² y un únicu país, Australia.

Ordenación de la tablaEditar

La organización de la tabla ye la siguiente:

  • primero, les islles según superficie, n'orde decreciente, recoyendo les islles mayores de 500 km² (pueden faltar dalgunes, yá que hai zones con munches islles con datos pocu conocíos: l'archipiélagu árticu canadiense, l'árticu rusu y la Patagonia chilena, con islles sol xelu gran parte del añu; nos archipiélagos malayu ya indonesiu, con poques estadístiques fiables; nel archipiélagu noruegu, onde nun s'individualicen nes estadístiques dacuando la población de les islles cabecera de conceyu; nos archiélagos llacustres fineses, con poques estadístiques desglosadas; o nes islles deltaicas aluviales de les desaguaes de grandes ríos, como'l Amazones, el Ganges o inclusive'l Danubiu, bien cambiantes y pocu estudiaes);
  • dempués, atendiendo a la so población, tamién n'orde decreciente, les islles qu'ensin llegar a les 500 km² superen les 10 000 hab. (tamién pueden faltar, sobremanera pequeñes islles bien densamente poblaes que formen parte de grandes ciudaes, como en Ḥong Kong, Ámsterdam, Estocolmu o San Petersburgu). Amás, en munchos países ye difícil desagregar los datos por isla, una y bones les estadístiques recueyen namái ámbitos alministrativos, qu'en munchos casos engloban delles islles o islles y territoriu continental). (se sombrean asina les islles más poblaes)
  • a lo último, atendiendo a la densidá de población, tamién n'orde decreciente, les islles que tengan más de 1000 hab./km² con siquier 10 000 hab. (se sombrean asina les islles más poblaes)

Na columna de subentidades nacionales recuéyense aquelles entidaes nes que alministrativamente entámase'l país del que depende la islla. Nesta columna apaecen con bandera namái les entidaes que tienen la condición de territoriu dependiente, como Groenlandia, Svalbard o Jan Mayen.

Océanu según el color del avisiegu
Océanu Antárticu
(An)
Océanu Árticu
(Ar)
Océanu Atlánticu
(At)
Océanu Índicu
(I)
Océanu Pacíficu
(P)
Mar Mediterraneu
(M)
Fluviales /llacustres
(Fl)
 
L'Antártida África América del Norte América del Sur Asia Europa Oceanía
Continente según el color del avisiegu

Ellaboráronse delles clasificaciones:

  • per superficie, tres clasificaciones atendiendo'l primeru a la superficie de la isla; el segundu, al llugar qu'ocupa la islla ente les islles de cada país (usando pa ordenar los trés primeres iniciales o códigos ISO); y el postreru, al llugar qu'ocupa ente les islles del océanu o mar en que s'atope. A esti fin, considérase que tanto'l mar del Norte como'l mar de Noruega formen parte del océanu Atlánticu, según que'l mar Blanco, el mar de Kara y el mar de Groenlandia formen parte del océanu Árticu. Convencionalmente, suel utilizase l'archipiélagu de les Svalbard como llende ente l'océanu Atlánticu y l'Árticu, nun tando claru qu'islles formen parte d'unu o otru océanu: naquellos casos en que delles islles sirvan de llende clasificáronse en dambos océanos.
  • por población, ordenando solamente aquelles islles que tienen más de 10 000 hab., sía como quier la so superficie;
  • por densidá de población, ordenando solamente aquelles islles que tienen más de 1000 hab./km², sía como quier la so superficie, siempres que superen les 10 000 hab.;

L'apaición nes clasificaciones de la indicación «f/o» indica que la islla ta fuera del orde o rangu que s'ordenar, más de 500 km² en superficie y más de 10 000 hab. en población. L'usu de «*» indica llugares repitíos nes clasificaciones: yá que s'éstos ellaboren manualmente, usar al dir completando datos, y cuando el so númberu sía eleváu actualizárense. Na columna referente a años cuando nun apaeza nenguna indicación, ye por cuenta de qu'en la fonte nun s'especificaba.

La tabla puede ordenar per caúnu de los distintos campos, ensin más que faer clic na flecha de la primer llinia: un solu clic pa ordenar n'orde ascendente, y un doble clic pal descendente.

Amás pa facilitar les busques, usáronse avisiegos nes columnes de clasificaciones per país y mar pa resaltar la pertenencia a un continente y mar o océanu, según el mapa axuntu. Les llendes ente continentes son los habituales na Wikipedia.

Ver tamién: Límite Europa-Asia

Mayores islles del munduEditar

Islles del mundu (más de 500 km² o 10 000 hab. o 1000 hab./km²)
 
Ránking área Llocalización Ránking
Mundu |

width=40px | País

Mar Nome de la islla |

width=180px | Archipiélagu | width=50px | Área
(km²)

País(es) Subentidad(ye) nacional(ye) Población
(hab.)
Añu |

width=50px | Densidá
(hab./km²)

Pob. Dens.
001 DIN-01 Ar-001
At-001
Groenlandia[1] - 2 130 800   Dinamarca   Groenlandia 56 840 2012[2] 0,026 214 f/o
002 IDN-01
PNG-01
P-001 Nueva Guinea Archipiélagu malayu 785 753   Indonesia
  Papúa Nueva Guinea
Papúa y Papúa Occidental (IDN)
Papúa Nueva Guinea (PNG)
9 425 634 2010 11,99 016 ?
003 IDN-01 I-001
P-002
Borneo Archipiélagu malayu 748 168   Brunéi
  Indonesia
  Malasia
Kalimantan Central, Kalimantan Oriental, Sur y Kalimantan Occidental (IDN)
Sabah y Sarawak (MAL)
19 712 000 2010[3][4] 26,3 011 f/o |-valign=top


004 MAD-01 I-002 Madagascar - 587 713   Madagascar Tol país 20 714 000 2010[5] 34,1 008 f/o |-valign=top

bgcolor=#f6f6f6

005 CAN-01 Ar-002 Islla de Baffin[6] Archipiélagu árticu canadiense 507 451   Canadá Nunavut 10 745 2006 0,02 282 f/o
006 IDN-02 I-003
P-003
Sumatra[7] Archipiélagu malayu 443 066   Indonesia Aceh, Bengkulu, Jambi, Lampung, Riau, Sumatra Septentrional, Sumatra Meridional y Sumatra Occidental 47 010 000 2010[3] 90,4 005 ?
007 JAP-01 P-004 Honshū Archipiélagu xaponés 227 942   Xapón Rexón de Chūbu, Rexón de Chūgoku, Kansai, Rexón de Kantō y Rexón de Tōhoku[8] 104 000 000 2010[9] 451,8 002 ?
008 CAN-02 Ar-003 Islla Victoria[6] Archipiélagu árticu canadiense 217 291   Canadá Territorios del Noroeste - Nunavut 1875 2006 008 f/o f/o
009 GBR-01 At-002 Gran Bretaña[10][11] Islles britániques 209 331   Reinu Xuníu Inglaterra, Escocia y Gales 61 371 000 2011 281,3 003 ?
010 CAN-03 Ar-004 Islla Ellesmere[6] Islles de la Reina Isabel 196 236   Canadá Nunavut 146 2006 0,0007 f/o f/o |-valign=top

bgcolor=#f6f6f6

011 IDN-03 P-005 Célebes (Sulawesi) Archipiélagu malayu 180 681   Indonesia Gorontalo y Célebes Central, Célebes Septentrional, Célebes Meridional, Célebes Suroriental y Célebes Occidental 17 360 000 2010[3] 97 012 f/o
012 NZL-01 P-006 Islla Sur[12] - 145 836   Nueva Zelanda - 1 038 600 2012 7,12 056 f/o
013 IDN-04 I-004 Java Archipiélagu malayu 138 794   Indonesia Bantén, Xakarta, Yogyakarta y Central, Esti y Java Oeste 132 941 000[3] 2010 1071 001 50
014 NZL-02 P-007 Islla Norte[12] - 111 583   Nueva Zelanda - 3 393 900 2012 30,41 030 f/o
015 PHI-01 P-008 Luzón Archipiélagu filipín 109 965   Filipines Bícol, Valle del Cagayán, CALABARZON, Luzón Central, El Cordal, Ilocos y Gran Manila 48 520 774 2010[13] 441 004 ?
016 CAN-04 Ar-005 Islla de Terranova[6] - 108 860   Canadá Terranova y Llabrador 479 105 2006 4,40 081 f/o
017 CUB-01 At-003 Cuba Antilles Mayores 105 806 Cuba  Cuba Tol país 11 150 000 2007[3] 103,3 015 ?
018 ISL-01 Ar-006 Islandia - 101 826   Islandia Tol país 321 857 2013[14] 3,71 106 ?
019 PHI-02 P-009 Mindanao[13][15] Archipiélagu filipín 97 530   Filipines Caraga, Davao, Mindanao Musulmán, Mindanao del Norte, SOCCSKSARGEN y Península de Zamboanga 20 365 352 2010 209 009 ?
020 IRL-01
GBR-par
At-004 Islla d'Irlanda Islles britániques 81 638   Irlanda
  Reinu Xuníu
Irlanda del Norte 6 380 661 2008[10][16] 73,4 019 ?
021 JAP-02 P-010 Hokkaidō Archipiélagu xaponés 78 719   Xapón Rexón de Hokkaidō 5 444 307 2013[9] 69,16 020 f/o
022 HAI-01
DOM01
At-005 La Española Antilles Mayores 76 480   Haití
  República Dominicana
- 19 920 000 2010[5] 241,5 010 ?
023 RUS-01 P-011 Islla de Sajalín - 72 493   Rusia Óblast de Sajalín 485 000 2010 ? 080 ?
024 CAN-05 Ar-007 Islla Banks[6] Archipiélagu árticu canadiense 70 028   Canadá Territorio del Noroeste 114 2001 ? f/o f/o
025 LKA-01 I-005 Sri Lanka[1] - 65 268   Sri Lanka Tol país 20 860 000 2010[5] 325 007 ?
026 AUS-01 I-006
P-012
Tasmania[17] - 64 519   Australia Tasmania 507 626 2010 ? 077 ?
027 CAN-06 Ar-008 Islla Devon[6] (la islla despoblada más grande del mundu) Islles de la Reina Isabel 55 247   Canadá Nunavut 0 2006 0
028 ANT-01 ANT-01 Islla Alejandro I - 49 070   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 - 0
029 ARG-01
CHI-01
At-006
P-013
Islla Grande de Tierra del Fueu Archipiélagu de Tierra del Fueu 47 401   Arxentina
  Chile
Provincia de Tierra del Fueu
Rexón de Magallanes
107 983 - ? 180 ?
030 RUS-02 Ar-009 Islla Séverny Nueva Zembla 47 079   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
031 ANT-01 ANT-02 Islla Berkner - 43 873   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 - 0

-

032 CAN-07 Ar-010 Islla Axel Heiberg[6] Islles Sverdrup 43 178   Canadá Nunavut 0 2006 0
033 CAN-08 Ar-011 Islla Melville[6] Islles de la Reina Isabel 42 149   Canadá Territorio del Noroeste - Nunavut 0 2006 0
034 CAN-09 Ar-012 Islla Southampton[6] Archipiélagu árticu canadiense 41 214   Canadá Nunavut 721 2001 ? f/o f/o
035 BRA-01 At-007 Marajó[1] - 40 100   Brasil Pará 487 010 2010 ? 079 ?
036 NOR-01 Ar-013 Spitsbergen Archipiélagu Svalbard 38 981   Noruega   Svalbard y Jan Mayen 2600 2010 ? f/o f/o
037 JAP-03 P-014 Kyūshū Archipiélagu xaponés 37 437   Xapón Rexón de Kyūshū 13 200 000 2010[9] 371 014 ?
038 TWN-01 P-015 Taiwán - 35 759   República de China Tol país 23 232 125 2012 657 006 ?
039 PNG-02 P-016 Nueva Bretaña[18] Archipiélagu Bismarck 35 145   Papúa Nueva Guinea - 513 926 2011 ? 076 ?
040 CAN-10 Ar-014 Islla del Príncipe de Gales[6] Archipiélagu árticu canadiense 33 339   Canadá Nunavut 0 2006 0
041 RUS-03 Ar-015 Islla Yuzhny Nueva Zembla 33 246   Rusia Óblast de Arjángelsk 2716 2002 ? f/o f/o
042 CHN-01 P-017 Hainan[19] - 33 210   China Provincia de Hainan 8 671 500 2010 ? 017 ?
043 CAN-11 P-018 Islla de Vancouver[6] - 31 285   Canadá Columbia Británica 748 937 2009[20] ? 067 ?
044 IDN-05 I-007
P-019
Timor[5][21] Islles menores de la Sonda 28 418   Timor Oriental


  Indonesia || Nusatenggara Oriental || 2 786 000 || 2010 || ? || bgcolor=#e0f0e8 | 032 || bgcolor=#ecf3fc| ?

045 ITA-01 M-01 Sicilia - 25 662   Italia Rexón Autónoma de Sicilia 5 017 000 2007[22] 200 022 ?
046 CAN-12 Ar-016 Islla Somerset[6] Archipiélagu árticu canadiense 24 786   Canadá Nunavut 0 2006 0
047 RUS-04 Ar-017 Islles Kotelny/Faddeyevsky Islles de Nueva Siberia 23 165   Rusia República de Saja 0 - 0
048 ITA-02 M-02 Cerdeña[22] - 23 949   Italia Rexón Autónoma de Cerdeña 1 657 000 2007 69,18 042 f/o
049 BRA-02 Fl-01 Islla del Bananal[1] (la mayor islla fluvial del mundu) Ríu Araguaia 19 162   Brasil - ? - ? ? ?
050 JAP-04 P-020 Shikoku[9] Archipiélagu xaponés 18 545   Xapón Rexón de Shikoku 3 912 670 - 220 026 ?
051 IDN-06 P-021 Halmahera[23][24] Islles Moluques 18 040   Indonesia Moluques Septentrional 449 938 2010 ? 084 ?
052 IDN-07 P-022 Ceram[25] Islles Moluques 17 454   Indonesia Moluques 434 113 2010 ? 090 ?
053 FRA-01 P-023 Islla Grande-Terre de Nueva Caledonia - 16 648   Francia   Nueva Caledonia 228 144 2009 ? 120 ?
054 CAN-13 Ar-018 Islla de Bathurst[6] Islles de la Reina Isabel 16 042   Canadá Nunavut 0 2006 0
055 CAN-14 Ar-019 Islla Prince Patrick[6] Islles de la Reina Isabel 15 848   Canadá Territorio del Noroeste 0 2006 0
056 ANT-01 ANT-03 Islla Thurston[1] - 15 700   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 ?
057 IDN-08 I-008 Sumbawa[26] Islles menores de la Sonda 14 386   Indonesia Nusatenggara Occidental 1 330 000 2010 ? 045 ?
058 NOR-02 Ar-020 Nordaustlandet Archipiélagu Svalbard 14 247   Noruega   Svalbard y Jan Mayen 0 2010 0
059 RUS-05 Ar-021 Islla Revolución d'Ochobre Sévernaya Zemliá 14 204   Rusia Krai de Krasnoyarsk 0 - 0
060 IDN-09 I-009 Islla de Flores[13] Islles menores de la Sonda 14 154   Indonesia Nusatenggara Oriental 1 831 000 2010 ? 039 ?
061 CAN-15 Ar-022 Islla King William[6] Archipiélagu árticu canadiense 13 111   Canadá Nunavut 960 2006 ? f/o f/o |-valign=top


062 PHI-03 P-024 Negros Archipiélagu de Bisayas 13 074   Filipines Bisayas Centrales y Bisayas Occidentales 4 194 525 2010[13] 320,8 024 ?
063 PHI-04 P-025 Islla de Samar Archipiélagu de Bisayas 12 849   Filipines Bisayas Orientales 1 751 267 2010[13] ? 040 ?
064 PHI-05 P-026 Palawan Archipiélagu filipín 12 189   Filipines MIMAROPA 793 391 2010 ? 065 ?
065 PHI-06 P-027 Panay Archipiélagu de Bisayas 12 011   Filipines Bisayas Occidentales 4 031 636 2010[13] ? 025 ?
066 BRA-03 Fl-02 Tupinambarana[1] - 11 850   Brasil Estáu d'Amazones 107 250 - ? 182 ?
067 IDN-10 P-028 Islla Yos Sudarso Islla costera de Nueva Guinea 11 742   Indonesia Provincia de Papúa 11 000 - ? 282 ?
068 IDN-11 I-010
P-029
Islla Bangka[27] Islles Bangka-Belitung 11 413   Indonesia Bangka-Belitung 960 692 2010 ? 058 ?
069 CAN-16 Ar-023 Islla Ellef Ringnes[6] Islles Sverdrup 11 295   Canadá Nunavut 0 2006 0
070 RUS-06 Ar-024 Islla Bolxevique Sévernaya Zemliá 11 206   Rusia Krai de Krasnoyarsk 0 - 0
071 CAN-17 Ar-025 Islla Bylot[6] Archipiélagu árticu canadiense 11 067   Canadá Nunavut 0 2006 0
072 JAM-01 At-008 Xamaica Antilles Mayores 10 991   Xamaica Tol país 2 741 000 2010 ? 033 ?
073 IDN-12 I-011 Sumba[25] Islles menores de la Sonda 10 711   Indonesia Nusatenggara Oriental 686 113 2010 ? 070 ?
074 PHI-07 P-030 Mindoro Archipiélagu filipín 10 572   Filipines MIMAROPA 1 238 573 2010[13] ? 051 ?
075 FIJ-01 P-031 Viti Levu[28] - 10 531   Islles Fixi - 661 997 2007 ? 071 ?
076 USA-01 P-032 Islla de Ḥawai Archipiélagu de Ḥawai 10 434   Estaos Xuníos d'América Ḥawai 189 191 - ? 130 ?
077 CAN-18 At-009 Islla de Cabu Bretón[6] - 10 311   Canadá Nueva Escocia 147 454 2001 ? 150 ?
078 CAN-19 Ar-026 Islla Prince Charles[6] Archipiélagu árticu canadiense 9521   Canadá Nunavut 0 2006 0
079 PNG-03 P-033 Islla Bougainville[18] Archipiélagu de les Salomón 9318   Papúa Nueva Guinea - 234 280 2011 ? 119 ?
080 USA-02 P-034 Islla Kodiak[29] Archipiélagu Kodiak 9293   Estaos Xuníos d'América Alaska 13 913 2007 ? 272 ?
081 CYP-01 M-03 Xipre[30] - 9234   Xipre Tol país y Akrotiri y Dhekelia (bases aérees de soberanía Reinu Xuníu)[31] 1 088 503 2010 ? 055 ?
082 RUS-07 Ar-027 Islla Komsomolets Sévernaya Zemliá 9006   Rusia Krai de Krasnoyarsk 0 - 0
083 USA-03 At-010 Puertu Ricu[32] Antilles Mayores 8896   Puertu Ricu Puertu Ricu, estáu llibre acomuñáu de los EE.XX. 3 725 800 2010 438 027 ?
084 FRA-02 M-04 Córcega - 8741   Francia - 281 000 2007 ? 111 ?
085 DIN-02 Ar-028
At-011
Qeqertarsuaq (Disko) - 8612   Dinamarca   Groenlandia 1032 2005 ? f/o f/o
086 ANT-01 ANT-04 Islla Carney[1] - 8500   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
087 CHI-02 P-035 Islla Grande de Chiloé Archipiélagu de Chiloé 8478   Chile Rexón de Los Lagos 140 376 2002 ? 155 ?
088 IDN-13 P-036 Buru[25] Islles Moluques 8473   Indonesia Moluques 162 116 2010 ? 138 ?
089 GRE-01 M-05 Creta - 8261   Grecia Periferia de Creta 623 666 2005 ? 073 ?
090 CAN-20 At-012 Islla de Anticosti[6] - 7941   Canadá Québec 266 2006 ? f/o f/o |-valign=top

bgcolor=#f6f6f6

091 ANT-01 ANT-05 Islla Roosevelt - 7910   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
092 RUS-08 Ar-029 Islla de Wrangel - 7866   Rusia Distritu autónomu de Chukotka 0 - 0
093 PNG-04 P-037 Nueva Irlanda[18] Archipiélagu Bismarck 7404   Papúa Nueva Guinea - 161 165 2011 ? 141 ?
094 PHI-08 P-038 Islla de Leyte[13] Archipiélagu de Bisayas 7368   Filipines Bisayas Orientales 2 188 295 2010 297 036 ?
095 DIN-03 At-013 Selandia[33] - 7180   Dinamarca Sjælland 2 275 000 2005 316,5 035 ?
096 CAN-21 Ar-030 Islla Cornwallis[6] Islles de la Reina Isabel 6995   Canadá Nunavut 215 2001 ? f/o f/o |-valign=top

bgcolor=#f6f6f6

097 USA-04 P-039 Islla Príncipe de Gales Archipiélagu Alexander 6675   Estaos Xuníos d'América Alaska 6000 2000 ? f/o f/o |-valign=top


098 FRA-03 I-012 Kerguelen (Islla Ablayamientu o Grande-Terre) - 6617   Francia Territoriu d'ultramar de Francia 200 2007 ? f/o f/o |-valign=top

bgcolor=#f6f6f6

099 FLK-01 At-014 Islla Soledad Islles Malvines 6605   Reinu Xuníu
(apostada por Arxentina)[34]
  Islles Malvines (Territoriu Británicu d'Ultramar) 2000 - ? f/o f/o |-valign=top


100 ANT-01 ANT-06 Islla Siple - 6390   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
101 CAN-22 P-040 Islla Graham[6] Archipiélagu de la Reina Carlota 6361   Canadá Columbia Británica 4475 2001 ? f/o f/o
102 RUS-09 Ar-031 Islla de Nueva Siberia Islles de Nueva Siberia 6201   Rusia República de Saja 0 - 0
103 AUS-02 I-013 Islla Melville Islles Tiwi 5765   Australia Territorios del Noroeste 1030 2011 ? f/o f/o
104 CAN-23 At-015 Islla del Príncipe Dubardu[6] - 5620   Canadá Islla Príncipe Eduardo 140 402 2010 ? 154 ?
105 FIJ-02 P-041 Vanua Levu - 5587   Islles Fixi - 130 000 2007 ? 168 ?
106 CHI-03 P-042 Islla Wellington Archipiélagu Wellington 5556   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 250 - ? f/o f/o
107 CAN-24 Ar-031 Islla Coats Archipiélagu árticu canadiense 5498   Canadá Nunavut 0 2006 0
108 IDN-14 I-014 Bali Islles menores de la Sonda 5416   Indonesia Bali 4 220 000 2012[35][27] ? 023 ?
109 USA-05 P-043 Islla Chichagof Archipiélagu Alexander 5388   Estaos Xuníos d'América Alaska 1342 2000 ? f/o f/o
110 SOL-01 P-044 Guadalcanal[36] Archipiélagu de les Salomón 5353   Islles Salomón Provincia de Guadalcanal 158 222 2009 ? 145 ?
111 CAN-25 Ar-032 Islla Amund Ringnes[6] Islles Sverdrup 5255   Canadá Nunavut 0 2006 0
112 RUS-10 Ar-033 Islla Gran Liajovski Islles de Nueva Siberia 5157   Rusia República de Saja 0 - 0
113 CHI-04 P-045 Islla Riesco[1] - 5110   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
114 CAN-26 Ar-034 Islla Mackenzie King[6] Islles de la Reina Isabel 5048   Canadá Territorio del Noroeste - Nunavut 0 2006 0
115 BRA-04 Fl-03 Caviana[37] - 5000   Brasil Pará ? - ?
116 RUS-11 Ar-035 Islla de Kolgúyev - 4968   Rusia Nenetsia 0 - 0
117 NOR-03 Ar-036 Edgeøyá Archipiélagu Svalbard 4940   Noruega   Svalbard y Jan Mayen 0 2010 0
118 BRA-05 Fl-04 Ilha Grande do Gurupá[37] - 4864   Brasil Pará ? - ? ? ?
119 TRI-01 At-016 Islla Trinidá[38] Antilles Menores 4768   Trinidá y Tobagu - 1 267 145 2011 ? 048 -
120 ECU-01 P-046 Islla Isabela Islles Galápagos 4711   Ecuador Provincia de Galápagos 2200 - ? f/o f/o
121 DIN-04 At-017 Vendsyssel-Thy[37] - 4685   Dinamarca Rexón de Nordjylland (físicamente parte de la península de Xutlandia hasta 1825) 306 373 2003 ? 107 ?
122 USA-06 Ar-037 Islla San Llorienzo[39] - 4640   Estaos Xuníos d'América Alaska 1292 2000 ? f/o f/o
123 IDN-15 I-015 Lombok Islles menores de la Sonda 4625   Indonesia Nusatenggara Oriental 3 160 000 2010 ? 031 ?
124 FLK-02 At-018 Islla Gran Malvina (Malvines Oeste) Islles Malvines 4531   Reinu Xuníu
(apostada por Arxentina)[34]
  Islles Malvines (Territoriu Británicu d'Ultramar) 200 - ? f/o f/o
125 IDN-16 I-016 /P-047* Belitung[25] Islles Bangka-Belitung 4478   Indonesia Bangka-Belitung 262 357 2010 ? 116 ?
126 PHI-09 P-047 Islla de Cebú Archipiélagu de Bisayas 4468   Filipines Bisayas Centrales 3 629 540 2010[13] ? 028 ?
127 ANT-01 ANT-07 Islla Adelaida - 4463   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
128 CAN-27 Ar-038 Islla Stefansson[6] Archipiélagu árticu canadiense 4463   Canadá Nunavut 0 2006 0
129 IDN-17 I-017* Islla Madura - 4429   Indonesia Java Oriental 3 622 000 2010 ? 029 ?
130 IDN-18 P-048 Buton[25] - 4408   Indonesia Célebes Suroriental 447 408 2010 ? 086 ?
131 AUS-03 I-017 Islla Kangaroo - 4374   Australia Australia Meridional 4417 2011 ? f/o f/o
132 USA-07 P-049 Islla Admiralty Archipiélagu Alexander 4362   Estaos Xuníos d'América Alaska 650 2000 ? f/o f/o |-valign=top

bgcolor=#f6f6f6

133 USA-08 Ar-039 Islla Nunivak[1] - 4209   Estaos Xuníos d'América Alaska 210 2000 ? f/o f/o
134 USA-09 Ar-040 Islla Unimak - 4119   Estaos Xuníos d'América Alaska 64 2000 ? f/o f/o
135 CHI-05 P-051 Islla Hoste[1] Archipiélagu de Tierra del Fueu 4117   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
136 ANT-01 ANT-08 Islla Spaatz[37] - 4100   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
137 USA-10 P-051 Islla Baranof Archipiélagu Alexander 4064   Estaos Xuníos d'América Alaska 8532 2000 ? f/o f/o
138 IDN-19 I-018 Nías[25] - 4048   Indonesia Sumatra Septentrional 756 338 2010 ? 066 ?
139 VAN-01 P-052 Islla Espíritu Santu[40] Archipiélagu de Vanuatu 3956   Vanuatu Provincia de Sanma 39 601 2009 ? 233 ?
140 DIN-05 At-019 Milne Land - 3913   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
141 SOL-02 P-053 Malaita Archipiélagu de les Salomón 3836   Islles Salomón Malaita 140 000 2006 ? 156 ?
142 IDN-20 I-019 Siberut Islles Mentawai 3828   Indonesia Sumatra Occidental 35 000 2001 7,5 236 ?
143 PHI-10 P-054 Bohol Archipiélagu de Bisayas 3821   Filipines Bisayas Centrales 1 163 790 2010 ? 053 ?
144 SGS-01 At-020 Xeorxa del Sur Islles Xeorxa del Sur 3718   Reinu Xuníu
(apostada por Arxentina)[41]
Territoriu Británicu d'Ultramar de les islles Xeorxa del Sur y Sandwich del Sur 20 2005 0,005 f/o f/o
145 CHI-06 P-054* Islla Santa Inés Archipiélagu de Tierra del Fueu 3688   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
146 ESP-01 M-06 Mallorca Islles Baleares 3667   España Islles Baleares 873 414 2011 238,75 061 ?
147 SOL-03 P-055 Islla de Santa Isabel Archipiélagu de les Salomón 3665   Islles Salomón Provincia d'Isabel 26 158 2009 4,9 247 ?
148 GRE-02 M-07 Eubea - 3655   Grecia Periferia de Grecia Central 218 032 2005 ? 122 ?
149 USA-11 At-021 Long Island[1] - 3629   Estaos Xuníos d'América Nueva York 7 686 912 2012[42] 2085,76 018 35
150 YEM-01 I-020 Socotra Archipiélagu de Socotra 3607   Yeme Gobernación de Hadramaut 42 842 - 11,97 227 ?
151 IDN-21 P-056 Wetar Islles Moluques 3600   Indonesia Moluques 6127 2010 1,7 f/o f/o
152 DIN-06 At-022 Islla Traill - 3542   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
153 ANT-01 ANT-09 Islla Bear[37] - 3500   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
154 BAH-01 At-023 Andros Archipiélagu de les Bahames 3439   Bahames - ? - ? f/o f/o
155 RUS-12 Ar-041 Islla Vaygach - 3329   Rusia Óblast de Arjángelsk 106 2012 ? f/o f/o
156 PHI-11 P-057 Islla Masbate Archipiélagu de Bisayas 3268[37]   Filipines Bícol 659 912 2010 ? 072 ?
157 RUS-13 P-058 Islla Iturup (tamién reclamáu per Xapón) Islles Kuriles 3238   Rusia Óblast de Sajalín 6387 2007 ? f/o f/o |-valign=top


158 SOL-04 P-059 Makira Archipiélagu de les Salomón 3190   Islles Salomón Provincia de Makira 10 000 1999 ? 284 ?
159 CAN-28 Ar-042 Islla Mansel[6] Archipiélagu árticu canadiense 3180   Canadá Nunavut 0 2006 0
160 IDN-22 P-059* Waigeo Raja Ampat 3154   Indonesia Papúa Occidental 1667 2010 ? f/o f/o
161 IDN-23 P-060 Yamdena[1] Islles Moluques 3100   Indonesia Moluques ? - ? ? ?
162 SWE-01 At-024 Islla de Gotland - 3027   Suecia Provincia de Gotland 56 000 - ? 215 ?
163 DIN-07 At-025 Fionia - 3012   Dinamarca Syddanmark 447 060 2006 ? 087 ?
164 CAN-29 Ar-043 Islla Akimiski[6] Archipiélagu árticu canadiense 3001   Canadá Nunavut 0 2006 0
165 SOL-05 P-061 Choiseul Archipiélagu de les Salomón 2971   Islles Salomón Provincia de Choiseul 20 000 1999 ? 255 ?
166 USA-12 P-062 Islla Revillaxixéu Archipiélagu Alexander 2965   Estaos Xuníos d'América Alaska 13 950 2000 ? 271 ?
167 IDN-24 P-063 Taliabu Islles Moluques 2913   Indonesia Moluques Septentrional 56 135 - 3,7 214* f/o
168 IDN-25 P-064 Islla Muna[25] - 2889   Indonesia Célebes Suroriental 268 140 2010 ? 114 ?
169 RUS-14 Ar-044 Tierra de Jorge Tierra de Francisco José 2821   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
170 USA-13 P-065 Islla Kupreanof Archipiélagu Alexander 2813   Estaos Xuníos d'América Alaska 785 2000 ? f/o f/o
171 CAN-30 Ar-045 Islla Borden[6] Islles de la Reina Isabel 2794   Canadá Territorio del Noroeste - Nunavut 0 2006 0
172? IND-01 I-021 Islla Andamán del Norte[43] Islles Andamán 1376   India Islles Andamán y Nicobar 42 163 2001 ? 229 ?
173 CAN-31 Fl-05 Islla Manitoulin[6] (la islla mayor nun llagu d'agua duce del mundu) Llagu Furón 2766   Canadá Ontario 11 933 2001 ? 280 ?
174 USA-14 Ar-046
P-065*
Islla Unalaska Islles Fox (Aleutianes) 2722   Estaos Xuníos d'América Alaska 1759 2000 ? f/o f/o
175 EST-01 At-026 Saaremaa Archipiélagu Moonsund 2672   Estonia Condáu de Saare 39 231 2008 13,5 232 ?
176 CAN-32 P-066 Islla Moresby[6] Archipiélagu de la Reina Carlota 2608   Canadá Columbia Británica 460 2001 ? f/o f/o
177 ANT-01 ANT-10 Islla James Ross - 2598   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
178 IDN-26 P-067 Islla Utara (o Obi o Ubira) Islles Moluques 2542   Indonesia Moluques Septentrional 29 642 2010 ? 244 ?
179 FRA-04 I-022 Réunion - 2535   Francia Departamentu d'ultramar 793 000 2007 312,82 064 f/o
180 CHI-07 P-068 Islla Navarino Archipiélagu de Tierra del Fueu 2473   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 1677 - ? f/o f/o
181 RUS-15 P-069 Paramushir Islles Kuriles 2471   Rusia Óblast de Sajalín 2470 2006 ? f/o f/o
182 ANT-01 ANT-11 Islla de Ross - 2460   Tratáu Antárticu Reclamada por Nueva Zelanda 0 2011 0
183 DIN-08 At-026* Islla Ymer - 2437   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
184 ANT-01 ANT-12 Islla Anvers Archipiélagu Palmer 2432   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
185 RUS-18 P-081 Islla Karáguinski - 2404   Rusia Krai de Kamchatka 0 - 0
186 CAN-33 Ar-047 Islla Cornwall Islles de la Reina Isabel 2358   Canadá Nunavut 0 2006 0
187 IDN-27 P-070 Peleng[44] - 2345   Indonesia Célebes Central 109 319 2010 ? 177 ?
188 AUS-04 P-071 Groote Eylandt - 2285   Australia Territoriu del Norte 1539 2007 ? f/o f/o
189 IDN-28 P-072 Yapen Islles Schouten 2278   Indonesia Provincia de Papúa 25 000 2010 ? 250* ?
190 IDN-29 P-073 Morotai Islles Moluques 2266   Indonesia Moluques Septentrional 54 876 2007 ? 216 ?
191 CAN-34 P-074 Islla Princess Royal - 2251   Canadá Columbia Británica 0 2006 0
192 CUB-02 At-027 Islla de la Mocedá Archipiélagu de los Canarreos 2237 Cuba  Cuba Conceyu Especial Islla de la Mocedá 86 420 2010 35,73 196 ?
193 RUS-16 Ar-048 Tierra de Wilczek Tierra de Francisco José 2203   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
194 NOR-04 At-028 Hinnøyá - 2198   Noruega Nord-Norge 31 851 - ? 239 ?
195 USA-15 Ar-049 Islla Nelson (Alaska) - 2183   Estaos Xuníos d'América Alaska 1065 2000 ? f/o f/o
196 GBR-02 At-029 Lewis y Harris[45] Hébrides Esteriores 2179   Reinu Xuníu Escocia 19 918 2003 ? 257 f/o
197 CAN-35 Ar-050 Islla Richards Archipiélagu árticu canadiense 2165   Canadá Territorio del Noroeste 0 2006 0
198 IDN-30 P-075 Trangan Islles Moluques 2149   Indonesia Moluques ? - ? ? ?
199 IDN-31 I-022* Islla Alor[46] Islles menores de la Sonda 2120   Indonesia Nusatenggara Oriental 145 299 2010 ? 152 ?
200 COL-01 Fl-06 Islla Margarita Ríu Magdalena (nun confundir con Islla de Margarita (Venezuela) 2100   Colombia Departamentu de Bolívar ? - ? ? ?
201 IDN-32 P-076 Islla Laut - 2062   Indonesia Kalimantan Meridional ? - ? ? ?
202 VAN-02 P-077 Malakula[40] Archipiélagu de Vanuatu 2041   Vanuatu Provincia de Malampa 22 902 2009 ? 253 ?
203 SOL-06 P-078 Nueva Xeorxa Islles Nueva Xeorxa 2037   Islles Salomón Provincia Occidental ? - ? ? ?
204 IDN-33 P-079 Misool Raja Ampat 2034   Indonesia Papúa Occidental ? - ? ? ?
205 ESP-02 At-030 Tenerife Islles Canaries 2034   España Islles Canaries 906 854 2010 ? 059 ?
206 CHI-08 P-080 Islla Magdalena - 2025   Chile XI Rexón Aisén 0 - 0
207 CAN-36 Ar-051 René-Levasseur (mayor islla artificial) - 2020   Canadá Québec 0 2006 0
208 GUI-01 At-031 Bioko - 2017   Guinea Ecuatorial - 130 000 2005 ? 167 ?
209 RUS-17 Ar-052 Islla Ayon - 2000   Rusia Distritu autónomu de Chukotka 440 2002 ? f/o f/o
210 USA-16 P-082 Islla Kuiu Archipiélagu Alexander 1962   Estaos Xuníos d'América Alaska 10 2000 ? f/o f/o
211 PNG-05 P-083 Islla Manus Archipiélagu Bismarck 1940   Papúa Nueva Guinea - 33 000 - 15,71 238 ?
212 IDN-34 P-084 Biak[47] Islles Schouten 1904   Indonesia Provincia de Papúa 112 873 2010 ? 176 ?
213 IDN-35 P-085 Bacan Islles Moluques 1900   Indonesia Moluques Septentrional 61 552 2010 ? 210 ?
214 USA-17 P-086 Maui[48] Archipiélagu de Ḥawai 1888   Estaos Xuníos d'América Ḥawai 158 226 2012 ? 144 ?
215 IDN-36 P-087 Bintan[25] Archipiélagu de Riau 1866   Indonesia Archipiélagu de Riau 329 659 2010 ? 103 ?
216 MUS-01 I-023 Mauriciu - 1836   Mauriciu - 1 299 000 2010 677 047 ?
217 KOR-01 P-088 Jeju-do[49] - 1825   Corea del Sur - 583 284 2010 ? 074 ?
218 RUS-19 Ar-053 Islla Bely - 1810   Rusia Nenetsia 0 - 0
219 USA-18 P-089 Afognak Archipiélagu Kodiak 1809   Estaos Xuníos d'América Alaska 169 2000 ? f/o f/o
220 USA-19 P-090 Umnak - 1793   Estaos Xuníos d'América Alaska 39 2000 0,1 f/o f/o
221 RUS-20 Ar-054 Islla Bolshoy Shantar Islles Chantar 1766   Rusia Krai de Jabárovsk 0 - 0
222 RUS-21 Ar-055 Islla Bolshoy Begichev - 1764   Rusia República de Saja 0 - 0
223 IDN-37 I-024* Islla de Simeulue - 1754   Indonesia Aceh 80 279 2010 39 198* f/o
224 NZL-03 P-091 Islla Stewart (Rakiura) - 1746   Nueva Zelanda - 402 2006 0,22 f/o f/o
225 IDN-38 P-092 Kobroor Islles Moluques 1723   Indonesia Moluques - ? ? ?
226 CAN-37* Ar-056 Islla Air Force Archipiélagu árticu canadiense 1720   Canadá Nunavut 0 2006 0
227 IDN-39 P-093 Natuna Besar Islles Natuna 1720   Indonesia Archipiélagu de Riau ? - ? ? ?
228 DIN-09 At-032 Islla Geographical Society - 1717   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
229 SAM-01 P-094 Savaii[50] - 1708   Samoa - 43 142 2006 ? 226 ?
230 AUS-05 I-024 Islla Bathurst Islles Tiwi 1693   Australia Territoriu del Norte 1640 - 0,63 f/o f/o
231 RUS-22 P-095 Islla Bering - 1660   Rusia Krai de Kamchatka 752 2005 ? f/o f/o
232 ESP-03 At-033 Fuerteventura Islles Canaries 1660   España Islles Canaries 103 492 2010 ? 184 ?
233 TAN-01 I-025 Zanzíbar[51] - 1658   Tanzania - 896 721 2012 ? 060 ?
234 GBR-03 At-034 Islla de Skye[45] Hébrides Esteriores 1656   Reinu Xuníu Escocia 9232 2003 ? f/o f/o |-valign=top

bgcolor=#f6f6f6

235 AUS-06 P-096 Islla Fraser - 1653   Australia Queensland (la mayor islla de sable del mundu) 194 2011 0,2 f/o f/o |-valign=top


236 FIN-01 Fl-07 Soisalo (nun ye una verdadera isla, una y bones los llagos que lu arrodien tienen distintu altor) - 1638   Finlandia Savonia del Norte ? - ? ? ?
237 GRE-03 M-08 Islla de Lesbos - 1630   Grecia Periferia d'Exéu Septentrional 90 643 2001 ? 193 ?
238 IDN-40 P-097 Salawati Raja Ampat 1623   Indonesia Papúa Occidental ? - ? ? ?
239 RUS-23 P-098 Kunashir (tamién reclamáu per Xapón) Islles Kuriles 1612   Rusia Krai de Kamchatka 8000 - ? f/o f/o |-valign=top


240 ANT-01 ANT-13 Islla Joinville Archipiélagu de Joinville 1607   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
241 IDN-41 P-099 Tanahbesar (Wokam) - 1604   Indonesia Moluques ? - ? ? ?
242 USA-20 P-100 Oahu[48] Archipiélagu de Ḥawai 1600   Estaos Xuníos d'América Ḥawai 976 372 2012 ? 057 ?
243 IDN-42 P-101 Islla Rantau Archipiélagu de Riau 1597   Indonesia Archipiélagu de Riau 91 889 2007 58 191* f/o
244 NOR-05 At-036 Senja - 1586   Noruega Nord-Norge 7729 2012 ? f/o f/o
245 CAN-38 Ar-057 Islla Flaherty Islles Belcher 1585   Canadá Nunavut 744 2001 ? f/o f/o |-valign=top


246 ESP-04 At-037 Gran Canaria Islles Canaries 1560   España Islles Canaries 845 676 2010 ? 063 ?
247 RUS-24 Ar-058 Islla Graham Bell Tierra de Francisco José 1557   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
248 BAH-02 At-038 Gran Inagua Archipiélagu de les Bahames 1544   Bahames - 1000 2008 ? f/o f/o
249 CAN-39 Ar-059 Islla Eglinton Islles de la Reina Isabel 1541   Canadá Territorio del Noroeste 0 2006 0
250 IND-02 I-026 Islla Andamán del Mediu[43] Islles Andamán 1535,5   India Islles Andamán y Nicobar 54 385 2001 ? 217 ?
251 DIN-10 At-039 Islla Clavering - 1535   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
252 RUS-25 Ar-060 Islla Pioneer Sévernaya Zemliá 1527   Rusia Krai de Krasnoyarsk 0 - 0
253 IDN-43 P-102 Karimun Archipiélagu de Riau 1524   Indonesia Archipiélagu de Riau 150 000 197 ? 147* ?
254 PHI-12 P-103 Catanduanes Archipiélagu filipín 1523   Filipines - 66 910 2010 ? 203 ?
255 ANT-01 ANT-14 Islla Charcot[52] - 1500   Tratáu Antárticu Reclamada per Chile y Reinu Xuníu 0 2011 0
256 IDN-44 P-104 Rupat Archipiélagu de Riau 1490   Indonesia Archipiélagu de Riau 30 000 - ? 243* f/o |-valign=top

bgcolor=#f6f6f6

257 DIN-11 Ar-061 Tierra de Nares - 1466   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
258 BAH-03 At-040 Islla Andros, Bahamas Archipiélagu de les Bahames 1448   Bahames - ? - ? ? ?
259 USA-21 P-105 Kauai Archipiélagu de Ḥawai 1446   Estaos Xuníos d'América Ḥawai 58 303 2000 ? 211 ?
260 BGD-01 I-027 Islla Bhola[3][53] - 1441   Bangladex - 1 758 000 2011 1219,98 041 ?
261 PNG-06 P-106 Islla Fergusson Islles d'Entrecasteaux 1437   Papúa Nueva Guinea - 13 000 - ? 274 ?
262 RUS-26 P-107 Urup Islles Kuriles 1436   Rusia Óblast de Sajalín 0 - 0
263 GRE-04 M-08 Rodas Archipiélagu del Dodecaneso 1398   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 117 007 2001 ? 172 ?
264 ANT-01 ANT-15 Islla Rey Jorge Islles Shetland del Sur 1384   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
265 CAN-40 Ar-062 Islla Graham Islles de la Reina Isabel 1378   Canadá Nunavut 0 2006 0
266 CAN-41 P-108 Islla Pitt - 1375   Canadá Columbia Británica ? - ? ? ?
267 CAN-42 Ar-063 Islla Nottingham - 1372   Canadá Nunavut 0 2006 0
268 AUS-07 P-109 Islla Flinders - 1359   Australia Tasmania 897 2005 0,673 f/o f/o
269 CHI-09 P-110 Islla Ablayamientu Archipiélagu de Tierra del Fueu 1352   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
270 MMR-01 I-028 Islla Ramree - 1350   Myanmar Rakhine ? - ? ? ?
271 SWE-02 At-040 Öland - 1342   Suecia Provincia de Kalmar 24 000 - ? 250 ?
272 IRN-01 I-029 Qeshm - 1336   Irán Hormozgán 200 000 - ? 127 ?
273 CAN-43 Ar-064 Islla Lougheed Islles de la Reina Isabel 1308   Canadá Nunavut 0 2006 0
274 BRA-06 At-041 Islla São Luís[54] - 1300   Brasil Maranhão 1 309 330 2010 1007,17 046 ?
275 CHI-10 At-041*
P-111
Islla Dawson Archipiélagu de Tierra del Fueu 1290   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 415 - ? f/o ?
276 NOR-06 Ar-065 Islla de Barents Archipiélagu Svalbard 1288   Noruega   Svalbard y Jan Mayen 0 2010 0
277 IDN-45 I-030 Lembata[25] Islles menores de la Sonda 1270   Indonesia Nusatenggara Oriental 117 829 2010 ? 175 ?
278 PHI-13 P-112 Basilan Archipiélagu filipín 1265   Filipines Mindanao Musulmán y Península de Zamboanga 391 179 2010 ? 095 ?
279 DIN-12 At-042 Islla Shannon - 1258   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
280 ANT-01 ANT-16 Islla Mill - 1258   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
281 SEN-01 Fl-07* Morfil Ríu Senegal 1250   Senegal - ? - ? ? ?
282 DIN-13 At-044 Lolland - 1243   Dinamarca Storstrøm 65 764 2010 ? 207 ?
283 IDN-46 P-113 Mangole Islles Moluques 1228   Indonesia Moluques Septentrional 38 000 - ? 234 ?
284 PNG-07 P-114 Nueva Hanover (Lavongai) Archipiélagu Bismarck 1227   Papúa Nueva Guinea - 17 160 2000 15,4 264 ?
285 IDN-47 I-031 Islla de Roti Islles menores de la Sonda 1226   Indonesia Nusatenggara Oriental 119 711 2010 ? 171 ?
286 IND-03 I-032 Islla Andamán del Sur[43] Islles Andamán 1347,7   India Islles Andamán y Nicobar 181 949 2001 135 132* ?
287 MEX-01 P-115 Islla Tiburón Golfu de California 1208   Méxicu Sonora 0 2010 0
288 JAP-05 P-116 Islla Okinawa[9] Archipiélagu xaponés 1206   Xapón Islles Ryukyu 1 287 000 2010 1146 049 48
289 RUS-27 Ar-066 Islla Oleny - 1197   Rusia Distritu autónomu de Yamalo-Nenets 0 - 0
290 CHI-11 P-117 Islla Campana Archipiélago Campana 1188   Chile XI Rexón Aisén 0 - 0
291 CHI-12 P-118 Islla Aracena Archipiélagu de Tierra del Fueu 1164   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
292 ANT-01 ANT-17 Islla Sherman - 1159   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
293 COM-01 I-033 Grande Comore (Njazidja) - 1158   Comores - 345 000 2005 ? 100 ?
294 CAN-44 Ar-067 Islla Byam Martin Islles de la Reina Isabel 1150   Canadá Nunavut 0 2006 0
295 BAH-04 At-045 Ábaco Septentrional Archipiélagu de les Bahames 1146   Bahames - ? - ? ? ?
296 FRA-05 P-119 Lifou Islles de la Llealtá 1146   Francia   Nueva Caledonia 10 000 2007 ? 285 ?
297 CAN-45 Ar-068 Islla Wales Islles de la Reina Isabel 1137   Canadá Nunavut 0 2006 0
298 CAN-46 Ar-069 Islla Vanier Islles de la Reina Isabel- 1126   Canadá Nunavut 0 2006 0
299 SAM-02 P-120 Upolu[55] - 1125   Samoa - 147 629 2011 119,47 151 ?
300 ANT-01 ANT-18 Islla Clarence Islles Shetland del Sur 1111   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
301 IDN-48 P-121 Islla Padang Archipiélagu de Riau 1109   Indonesia Archipiélagu de Riau 47 370[56] - ? 222* ?
302 FRA-06 At-046 Martinica Antilles Menores 1101   Francia Departamentu d'ultramar 401 000 2007 ? 093 ?
303 BAH-05 At-047 Gran Bahama Archipiélagu de les Bahames 1096   Bahames - 51 755 2010 ? 220 ?
304 RUS-28 Ar-070 Tierra de Alexandra Tierra de Francisco José 1095   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
305 AUS-08 I-034/ P-122 Islla King - 1091   Australia Tasmania 1723 2007 1,57 f/o f/o
306 CAN-47 Ar-071 Islla Rowley - 1090   Canadá Nunavut 0 2006 0
307 VEN-01 At-048 Islla de Margarita Antilles Menores 1072   Venezuela Nueva Esparta 436 900 2007 ? 089 ?
308 FIN-02 Fl-08 Sääminginsalo Llagu Saimaa 1069   Finlandia Savonia del sur 17 000 - ? 265 ?
309 CHI-13 P-123 Islla Little Wellington Archipiélagu Wellington 1063   Chile XI Rexón Aisén 0 - 0
310 USA-22 Ar-072
P-124
Islla Atka - 1061   Estaos Xuníos d'América Alaska 95 2000 ? f/o f/o
311 CAN-48 Ar-073 Islla Cameron Islles de la Reina Isabel 1059   Canadá Nunavut 0 2006 0
312 CAN-49 Ar-074 Islla Banks - 1054   Canadá Territorio del Noroeste 0 2006 0
313 RUS-29 Ar-075 Gallya (Islla Hall) - 1049   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
314 IND-04 I-035 Islla Gran Nicobar[43] - 1045   India Islles Andamán y Nicobar 9439 2001 ? f/o f/o
315 CHI-14 P-125 Islla Madre de Dios Archipiélago Madre de Dios 1043   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
316 FRA-07 P-126 Tahití - 1042   Francia   Polinesia Francesa (coleutividá d'ultramar de Francia) 178 133 2007 ? 133 ?
317 CHN-02 P-127 Islla Chongming - 1041   China Municipalidá de Shanghai 703 722 2010 676 069 ?
318 PNG-08 P-128 Normanby Islles d'Entrecasteaux 1040   Papúa Nueva Guinea - 19 433 2000 ? 260 ?
319 CAN-50 Ar-076 Islla Resolución Archipiélagu árticu canadiense 1015   Canadá Nunavut 0 2006 0
320 CAN-51 Ar-077 Islla Vansittart Archipiélagu árticu canadiense 1010   Canadá Nunavut 0 2006 0
321 FIN-03 At-050 Fasta Åland (islla principal de Åland) - 1010   Finlandia   Islles Åland, provincia autónoma 23 600 - ? 251 ?
322 AUS-09 P-129 Islla Mornington - 1002   Australia Queensland 1007 2007 1 f/o f/o
323 ANT-01 ANT-19 Islla Smyley[52] - 1000   Tratáu Antárticu Reclamada per Chile y Reinu Xuníu 0 2011 0
324 IDN-49 I-036 Maya Karimata - 992   Indonesia Kalimantan oeste ? - ? ? ?
325 CPV-01 At-051 Santiago Islles de Cabu Verde 991   Cabu Verde - 266 161 2005 ? 115 ?
326 EST-02 At-052 Hiiumaa Archipiélagu Moonsund 989   Estonia Condáu de Hiiu 9181 - ? f/o f/o
327 CAN-52 Ar-078 Islla Russell - 989   Canadá Nunavut 0 2006 0
328 TAN-02 I-037 Islla de Pemba - 982   Tanzania Zanzíbar 406 808 2012 414,26 092* ?
329 ECU-02 P-130 Islla Santa Cruz Islles Galápagos 979   Ecuador Provincia de Galápagos 25 000 - ? 249 f/o
330 ANT-01 ANT-20 Islla Brabante Archipiélagu Palmer 977   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
331 RUS-30 Ar-079 Islla Pequeña Liajovski Islles de Nueva Siberia 976   Rusia República de Saja 0 - 0
332 ANT-01 ANT-21 Islla Livingston Islles Shetland del Sur 974   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
333 NED-01 At-053 Flevopolder (la mayor islla artificial del mundu) - 970   Países Baxos - 317 000 2007 ? 105 ?
334 GBR-04 At-054 Islla Mainland[45] Islles Shetland 969   Reinu Xuníu Escocia 17 550 2003 ? 262 ?
335 RUS-31 Ar-080 Islla Salisbury - 960   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
336 CAN-53 Ar-081 Islla Meighen Islles Sverdrup 955   Canadá Nunavut 0 2006 0
337 MEX-02 P-131 Islla Ángel de Guardar Golfu de California 931   Méxicu Baxa California 0 2010 0
338 PNG-09 P-132 Islla Umboi Archipiélagu Bismarck 930   Papúa Nueva Guinea - ? - ? f/o ?
339 IDN-50 P-133 Bengkalis[57] Archipiélagu de Riau 929   Indonesia Archipiélagu de Riau 108 700 2010 ? 178 ?
340 ALE-01 At-055 Rügen Mar Bálticu 926   Alemaña Mecklenburg-Vorpommern 77 000 2006 ? 199 ?
341 PHI-14 P-134 Marinduque Archipiélagu filipín 920   Filipines MIMAROPA 227 828 - ? 121 ?
342 IDN-51 P-135
Ar-082
Rangsang Archipiélagu de Riau 908   Indonesia Archipiélagu de Riau 57 876 2007 64 212* f/o
343 CAN-54 Ar-082* Islla Akpatok - 903   Canadá Nunavut 0 2006 0
344 VAN-03 P-136 Efate[40] Archipiélagu de Vanuatu 900   Vanuatu Provincia de Shefa 65 734 2009 ? 208 ?
345 IDN-52 I-038 Pagai del Sur - 900   Indonesia Sumatra Occidental ? - ? ? ?
346 USA-23 P-137 Islla Attu Islles Near (Aleutianes) 896   Estaos Xuníos d'América Alaska 20 2000 ? f/o ?
347 CAN-55 Ar-083 Islla Jens Munk Archipiélagu árticu canadiense 891   Canadá Nunavut 0 2006 0
348 IDN-53 P-138 Islla Lingga Islles Lingga 889   Indonesia Archipiélagu de Riau ? - ? ? ?
349 VAN-04 P-139 Erromango[40] Archipiélagu de Vanuatu 888   Vanuatu Provincia de Tafea 1959 2009 ? f/o f/o
350 GBR-05 At-056 Islla de Mull[45] Hébrides Interiores 875   Reinu Xuníu Escocia 2667 2003 ? f/o f/o
351 PNG-10 P-140 Islla Woodlark - 874   Papúa Nueva Guinea - 3151 2000 4,3 f/o f/o
352 IDN-54 P-141 Kabaena - 873   Indonesia Célebes Suroriental 26 535 2010 30 246* f/o
353 USA-24 P-142 Islla Etolin Archipiélagu Alexander 870   Estaos Xuníos d'América Alaska 15 2000 ? f/o f/o
354 PHI-15 P-143 Joló Archipiélagu filipín 869   Filipines Mindanao Musulmán 447 600 - ? 085 ?
355 PNG-11 P-144 Vanatinai Archipiélagu de les Luisiadas 866   Papúa Nueva Guinea - 2440 - 2,8 f/o f/o
356 CHI-15 P-145 Islla Melchor Archipiélagu de los Chonos 864   Chile XI Rexón Aisén 0 - 0
357 KUW-01 I-039 Bubiyan - 863   Kuwait - 0 - 0
358 JAP-06 P-146 Islla Sado Archipiélagu xaponés 855   Xapón Chūbu region 66 049 2012 77,3 205 ?
359 NOR-07 At-057 Langøyá - 850   Noruega Nord-Norge 15 844 2010 ? 267 ?
360 FRA-08 At-058 Basse-Terre de Guadalupe Antilles Menores 847   Francia Guadalupe, departamentu d'ultramar 186 661 2006 ? 131 ?
361 RUS-32 Ar-084 Islla Sibiriakov - 847   Rusia Krai de Krasnoyarsk 0 - 0
362 IDN-55 P-147 Karakelong Islles Talaud 846   Indonesia Célebes Septentrional ? - ? ? ?
363 ESP-05 At-059 Lanzarote Islles Canaries 846   España Islles Canaries 141 437 2010 ? 164? ?
364 STP-01 At-060 São Tomé - 845   Santu Tomé y Príncipe - 139 000 2004 ? 161 ?
365 GRE-05 M-08 Chios - 842   Grecia Periferia d'Exéu Septentrional 51 936 2001 ? 219 ?
366 CAN-56 P-148 Islla King - 837   Canadá Columbia Británica 0 2006 0
367 AUS-10 P-149 Islla Montague - 815   Australia New South Wales 6000 2002 ? f/o f/o
368 CHI-16 P-150 Islla Hanover - 812   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
369 NOR-08 At-061 Sørøyá - 811   Noruega Nord-Norge 1092 2012 ? f/o f/o
370 IDN-56 P-152 Islla Ambon[25] Islles Moluques 806   Indonesia Moluques 441 000 2010 547,14 088 ?
371 CAN-57 Ar-085 Islla Salisbury - 804   Canadá Nunavut 0 2006 0
372 DIN-14 At-062 Sangmissoq - 803   Dinamarca   Groenlandia 3 2005 ? f/o ?
373 CAN-58 Ar-086 Islla White - 790   Canadá Nunavut 0 2006 0
374 CPV-02 At-063 Islla de Santu Antão Islles de Cabu Verde 787   Cabu Verde - 47 484 2005 ? 222 ?
375 GRE-06 M-10 Cefalonia Islles Xóniques 781   Grecia Periferia d'Islles Xóniques 36 404 2001 ? 235 ?
376 DIN-15 At-064 Islla de Ammassalik - 772   Dinamarca   Groenlandia 1849 2005 ? f/o ?
377 PHI-16 P-153 Islla Dinagat Archipiélagu filipín 769   Filipines Caraga 31 035 2010 ? 240 ?
378 ANT-01 ANT-22 Islla Grant - 768   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
378* BGD-02 I- f/o Islla Sandwip[58] Badea de Bengala 762,42   Bangladex Distritu de Chittagong 350 000 - 439 094 ?
379 CHI-17 P-154 Islla Prat Archipiélagu Wellington 761   Chile XI Rexón Aisén 0 - 0
380 IDN-57 P-155 Singkep Islles Lingga 757,3   Indonesia Archipiélagu de Riau ? - ? ? ?
381 CAN-59 Ar-087 Islla Big (Kimmirut) - 756   Canadá Nunavut 0 2006 0
382 POR-01 At-065 Islla São Miguel Islles Azores 754   Portugal Rexón Autónoma de los Azores 137 699 2011 ? 165 ?
383 CAN-60 Ar-088 Islla Brock Islles de la Reina Isabel 750   Canadá Territorio del Noroeste 0 2006 0
384 DMA-01 At-066 Dominica Antilles Menores 749   Dominica - 72 660 2009 105 201 ?
385 RUS-33 Ar-089 Islla Mezhdusharskiy Nueva Zembla 748   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
386 NZL-04 P-156 Islla Chatham - 745   Nueva Zelanda - 300 - ? f/o f/o
387 POR-02 At-067 Madeira Madeira 741   Portugal Rexón Autónoma de Madeira 245 806 2006 ? 117 ?
388 IND-05 I-040 Islla Pequeñu Andamán[43] Islles Andamán 739   India Islles Andamán y Nicobar 17 528 2001 ? 263 ?
389 NOR-09 At-068 Kvaløyá (Tromsø) - 737   Noruega Nord-Norge 11 300 2008 ? 280 ?
390 RUS-34 Fl-09 Islla de Oljón - 730   Rusia Óblast d'Irkutsk 1600 2012 ? f/o ?
391 USA-25 Ar-090
P-157
Islla Adak Islles Andreanof (Aleutianes) 725   Estaos Xuníos d'América Alaska 316 2000 ? f/o f/o
392 USA-26 P-158 Islla Montague - 722   Estaos Xuníos d'América Alaska 0 2000 0 –0
393 IDN-58 I-041 Pantar Islles menores de la Sonda 720   Indonesia Nusatenggara Oriental 30 000 - ? 242 ?
393* IDN-57 P-155 Batam[59] - 715   Indonesia Archipiélagu de Riau 1 153 860 - ? 054 ?
394 IDN-59 P-159 Wowoni - 715   Indonesia Célebes Suroriental 28 944 2010 40 244* f/o
395 GBR-06 At-069 Anglesey (Ynys Mon) - 714   Reinu Xuníu Gales 69 700 2011 ? 203 ?
396 JAP-07 P-160 Amami Oshima Islles Amami (en islles Ryūkyū) 712,35   Xapón Prefeutura de Kagoshima 66 000 2009 206 ?
396* JAP-08 P-160 Islla Tsushima Archipiélagu xaponés 709   Xapón Rexón de Kyūshū 39 716 2006 58,18 231 ?
397 ESP-06 At-070 La Palma Islles Canaries 706   España Islles Canaries 87 324 2010 ? 194 ?
398 HAI-02 At-071 Islla de la Gonâve Antilles Mayores 700   Haití - 75 548 2003 ? 200 ?
399 ANT-01 ANT-23 Islla Latady - 700[52]   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
401 SGP-01 P-161 Pulau Ujong (islla de Singapur) - 697   Singapur - 5 312 400 2012[60] 6814 021 19
402 CHI-18 P-162 Islla Chatham - 696   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
403 IDN-60 P-163 Komoran - 695   Indonesia Papúa 554 2010 ? f/o f/o
404 ANT-01 ANT-24 Islla Drygalski - 694   Tratáu Antárticu Reclamada per Australia 0 2011 0
405 ESP-07 M-11 Menorca Islles Baleares 694   España Islles Baleares 94 875 2011 ? 191 ?
406 CAN-61 Ar-091 Islla Bray - 691   Canadá Nunavut 0 2006 0
407 SOL-07 P-164 Kolombangara Islles Nueva Xeorxa 688   Islles Salomón Provincia Occidental 6301 2009 8,9 f/o f/o
407* PHI-17 P-164* Islla Tables Archipiélagu filipín 686   Filipines MIMAROPA 158 050 2010 ? 146 ?
408 PNG-12 P-165 Islla Goodenough Islles d'Entrecasteaux 687   Papúa Nueva Guinea - 19 625 2000 29 259 ?
409 PNG-13 P-166 Buka - 682   Papúa Nueva Guinea - 50 000 - 100 221 ?
410 NOR-10 Ar-092 Kvitøyá Archipiélagu Svalbard 682   Noruega   Svalbard y Jan Mayen 0 2010 0
411 VAN-05 P-167 Ambrym[40] Archipiélagu de Vanuatu 678   Vanuatu Provincia de Malampa 7275 2009 10,73 f/o ?
412 USA-27 P-168 Molokai Archipiélagu de Ḥawai 676   Estaos Xuníos d'América Ḥawai 7404 2000 ? f/o ?
413 IDN-61 P-169 Islla Selayar Islles Selayar 666   Indonesia Célebes Meridional 98 000[61] - 118 190* f/o
414 SOL-08 P-170 Islla Rennell Archipiélagu de les Salomón 660   Islles Salomón Provincia de Rennell y Bellona 1500 2000 ? f/o ?
415 IDN-62 P-171 Supiori Islles Schouten 659   Indonesia Provincia de Papúa ? - ? ? ?
416 OMA-01 I-042 Masira Mar d'Arabia 658   Omán - 12 000 - 18,49 278 ?
417 FRA-09 P-172 Maré Islles de la Llealtá 657   Francia   Nueva Caledonia 5417 2009 ? f/o ?
418 NOR-11 At-072 Ringvassøyá - 656   Noruega Nord-Norge 1266 2008 ? f/o ?
419 DIN-16 Ar-093
At-073
Alluttoq - 655   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
420 USA-28 P-173 Islla Dall Archipiélagu Alexander 655   Estaos Xuníos d'América Alaska 20 2000 ? f/o ?
421 CAN-62 Ar-094 Islla Rey Christian Islles Sverdrup 653   Canadá Nunavut 0 2006 0
422 MEX-03 At-074 Islla de Cozumel - 647   Méxicu Quintana Roo 79 535 2010 122,87 198 ?
423 CHI-20 P-174 Islla Londonderry Archipiélagu de Tierra del Fueu 643   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
424 KIR-01 P-175 Kiritimati (mayor atolón de coral del mundu) - 642   Kiribati - 5115 2005 ? f/o ?
425 CAN-63 At-075 Islla Miscou - 640   Canadá Nueva Brunswick 650 2001 ? f/o- ?
426 CAN-64 Ar-095 Islla Foley - 637   Canadá Nunavut 0 2006 0
427 CPV-03 At-076 Boavista Islles de Cabu Verde 634   Cabu Verde - 5398 2005 ? f/o ?
428 DIN-17 At-077 Islla Kuhn - 634   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
429 IDN-63 Fl-10 Samosir (la mayor islla dientro d'otra isla, en Sumatra) Llagu Toba 630   Indonesia - 130 568 - ? 166* ?
430 ECU-03 P-176 Islla Fernandina Islles Galápagos 629   Ecuador Provincia de Galápagos 200 - ? f/o f/o
431 PHI-18 P-177 Islla Polillo Archipiélagu filipín 629   Filipines CALABARZON 27 912 2010 ? 246 ?
432 SOL-09 P-178 Vella Lavella Islles Nueva Xeorxa 629   Islles Salomón Provincia Occidental 9160 1999 14,56 f/o f/o
433 NOR-12 Ar-096 Prins Karls Forland Archipiélagu Svalbard 627   Noruega   Svalbard y Jan Mayen 0 2010 0
434 CHI-20 P-179 Islla Contreras Archipiélagu Reina Adelaida 626   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
435 IDN-64 I-043 Pagai del Norte Islles Mentawai 622   Indonesia Sumatra Occidental ? - ? ? ?
436 LCA-01 At-078 Santa Llucía Antilles Menores 622   Saint Lucia - 160 765 2005 ? 142 ?
437 GBR-07 At-078* Isllay[45] Hébrides Interiores 620   Reinu Xuníu Escocia 3457 2003 ? f/o ?
438 AUS-12 I-044 Islla Dirk Hartog - 620   Australia Australia Occidental 0 2007 0
438* IND-f/o I-f/o Salsete (ciudaes de Bombay y Thane y Mira-Bhayandar) Desaguada del ríu Ulhas 619   India - 15 111 974 2011 24 414 013 06
439 CHI-21 P-180 Islla Benjamín Archipiélagu de los Chonos 618   Chile XI Rexón Aisén 0 - 0
440 ANT-01 ANT-25 Islla Renaud Islles Biscoe 618   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
441 DIN-18 At-079 Store Koldewey - 616   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
442 RUS-35 Ar-097 Islla MacKlintok Tierra de Francisco José 612   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
443 IDN-65 I-045 Sipura Islles Mentawai 601   Indonesia Sumatra Occidental 12 840 - ? 275 ?
444 SLE-01 At-080 Islla Sherbro - 600   Sierra Lleona - 44 991 2008 ? 223 ?
444 JAP-09 P-181 Islla Awaji Archipiélagu xaponés 593   Xapón Rexón de Kinki 138 804 2013 248,9 159 ?
446 GRE-07 M-12 Corfú Islles Xóniques 592   Grecia Periferia d'Islles Xóniques 107 879 2001 ? 181 ?
447 CHI-22 P-182 Islla Gordon Archipiélagu de Tierra del Fueu 591   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
448 FRA-10 At-081 Grande-Terre Antilles Menores 591   Francia Guadalupe, departamentu d'ultramar 197 603 2006 ? 128 ?
449 NOR-13 At-082 Seiland - 591   Noruega Nord-Norge 147 2013 ? f/o ?
450 DIN-19 At-083 Bornholm - 588   Dinamarca Rexón Capital 42 154 2010 ? 230 ?
451 ANT-01 ANT-26 Islla Masson - 585   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
452 ECU-04 P-183 Islla Santiago (o Slador o James) Islles Galápagos 585   Ecuador Provincia de Galápagos 0 - 0
453 DIN-20 Ar-098 Islla Hendrik - 583   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
454 PHI-19 P-184 Islla de Tawi-Tawi[62] Archipiélagu filipín 580,5   Filipines Mindanao Musulmán 82 582 - 142,26 ? ?
455 CAN-65 Ar-099 Islla Kent del Norte Islles de la Reina Isabel 577   Canadá Nunavut 0 2006 0
456 IND-06 Fl-11 Majuli (la mayor islla d'agua duce d'Asia del Sur) Ríu Brahmaputra 577   India Assam 153 362 2001 300 147* ?
456* JAP-10 P-160 Islla Shimo-shima Islles Amakusa (mar de Yatsushiro) 574,2   Xapón Prefeutura de Kumamoto 90 790 - 158 192 ?
457 NOR-14 At-084 Hitra - 572   Noruega Trøndelag 4256 2010 ? f/o ?
458 BHR-01 I-046 Islla de Baréin[63] - 572   Baḥréin - 1 234 571 2010 1626 052 38
459 GBR-08 At-085 Islla de Man Islles Britániques 572   Reinu Xuníu   Islla de Man (dependencia británica) 84 655 - 131 194 ?
460 ESP-08 M-13 Eivissa Islles Baleares 571   España Islles Baleares 133 702 2012 ? 163* ?
461 CHI-23 P-185 Islla Patricio Lynch Archipiélago Campana 561   Chile XI Rexón Aisén 0 - 0
462 PHI-20 P-186 Guimarás Archipiélagu filipín 560   Filipines Bisayas Occidentales 162 943 2010 ? 139 ?
463 USA-29 P-187 Islla de Wrangell Archipiélagu Alexander 560   Estaos Xuníos d'América Alaska 2401 2000 ? f/o f/o
464 BAH-06 At-086 Gran Ábaco Archipiélagu de les Bahames 559   Bahames - ? - ? ? ?
465 ANT-01 ANT-27 Islla Elefante Islles Shetland del Sur 558   Tratáu Antárticu L'Antártida 0 2011 0
466 IDN-66 P-188 Sanana Islles Moluques 558   Indonesia Moluques Septentrional 20 000 - 35,8 256 ?
467 VAN-06 P-189 Islla de Tanna[40] Archipiélagu de Vanuatu 555   Vanuatu Provincia de Tafea 28 799 2009 52,36 245 ?
468 CAN-66 Ar-100 Islla Emerald Islles de la Reina Isabel 552   Canadá Territorio del Noroeste 0 2006 0
469 IDN-67 P-190 Islla Sangir - 552   Indonesia Célebes Septentrional ? - ? ? ?
470 IDN-68 P-191 Kai Besar Islles Moluques 550   Indonesia Moluques ? - ? ? ?
471 ECU-05 P-192 San Cristóbal Islles Galápagos 547   Ecuador Provincia de Galápagos 8400 - ? f/o f/o
472 USA-30 P-193 Islla Mitkof Archipiélagu Alexander 546   Estaos Xuníos d'América Alaska 364 2000 ? f/o f/o
473 THA-01 I-047 Phuket[64] - 543   Tailandia - 525 018 2010 966,8 075 ?
474 USA-31 P-194 Guam - 541   Estaos Xuníos d'América   Guam (territoriu d'EE.XX.) 173 456 2007 ? 134 ?
475 USA-32 Fl-12 Islla Royale Llagu Cimeru 541   Estaos Xuníos d'América Michigan 0 2000 0
476 DIN-21 At-087
Ar-101
Islla Upernivik - 541   Dinamarca   Groenlandia 0 2005 0
477 BAH-07 At-088 Islla Llarga (o islla Long) Archipiélagu de les Bahames 538   Bahames - 2992 2008 ? f/o f/o
478 CHI-24 P-195 Islla Jorge Montt - 537   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
479 RUS-36 Ar-102 Islla de Belkov Islles de Nueva Siberia 535   Rusia República de Saja 0 - 0
480 ARG-02 At-089 Islla de los Estaos - 534   Arxentina Provincia de Tierra del Fueu, Antártida ya Islles del Atlánticu Sur 4 - ? f/o f/o
481 TAN-03 Fl-13 Ukerewe Lago Victoria 530   Tanzania - 345 147 2012 651,22 099 ?
482 CHI-25 P-196 Islla Mornington Archipiélagu Wellington 529   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
483 CAN-67 P-197 Islla de Nutka - 529   Canadá Columbia Británica ? - ? ? ?
484 USA-34 Ar-103
P-198
Islla Tanaga Islles Andreanof (Aleutianes) 529   Estaos Xuníos d'América Alaska 0 2000 0
485 NOR-15 At-090 Austvågøyá - 527   Noruega Nord-Norge 4177 - 7,9 f/o ?
486 FIN-04 At-091 Kimito - 524   Finlandia Provincia de Finlandia Occidental 7500 - ? f/o f/o
487 JAP-11 P-198* Yakushima Archipiélagu xaponés 524   Xapón Rexón de Kyūshū 13 178 2010 26,1 273 ?
488 MYA-01 I-048 Cheduba Badea de Bengala 523   Myanmar - 63 761 1983 122 209 ?
489 BRA-07 At-092 Islla Santa Catarina - 523   Brasil Santa Catarina 421 203 2010 805,35 092 ?
490 GBR-09 At-093 Mainland[45] Islles Orcadas 523   Reinu Xuníu Escocia 15 315 2003 ? 268 ?
491 CHI-28 P-199 Islla Duque de York Archipiélago Madre de Dios 522   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena ? - ? ? ?
492 CAN-68 P-200 Islla Porcher - 522   Canadá Columbia Británica 37 2001 ? f/o f/o
493 RUS-37 Ar-104 Islla Jackson - 521   Rusia Óblast de Arjángelsk 0 - 0
494 CHI-29 P-201 Islla Traiguén Archipiélagu de los Chonos 520   Chile XI Rexón Aisén 0 - 0
495 CHI-30 P-202 Islla Esmeralda Archipiélago Campana 515   Chile XII Rexón de Magallanes y de l'Antártica Chilena 0 - 0
496 VNM-01 P-203 Phu Quoc - 515   Vietnam Kien Giang 85 000 - ? 197 ?
497 DIN-22 At-094 Falster - 514   Dinamarca Sjælland 43 398 2010 ? 225 ?
498 NZL-05 P-204 Islla Auckland Islles Auckland 510   Nueva Zelanda - 0 - 0
499 TUN-01 M-14 Djerba Gobernación de Medenine 510   Tunicia - 139 517 2004 ? 158 ?
500 IDN-69 I-050 Adonara Islles menores de la Sonda 509   Indonesia Nusatenggara Oriental ? - ? ? ?
f/o CAN-f/o Fl-f/o Islla de Montreal (ciudá de Montreal) Río San Llorienzo 499,19   Canadá Québec 1 886 481 2011[65] 3716 037 26
f/o GRE-f/o Med-15 Samos Exéu Septentrional 476   Grecia Periferia d'Exéu Septentrional 33 814 2001 dean 236* ?
f/o GRE-f/o Med-16 Lemnos Exéu Septentrional 476   Grecia Periferia d'Exéu Septentrional 17 000 2001 dean 265* ?
f/o POR-f/o Atl-025 Islla del Picu Islles Azores 446   Portugal Rexón Autónoma de los Azores 14 806 2001 dean 270* ?
f/o ALE-f/o
POL-f/o
Bal-14 Usedom - 445   Alemaña
  Polonia
Mecklemburgu-Pomerania Occidental
Voivodatu de Pomerania Occidental
76 500 - dean 199* ?
f/o NOR-01 Ar-013(?) Magerøyá 436,6   Noruega Finnmark 4000 2004 8,81 f/o f/o
f/o BAR-f/o At-f/o Barbados - 431 {{BAR Tol país 279 254 2005 ? 110* ?
f/o NED-f/o At-f/o Curaçao Islles de Sotaventu 431   Países Baxos   Curaçao 140 794 2008 309 160 ?
f/o GRE-f/o Med-17 Islla de Naxos Islles Cícladas 428   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 18 188 2001 dean 261* ?
f/o COM-f/o I-f/o Anjouan (Ndzuwani) - 424   Comores Islla Autónoma de Anjouan 277 500 2007 ? 113 ?
f/o NOR-f/o Atl-028 Vestvågøy Archipiélagu de Lofoten 411,35   Noruega Provincia de Nordland 10 700 - dean 284* ?
f/o GRE-f/o Med-18 Zakynthos Islles Xóniques 406   Grecia Periferia d'Islles Xóniques 41 472 2005 dean 230* ?
f/o CRO-f/o Med-20 Krk - 405,70   Croacia Condáu de Primorje-Gorski Kotar 17 860 2005 dean 261* ?
f/o POR-f/o Atl-029 Islla Terceira Islles Azores 403   Portugal Rexón Autónoma de los Azores 55 833 2001 dean 215* ?
f/o CRO-f/o Med-21 Brač - 394,57   Croacia Condáu de Split-Dalmacia 14 031 2005 dean 270* ?
f/o GBR-f/o At-f/o Islla de Wight Islles de la Canal de la Mancha 384   Reinu Xuníu Inglaterra, Condáu de Wight 138 400 2006 396 156 ?
f/o KOR-f/o P-f/o Geojedo[49] Estrechu de Corea 383,44   Corea del Sur - 241 711 2010 ? 118 ?
f/o GRE-f/o Med-22 Andros Islles Cícladas 380   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 10 009 2001 dean 285* ?
f/o GRE-f/o Med-23 Tasos Exéu Septentrional 379   Grecia Periferia de Macedonia Oriental y Tracia 13 675 2001 dean 272* ?
f/o DIN-f/o Atl-032 Streymoy Islles Feroe 374   Dinamarca   Islles Feroe 22 492 2011 dean 254* ?
f/o FRA-f/o I-f/o Mayotte - 374   Francia   Francia 162 036 2007 ? 140 ?
f/o BGD- f/o I- f/o Islla Hatia - 371   Bangladex - 2011 ? ? ?
f/o ESP-f/o ESP-f/o La Gomera Islles Canaries 369,76   España Islles Canaries 20 721 2014 62,4
f/o DIN-f/o Atl-033 Mors - 368   Dinamarca Rexón de Nordjylland 21 800 2010 dean 254* ?
f/o VCT-f/o At-f/o Islla de San Vicente (San Vicente y Les Granadines) Antilles Menores 345   San Vicente y Les Granadines - 108 600 2000 567 179 ?
f/o SWE-03 Atl-035 Orust - 345,60   Suecia Provincia de Västra Götaland 15 188 2005 dean 267* ?
f/o NOR-f/o Atl-036 Kvaløyá (Finnmark) - 336,00   Noruega Provincia de Finnmark 10 300 - dean 284* ?
f/o CHN-f/o P-f/o Islla de Haitan Mar de la China Meridional 324   China Provincia de Fujian 332 146 2000 ? 102 ?
f/o DIN-f/o Bal-15 Islla Als - 321   Dinamarca Rexón de Syddanmark 51 322 2010 dean 220* ?
f/o GRE-f/o Med-24 Léucade Islles Xóniques 303   Grecia Periferia d'Islles Xóniques 22 879 2005 dean 253* ?
f/o CHN-f/o P-f/o Islla de Zhongshan[3][5][66] (ciudaes de Zhuhai y Zhongshan, próximes a Macáu) Mar de la China Meridional 300   China Provincia de Guangdong 2 275 000 2002 ? 034 ?
f/o CRO-f/o Med-26 Hvar - 299,66   Croacia Condáu de Split-Dalmacia 11 103 2005 dean 284* ?
f/o TRI-02 At-f/o Tobago[67] Antilles Menores 298   Trinidá y Tobagu - 62 219 2011 208 ? -
f/o MYS-f/o I-f/o Islla de Penang Estrechu de Malaca 293   Malasia Penang 860 000 2010 2935 062 31
f/o GRE-f/o Med-27 Kos Archipiélagu del Dodecaneso 290   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 30 947 2001 dean 241* ?
f/o DIN-f/o Atl-040 Eysturoy Islles Feroe 286   Dinamarca   Islles Feroe 10 839 - dean 284* ?
f/o DIN-f/o Bal-16 Langeland - 284   Dinamarca Rexón de Syddanmark 13 277 2010 dean 272* ?
f/o CRO-f/o Med-31 Korcula - 276,03   Croacia Condáu de Dubrovnik-Neretva 16 182 2005 dean ? ?
f/o NIC-f/o Lac-f/o Ometepe - 276   Nicaragua Rivas 35 000 126 ? f/o
f/o ESP-f/o ESP-f/o El Hierro Islles Canaries 268,71   España Islles Canaries 10 960 2014 40,79
f/o POL-f/o Bal-17 Wolin Llaguna de Szczecin 265   Polonia Voivodatu de Pomerania Occidental 18 000 - dean 261* ?
f/o GRE-f/o Med-32 Islla de Icaria Exéu Septentrional 255   Grecia Periferia d'Exéu Septentrional 10 385 2011 dean 284* ?
f/o MAL-f/o Med-33 Islla de Malta Archipiélagu de Malta 246   Malta (namái conceyos) 388 232 2007 1578 096 41
f/o POR-f/o Atl-042 Islla de São Jorge Islles Azores 246   Portugal Rexón Autónoma de los Azores 10 500 2001 dean 284* ?
f/o NOR-f/o Atl-043 Sotra (Store Sotra) - 245,50   Noruega Provincia de Hordaland 15 536 - dean 267* ?
f/o NOR-f/o Atl-045 Stord - 241,51   Noruega Provincia de Hordaland 19 400 - dean 260* ?
f/o CAN-f/o Fl-f/o Islla Jesús (ciudá de Laval) Río San Llorienzo 242   Canadá Québec 339 101 2011 1384 101 44
f/o ITA-f/o Med-34 Islla d'Elba Archipiélagu Toscanu 224   Italia Toscana 31 084 2006 dean 239* ?
f/o NED-f/o At-f/o Voorne-Putten Mar del Norte 220   Países Baxos Holanda Meridional 170 411 2002 567 135 ?
f/o BGD- f/o I- f/o Kutubdia[68] - 215,8   Bangladex - 125 279 2011 ? 169 ?
f/o PNG-f/o P-144 Islla Misima Archipiélagu de les Luisiadas 214,5   Papúa Nueva Guinea - 19 330 - 73 260* f/o
f/o BAH-f/o At-f/o Nueva Providencia - 207   Bahames - 248 948 2010 1594 116? 40
f/o SWE-f/o At-f/o Hisingen - 198,84   Suecia Provincia de Västra Götaland 130 497 2007 ? 166 ?
f/o GRE-f/o Med-37 Paros Islles Cícladas 194   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 12 853 2001 dean ? ?
f/o FRA-f/o Atl-051 Islla de Oleron - 190   Francia Poitou-Charentes 20 009 - dean 255* ?
f/o IDN-f/o I-f/o Islla Tarakan[25] - 188,3   Indonesia Kalimantan Oriental 193 370 2010 ? 129 ?
f/o ALE-f/o Bal-21 Fehmarn - 185   Alemaña Schleswig-Holstein 13 000 - dean 272* ?
f/o SWE-f/o Bal-22 Värmdö Archipiélagu d'Estocolmu 181,40   Suecia Provincia d'Estocolmu 48 000 - dean 221* ?
f/o NED-f/o At-f/o Aruba Antilles Menores 178,91   Países Baxos   Aruba 103 484 2010 567 183 ?
f/o NOR-f/o Atl-054 Karmøy - 177,56   Noruega Provincia de Rogaland 40 877 2012 dean 230* ?
f/o POR-f/o Atl-056 Islla Faial Islles Azores 173   Portugal Rexón Autónoma de los Azores 15 063 2001 dean 267* ?
f/o NED-f/o Atl-057 Texel Islles Frisies 170   Países Baxos Holanda Septentrional 13 700 - dean 272* ?
f/o NOR-f/o Atl-058 Bømlo - 169,81   Noruega Provincia de Hordaland 11 637 2012 dean 284 ?
f/o PHI-f/o P-f/o Islla de Simunul[69] Archipiélagu filipín 167,25   Filipines Mindanao Musulmán 34 538 - 206,5 ? ?
f/o NOR-f/o Atl-059 Hareidlandet - 165,55   Noruega Provincia de Møre og Romsdal 11 500 - dean 284 ?
f/o SEY-f/o SEY-f/o Mahé Seixeles 155   Seixeles Seixeles 78 539 2010 465
f/o MEX-f/o Fl-f/o Islla del Carmen[70] Llaguna de Términos 153   Méxicu Campeche 169 466 2010 ? 136 ?
f/o CRC-f/o Fl-f/o Islla Caleru - 151 Costa Rica  Costa Rica Limón 0 f/o
f/o USA-f/o At-f/o Staten Island - 150   Estaos Xuníos d'América Nueva York 477 377 2006 3093 082 30
f/o SWE-f/o Atl-066 Tjörn Skagerrak 147,54   Suecia Provincia de Västra Götaland 14 995 2010 dean 267* ?
f/o BRA-f/o At-f/o Islla de Santu Amaro (o Guarujá)[71] - 143   Brasil São Paulo 290 752 2010 ? 110 ?
f/o USA-f/o At-f/o Vieques Antilles Mayores 135   Puertu Ricu Puertu Ricu, estáu llibre acomuñáu de los EE.XX. 8 950 69 ?
f/o HON-001 At-f/o Roatán - 125   Hondures Islles de la Badea 17 425 2001 0 ? f/o
f/o CAN-f/o Fl-f/o Islla Lulu (ciudá de Richmond) Desaguada del ríu Fraser/ estrechu de Xeorxa 120   Canadá Columbia Británica 168 612 2011 1 401 137 43
f/o GRE-f/o Med-f/o Ítaca - 117,81   Grecia 3 599 2011 ? 30 ?
f/o GBR-f/o Atl-080 Xerséi - 116   Reinu Xuníu   Xerséi 97 857 2011 843,59 190** ?
f/o IDN-f/o P-f/o Ternate[25] Islles Moluques 111,39   Indonesia Moluques Septentrional 185 705 - ? 132 ?
f/o GRE-f/o Med-44 Kálimnos Archipiélagu del Dodecaneso 111   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 16 441 2001 dean ? ?
f/o TUN-f/o Med-f/o Chergui Islles Kerkennah 110   Tunicia Gobernación de Sfax
f/o PHI-f/o P-f/o Islla de Sibutu[72] Archipiélagu filipín 109   Filipines Mindanao Musulmán 28 532 - 261,76 ? ?
f/o NOR-f/o Atl-086 Oksenøyá (o Uksenøyá) - 108   Noruega Provincia de Møre og Romsdal 24 000 - dean 250** ?
f/o NED-f/o At-f/o IJsselmonde Delta del Rin-Mosa 105   Países Baxos Holanda Meridional 423 000 2002 4028,57 091 ?
f/o NED-f/o At-f/o Dordrecht Desaguada del ríu Oude 99,47   Países Baxos Holanda Meridional 118 601 2009 ? 170 ?
f/o ALE-f/o Bal-29 Sylt - 99   Alemaña Schleswig-Holstein 21 000 - dean 254* ?
f/o DIN-f/o At-f/o Amager Øresund 96,29   Dinamarca Rexón Capital 171 210 2006 1662 143* 37
f/o GRE-f/o Med-51 Islla de Salamina Islles Sarónicas 95   Grecia Periferia d'Ática 38 022 2001 dean 233* ?
f/o GBR-f/o Atl-095 Islla de Sheppey - 94   Reinu Xuníu Condáu de Kent 37 852 - dean 234* ?
f/o CHN-f/o P-f/o Haizhu[73] - 90   China Provincia de Guangdong 1 558 663 2012 ? 044 ?
f/o NOR-f/o Atl-096 Askøy - 89,70   Noruega Provincia de Hordaland 24 432 2009 dean 249* ?
f/o BRA-f/o At-f/o Islla de Vitória - 89   Brasil Espírito Santo 300 000 2010 ? 108 ?
f/o GRE-f/o Med-55 Mikonos Islles Cícladas 85,5   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 10 190 2011 dean 284* ?
f/o FRA-f/o Atl-105 Île de Ré - 85   Francia Poitou-Charentes 17 046 2006 dean 263* ?
f/o NOR-f/o Atl-106 Ytre Vikna - 84,89   Noruega Provincia de Nord-Trøndelag ? - dean ? ?
f/o GRE-f/o Med-56 Siros Islles Cícladas 84   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 20 000 2004 dean 256* ?
f/o MYS-f/o I-f/o Labuan 85   Malasia Territoriu Federal de Labuan 100 000 2010 1177 186 46
f/o GRE-f/o Med-57 Egina Islles Sarónicas 83   Grecia Periferia d'Ática 13 552 2001 dean 272* ?
f/o ESP-f/o Med-58 Formentera Islles Baleares 83   España Islles Baleares 10 757 2011 dean 284* ?
f/o NOR-f/o Atl-108 Tunøyá - 82   Noruega Provincia d'Østfold 31 000 2011 240* ?
f/o CHN-f/o P-f/o Islla de Hong Kong[74] - 80,5   China   Ḥong Kong 1 270 876 2011 16 038 050 10
f/o GRE-f/o Med-60 Santorini Islles Cícladas 76   Grecia Periferia d'Exéu Meridional 11 716 2001 dean 284* ?
f/o PHI-f/o P-f/o Islla de Mactán Archipiélagu filipín 75,25   Filipines Bisayas Centrales 368 820 2010 4901,26 097 ?
f/o SWE-f/o Bal-39 Hertsön Golfu de Botnia 73,42   Suecia Provincia de Norrbotten 22 000 - dean 254* ?
f/o MAL-f/o Med-64 Gozo - 67   Malta (namái conceyos) 31 053 2008 dean 240* ?
f/o TWN-f/o P-f/o Islla Penghu Islles Pescadores 64   República de China - 70 200 2010 1100 202 49
f/o GBR-f/o Atl-117 Guérnesei - 63   Reinu Xuníu   Guérnesei 65 345 - 208* ?
f/o8 NOR-f/o Atl-123 Rolvsøy (Østfold) - 60,7   Noruega Provincia d'Østfold 31 930 2011 dean 238 ?
f/o USA-f/o At-f/o Islla de Manhattan[75] - 59   Estaos Xuníos d'América Nueva York 1 619 090 2012 27 489 043 05
f/o BRA-f/o At-f/o Islla de São Vicente[76] - 57,4   Brasil São Paulo 720 000 2010 12 543 068 ?
f/o BHR-f/o I-f/o Islla de Muharraq[77] - 56   Baḥréin - 110 964 2010 1981,5 176* 36*
f/o USA-f/o At-f/o Islla de Mona Antilles Mayores 55   Puertu Ricu Puertu Ricu, estáu llibre acomuñáu de los EE.XX. 0 0 ?
f/o CAN-f/o P-f/o Islla Kaien (ciudá de Richmond) Desaguada del ríu Skeeba 54,93   Canadá Columbia Británica 12 508 2011 277
f/o LKA-f/o I-f/o Islla Mannar - 50   Sri Lanka - 132 000 - ? 163 ?
f/o ITA-f/o M-f/o Islla de Isquia - 46,3   Italia Campania 62 027 2009 1393,7 209*
f/o NOR-f/o Atl-f/o Nøtterøy - 44,01   Noruega Provincia de Vestfold 18 500 - dean 261* ?
f/o BRA-f/o At-f/o Islla del Gobernador[78] Badea de Guanabara 43   Brasil Rio de Janeiro 212 547 2010 5209 123* 24
f/o CRC-f/o P-f/o Islla de Chira - 43 Costa Rica  Costa Rica Puntarenas 1 576 ? f/o
f/o CAN-f/o Fl-f/o Islla Perrot (ciudá de Montreal) Río San Llorienzo 41,94   Canadá Québec 32 994 2011[65] 787,7 238*
f/o GBR-f/o Atl-f/o Islla Holy Mar d'Irlanda (Islles Britániques) 39,40   Reinu Xuníu Islla de Anglesey (Gales) 13 600 2001 dean 272* ?
f/o ITA-f/o Med-f/o Lipari Islles Eolies 37,29   Italia Rexón de Sicilia 11 000 - dean 284 ?
f/o USA-f/o Fl-f/o Islla Mercer Lago Washington 34,0   Estaos Xuníos d'América Estáu de Washington 22 699 2010 1333 254 45
f/o USA-f/o At-f/o Culiebra Antilles Mayores 30,11   Puertu Ricu Puertu Ricu, estáu llibre acomuñáu de los EE.XX. 1 806 60 ?
f/o ESP-f/o ESP-f/o La Graciosa Archipiélagu Chinijo 29,05   España Islles Canaries 699 2014 22
f/o GBR-f/o Atl-f/o Islla Hayling Canal de la Mancha (Islles Britániques) 26,84   Reinu Xuníu Hampshire (Inglaterra) 16 887 2001 dean 265* ?
f/o COL-f/o At-f/o Islla de San Andrés Mar Caribe 26   Colombia Archipiélagu de San Andrés, Providencia y Santa Catalina 67 912 2007 2612 204 34
f/o POL-f/o Bal-f/o Islla Portowa (ciudá de Gdańsk) badea de Gdansk 25,7   Polonia Voivodatu de Pomerania 22 167 - dean 254** ?
f/o GBR-f/o Atl-f/o Islla de Portsea (parte de la ciudá de Portsmouth) Islles del Canal de la Mancha (Islles Britániques) 24,25   Reinu Xuníu Inglaterra 147 088 - 9187 148 18
f/o CRC-001 P-f/o Islla del Cocu - 23,85 Costa Rica  Costa Rica Puntarenas Equipu de científicos 2015 0 ? f/o
f/o NOR-f/o At-f/o Tromsøyá - 22,79   Noruega Provincia de Tromsø 33 608 2008 1503 237 42
f/o ITA-f/o Med-f/o Islla La Magdalena[79] Archipiélagu de La Magdalena 20,1   Italia Rexón Autónoma de Cerdeña 10 689 - dean 284* ?
f/o NOR-f/o Atl-f/o Jeløy - 19,0   Noruega Provincia d'Østfold 10 156 - dean 284* ?
f/o GBR-f/o Atl-f/o Islla Canvey Estario del Támesis (Islles Britániques) 18,45   Reinu Xuníu Inglaterra 37 473 - dean 234* ?
f/o RUS-f/o At-f/o Islla de Kotlin (onde ta la ciudá de Kronstadt) Golfu de Finlandia 16   Rusia Oblast de San Petersburgu 42 800 2006 2675 228 32
f/o ESP-f/o At-f/o Cabrera Islles Baleares 15,69   España
f/o USA-f/o At-f/o Key West Estrechos de Florida (Golfu de Méxicu) 15,4   Estaos Xuníos d'América 14 649 2010 1600 270 39
f/o KEN-f/o I-f/o Islla de Mombasa - 14,1   Kenia Distritu de Mombasa 146 334 - ? 149 ?
f/o GBR-f/o Atl-f/o Islla Walney Islles de Furness (Mar d'Irlanda, islles Britániques) 12,99   Reinu Xuníu Cumbria (Inglaterra) 11 391 2001 dean 284* ?
f/o SWE-f/o At-f/o Lidingö (agües fuera d'